Valentin Suciu și-a pus la zid jucătorii după mulțimea de ratări din meciul cu Astra: ”Nu au avut sângele rece în fața porții. L-au făcut mare pe Mihai Popa”

Marius ANGHEL 10 Aug. 2021, 13:50 Liga 2

FK Csikszereda are un start de sezon nou de Liga 2 cum nu și-ar fi imaginat. După primele două meciuri nu a acumulat niciun punct, în urma înfrângerilor cu același scor, 0-1, în deplasare la nou-promovata Steaua și mai apoi acasă cu retrogradata din Liga 1 Astra, formații în fața cărora trupa din Miercurea Ciuc pornea cu prima șansă.

La primul joc de pe teren propriu din acest nou campionat, sub privirile a circa 700 de spectatori, ciucanii și-au bătut joc de mulțimea de ocazii pe care și le-au creat la poarta lui Mihai Popa. Au irosit faze de gol din toate pozițiile, iar Astra, la una dintre puținele ei șanse de gol, a marcat și și-a asigurat victoria, prima în acest sezon în care a început cu -8 puncte.

Csikszereda cu ratările, Astra cu golul

Csuros (7, 21, 25), Krusnauskas (9) și Jebari (11) au ratat ocazii mari în prima repriză la poarta lui Mihai Popa, care a prins o zi mare și și-a salvat echipa de la goluri ca și făcute. Csikszereda a dominat atât de clar meciul, încât golul părea că plutește în aer, doar goalkeeperul Astrei reușind să-ți țină echipa în joc.

În prima repriză, ciucanii au înscris o dată, prin Krusnauskas, în minutul 35, însă lituanianul se afla într-un offside de 3 metri, astfel că decizia asistentei Mihaela Țepușă a fost simplă.

În schimb, fosta prim-divizionară, reformată aproape de la zero în această vară, a contat în atac doar la o fază creată de Valentin Gheorghe, în minutul 27, când a tras din stânga careului, iar Gyenge a respins în față și apoi a reținut aproape de Stahl.

După pauză, Astra a și avut prima ocazie a părții secunde, prin Valentin Gheorghe, cu un șut din 10 metri, însă Gyenge a reținut fără probleme. La poarta opusă, Krusnauskas (54) nu a fost în stare să trimită în plasă din 6 metri ușor lateral dreapta, iar Schieb (55) l-a copiat din circa 7 metri ușor lateral stânga.

Astra a reușit apoi golul care avea să decidă meciul. Dragoș Gheorghe (57) a primit în stânga careului, a pasat scurt pentru David Brăilă, care a dat mingea pe lângă Kelemen și apoi i-a trimis printre picioare lui Gyenge, pentru un 1-0 pentru Astra inimaginabil la modul în care a decurs jocul până atunci.

Ciucanii au avut trei goluri anulate, ultimul incorect

Csikszereda s-a aruncat în atac și a avut ocazii prin Bor (59) și Gal-Andrezly (68), până ca Vereguț (71) să trimită în plasă din a doua încercare, însă asistentul Mihai Ionescu să semnalizeze offside. A fost o centrare dintr-o lovitură liberă în careu, la care Bor era în offside, iar mingea s-a dus înspre direcția fundașului, dar a fost interceptată mai devreme de Vereguț.

La doar trei minute după aceea, după o degajare ratată a lui Mihai Popa, presat de Jebari, mingea a revenit la Jebari (74), care a înscris pe lângă portar, însă și de această dată asistentul Ionescu a anulat golul, pe motiv de offside la marocan. Reluările au arătat însă că Vasilescu îl ținea în joc pe marcator.

Ciucanii nu au protestat însă niciodată la cele trei goluri marcate și anulate.

Hodgyai (80) și Jebari (90+2) au mai avut reluări pe poartă însă minutele de final, însă Mihai Popa a fost imbatabil.

Valentin Suciu și-a taxat jucătorii după al doilea meci în care n-au marcat

După meci, antrenorul Valentin Suciu și-a arătat dezamăgirea față de jucătorii săi, în special cei din ofensivă, care au ratat nepermis de mult și în acest meci, al doilea al sezonului în care nu reușesc să marcheze.

”Echipa mea nu a reușit să înscrie astăzi dintr-o mulțime de ocazii. Nu au avut concentrarea, focalizarea corectă în fața porții, iar de mai multe ori a existat o pasă suplimentară care nu ar fi trebuit să fie atunci. Nu au avut sângele rece în fața porții, așa cum ar trebui să fie într-un atacant, un jucător care termină un atac în fața porții.

Portarul Astrei trebuie să fi fost într-o zi foarte bună, fiindcă a apărat toate mingile îndreptate spre poarta sa. Am făcut din el un mare portar!

Mărturisesc că mi-a fost teamă că odată ajunși într-o poziție de gol, vor înscrie și, din păcate, asta s-a întâmplat. Trebuie să ne trezim, trebuie să ne unim, pentru că vor veni următoarele runde și, dacă vom continua așa, nu va fi un sfârșit bun pentru noi”, a spus Suciu, citat de site-ul oficial al FK Csikszereda.

Fazdele golurilor anulate vor fi studiate

Referitor la cele trei faze în care trupa din Miercurea Ciuc a marcat, însă arbitrii au anulat reușitele pe motiv de offside, antrenorul nu a dorit să comenteze, neștiind dacă deciziile au fost corecte sau nu.

Al treilea gol marcat și anulat, al lui Soufiane Jebari, a fost regulamentar, decizia asistentului Ionescu fiinduna eronată.

Însă ciucanii nu au protestat în timpul meciului la niciuna dintre fazele în care li s-a anulat golul.

”Vom avea o ședință sau două marți, vom analiza ce s-a întâmplat. Nu am nimic de spus despre arbitraj. Probabil că au avut mai multe sau mai puține greșeli…”, a fost singurul lucru transmis de Valentin Suciu.

FK Csikszereda joacă la Ploiești în etapa următoare

FK Csikszereda rămâne cu 0 puncte după primele două meciuri disputate în noul sezon de Liga 2 și cu un golaveraj -2 e pe locul 16 în clasament, la egalitate cu alte patru echipe, dintre care una care încă nu a jucat (Poli Timișoara).

În etapa a 3-a, FK Csikszereda joacă în deplasare la Ploiești, cu Petrolul, la 18 august, de la ora 20:30.

Foto: Zoltan Pal / FK Csikszereda

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-astra-se-joaca-de-la-ora-1600-ciucanii-sunt-favoriti-in-fata-fostei-prim-divizionare-19195180

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eduard-novak-reactie-fata-de-incidentele-de-la-meciul-steaua-fk-csikszereda-dupa-ce-presa-din-secuime-aprobata-de-fk-csikszereda-l-a-certat-si-ironizat-ministrul-sportului-fan-al-echipei-ciucan-19195234

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-poli-iasi-concordia-chiajna-meciul-vedeta-al-diminetii-se-joaca-si-la-timisoara-slobozia-si-braila-19194801

Marius ANGHEL 10 Aug. 2021, 13:50 Liga 2
Pe aceeași temă