FC Hermannstadt pierde primele puncte în acest sezon, Măldărășanu nu vede egalul ca un pas greșit! Antrenorul l-a taxat în direct pe președintele Metaloglobusului: ”Din minutul 1 înjura arbitrul. Sunt ambiții, dar mi se pare…”

Marius ANGHEL 19 Aug. 2021, 22:10 Liga 2

Marius Măldărășanu a pierdut primele puncte ca antrenor al echipei FC Hermannstadt chiar pe terenul fostei sale formații, Metaloglobus. A fost 1-1 pe terenul sintetic din Pantelimon, în meciul de debut al etapei a 4-a a Ligii 2.

Sibienii au fost conduși pentru prima dată la pauză în acest sezon, după golul lui Alexandru Enache din minutul 20, însă în partea secundă Valentin Buhăcianu a reușit primul său gol pentru FC Hermannstadt, în minutul 65, unul care în final a cântărit un punct.

Marius Măldărășanu, după jocul cu Metaloglobus: ”Avem o meteahmă. Prima acțiune a adversarului este și gol”

FC Hermannstadt pleacă cu un punct din deplasarea de la București, de pe terenul unde una dintre contracandidatele la promovare, Petrolul, a ieșit fără niciun punct. Măldărășanu a vorbit despre un defect pe care echipa sa l-a avut și în jocurile cu FC Buzău și Poli Iași, și l-a repetat și acum, cu Metaloglobus.

”Nu pot să spun că e un pas greșit. Până la urmă este un punct câștigat. Am încercat să jucăm, normal că terenul este greu, un sintetic pe care… până la urmă, îmi felicit jucătorii că s-au adaptat destul de repede. În aceste patru etape avem o meteahmă, așa, prima acțiune a adversarului este și gol. Așa s-a întâmplat și cu Buzăul, în prima etapă, pe urmă Iașiul, când a ajuns în careu, la fel, am primit gol. Acum, prima acțiune a lor, defapt o lovitură liberă, am luat gol. În rest, nu am ce să spun. Sunt mulțumit de joc, au încercat să joace fotbal, am avut și ceva ocazii.

Din păcate, ce m-a deranjat a fost că am intrat în jocul lor pe finalul ultimelor 10-15 minute, când au fragmentat la maxim jocul și atunci, în loc să ne vedem de jocul nostru, să fim concentrați pe joc, pentru că am vrut să câștigăm, nu s-a întâmplat asta și a fost un joc destul de urât, pe contre. Dar este un punct, este un teren unde puține echipe vor câștiga, contra unei echipe bune, îi felicit pentru că au avut o determinare extraordinară și sper să aibă la fel cu toate celelalte contracandidate. Un meci bun pentru Liga a 2-a”, a spus Marius Măldărășanu la microfonul DigiSport.

Măldărășanu, dezamăgit de comportamentul președintelui clubului Metaloglobus, Marius Burcă: ”Îl respect, dar…”

În special pe finalul meciului, jucătorii au avut mai multe momente în care s-au contrat, fizic, cât și verbal. Arbitrul Ionuț Coza a arătat mai multe cartonașe galbene, inclusiv unul roșu în prelungiri, după ce Andrei Răuță a simulat în careu și a cerut penalty, fază la care a primit galben și Antoche, pentru îmbrânceli.

Însă nu numai pe teren a fost nervozitate, în frunte cu frații Herea, ci și în tribune. De acolo, Marius Măldărășanu a auzit cuvinte grele aruncate către arbitrul central, iar la final nu a putut să tacă. Chiar dacă a colaborat cu președintele Metaloglobusului în trecut, antrenorul echipei sibiene a arătat acum cu degetul spre Marius Burcă (foto, în tribună, în picioare), șeful clubului bucureștean. Îi înțelege ambiția, însă nu și modul în care s-a comportat.

”Sunt ambiții. Nu vreau să spun mai multe. Una, două… nu știu, ca președinte al clubului… Eu am lucrat cu Burcă (n.r. – Marius Burcă, președintele clubului Metaloglobus) și îl respect, dar din minutul 1 înjura arbitrul. Adică mi se pare… Și eu am fost aici și în momentul în care am pierdut șapte puncte nu a scos un cuvânt, să vorbească vizavi de arbitraj. Acum, repet, ambițiile… Și-a dorit foarte mult să câștige propria echipă, a pus o presiune din tribună, dar, na, și jucătorilor li s-a transmis asta, au băgat totul pe teren. Pentru asta îi felicit. Mai mult de atât, până la urmă fiecare își vede interesul. Repet, noi am fost cei care am căzut în capcana acestor fragmentări pe finalul jocului”, a spus Măldărășanu.

După fluierul final al meciului, îmbrânceli și cuvinte grele au fost și în drum către vestiare, în rolul principal fiind și președintele Hermannstadt-ului, Dănuț Coman.

În studioul DigiSport Special, după declarațiile lui Măldărășanu, fostul arbitru Ion Crăciunescu a avut ”înțepături” puternice față de comportamentul lui Burcă, cel care este și unul dintre cei doi reprezenți ai cluburilor de Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF.

”Sper ca noi să pierdem cât mai puține”

Întrebat dacă FC Hermannstadt a început să joace ceea ce își dorește el, Marius Măldărășanu a spus că are încredere în echipa sa și speră ca până la finalul sezonului regular, când se intră în play-off-ul de promovare, să piardă cât mai puține puncte, spre deosebire de contracandidate.

”Vizavi de stilul de joc, îmi place să joc fotbal, îmi place să construiesc, acum depindem și de adversar, toate echipele sunt organizate din punct de vedere defensiv. Arătăm bine, dar de data asta nu știu dacă ar fi corect să spun să am pierdut două puncte. Poate punctul este echitabil, însă este frustrant așa când încerci să joci fotbal și totuși primește un gol pe fază fixă și pe urmă, la fel, continui, muncești, duci mingea de la propria poartă până în poarta cealaltă și totuși nu iei toate cele trei puncte. Dar credem în continuare. Sunt puncte multe puse în joc, apar în etapa asta și meciuri între candidate la promovare, se vor pierde puncte pe parcurs și sper ca noi să pierdem cât mai puține”, a mai spus Măldărășanu.

FC Hermannstadt, pe locul 1 în Liga 2 cel puțin până sâmbătă. Următorul meci îl are cu FK Csikszereda

Cu 10 puncte acumulate în patru meciuri, FC Hermannstadt a urcat cel puțin până sâmbătă pe primul loc în Liga 2, la un punct în fața a patru echipe, Unirea Slobozia, Steaua, ”U” Cluj și Concordia Chiajna, primele două urmând a avea joc direct.

În etapa a 5-a, echipa sibiană are meci acasă, la Mediaș, cu FK Csikszereda (30 august, de la ora 16:00), care în această rundă joacă luni, 23 august, de la ora 16:30, acasă cu Concordia.

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fosta-echipa-a-lui-maldarasanu-le-pune-piedica-sibienilor-final-de-meci-incins-in-pantelimon-cu-o-eliminare-19196836

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fosta-echipa-a-lui-maldarasanu-le-pune-piedica-sibienilor-final-de-meci-incins-in-pantelimon-cu-o-eliminare-19196836

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-4-a-a-ligii-2-in-pierdere-de-forma-se-intinde-pe-mai-putine-zile-si-are-mai-putine-meciuri-televizate-fata-de-precedentele-doua-runde-derby-ul-etapei-unirea-slobozia-st-19196763

Marius ANGHEL 19 Aug. 2021, 22:10 Liga 2
Pe aceeași temă