Varianta noului sezon al Ligii a II-a: promovează primul loc, retrogradează 11-14

Marius ANGHEL 04 Jun. 2014, 15:53 Liga 2
Varianta noului sezon al Ligii a II-a:** promovează primul loc, retrogradează 11-14

Reprezentantul cluburilor din eșalonul secund în CEx al FRF, Auraș Brașoveanu, spune că s-a decis ca noul sezon să aibă două serii de 14 echipe, însă nu s-a stabilit sistemul de promovare-retrogradare. Oficialul a admis că este posibil să promoveze o singură echipă, iar ultimele patru să retrogradeze.

Reprezentantul cluburilor din eșalonul secund în Comitetul Executiv al FRF, Auraș Brașoveanu, a dezvăluit faptul că propunerea Ligii Profesioniste de Fotbal este să acceadă în Liga I doar prima clasată.

„Propunerea Ligii este să promoveze o singură echipă din serie, motivația fiind că ar urma să retrogradeze opt echipe din Liga I. Legat de retrogradare, ultimele patru, adică locurile 11, 12, 13 și 14 ar urma să cadă în Liga a III-a. Eu milizez ca locul al doilea să dea baraj. Locul II din seria I cu locul 11 din Liga I, iar locul II din seria a II-a cu locul 12 din Liga I. Deocamdată nu este nimic bătut în cuie. Se va discuta pe 14 iunie, când ne întâlnim la Brașov cu membrii Ligii a II-a, să vedem ce susținem în CEx. Problema este că nu avem decât două voturi în CEx, iar 12 vor fi împotriva noastră. Nu este o aservire totală la Liga I, se caută o cale de mijloc, dar repet, noi nu avem decât două voturi, nu avem majoritate. LPF 2 va organiza campionatul, dar hotărârile trebuie ratificate de Comitetul Executiv al Federației”, a declarat reprezentantul cluburilor din Liga a II-a în CEx, Auraș Brașoveanu, care în cele din urmă a spus, voalat, că eșalonul secund se va organiza în funcție de Liga I.

„Propunerea cu un jucător de 19 și unul de 21 de ani a fost pentru a dezvolta ambele sectoare”

Reprezentantul cluburilor din Liga a II-a în CEx, Auraș Brașoveanu, susține că meciurile de la nivelul Campionatului Republican nu se vor disputa sâmbăta, ci duminica, însă obligativitatea de a avea în teren câte un jucător de 19, 21 și 23 de ani, față de doi sub 21, cum este în prezent, va rămâne în picioare.

„Am propus un jucător de 19 ani și unul de 21 pentru a dezvolta ambele sectoare. Dacă ai un jucător de 19 ani, el va putea evolua alte trei sezoane sub 21 de ani. Eu am propus să fie formați în țară, timp de doi ani, pentru că ne trezeam iar cu cine știe ce jucători. Juniorii nu vor juca sâmbăta, ci duminica”, a mai spus Auraș Brașoveanu.

Reprezentanții cluburilor din Liga a II-a vor avea o întrunire pe data de 14 iunie, la Brașov, pentru a dezbate sistemul competițional pentru noul sezon. Cer este că forul decizional este Comitetul Executiv al FRF.

„Aș vrea să începem în jurul datei de 15 august”

Brașoveanu spune că la întrunirea de la Brașov, de pe data de 14 iunie, se va discuta când va începe noul sezon. Acesta și-ar dori ca startul eșalonului secund să se dea în jurul datei de 15 august.

„Nu sunt adeptul să începem în septembrie, tot pe 14 iunie vom avea o discuție vizavi de acest lucru. Aș vrea să începem în jurul datei de 15 august, în a doua sau a treia sâmbătă din august. Perioada de transferuri este până pe 8 septembrie. Este posibil să modificăm și data de disputare a meciurilor, pentru că nu suntem atractivi pentru televiziuni”, a declarat reprezentantul cluburilor din Liga a II-a în CEx al FRF, Auraș Brașoveanu.

Sursa: Gazeta nouă

Marius ANGHEL 04 Jun. 2014, 15:53 Liga 2
Pe aceeași temă