Unirea Ungheni a împrumutat un fotbalist din SuperLiga României: ”Multă baftă și la cât mai multe victorii”

Andrei PASCU 10 Sep. 2024, 15:41 Liga 2
Unirea Ungheni a împrumutat un fotbalist din SuperLiga României: ”Multă baftă și la cât mai multe victorii”

Unirea Ungheni se numără și ea printre echipele din Liga 2 care au făcut achiziții în această pauză competițională. Nou-promovata a reușit, luni, 9 septembrie, să îl împrumute pe fundașul stânga Kevin Ciubotaru, de la FC Hermannstadt, din SuperLiga României.

În vârstă de 20 de ani, apărătorul de bandă s-a născut în Italia, la Roma, dar a evoluat până acum pentru formațiile ”under” ale României, având cetățenie.

Unirea Ungheni a împrumutat un fotbalist din SuperLiga României, pe Kevin Ciubotaru

Kevin Ciubotaru s-a înțeles cu FC Hermannstadt în vara anului 2023, formație la care considera că va avea multe șanse de joc, deși inițial a fost și pe lista lui Dinamo. Un alt puști crescut în străinătate s-a întors în România, fundașul evoluând timp de mai bine de 10 ani în afara țării, în Italia, Austria, Anglia și Scoția.

Ciubotaru a venit în România după ce i-a expirat înțelegerea cu Rangers, unde a evoluat la formația U19, și are o poveste de viață interesantă. Acesta s-a născut la Roma și a trecut, în ultimii ani, până a ajunge la formația unde este legitimat Ianis Hagi, prin mai multe trial-uri în fotbalul englez.

A mai fost legitimat, de-a lungul perioadei junioratului, la Ciampino Giovanili, în Italia, dar și în Austria, la Rapid Viena, Admira și TWL Elektra. După un an la Parma U19, a ajuns la Kinetic Academy, un colegiu londonez cu profil de fotbal, unde, de altfel, s-a ivit și conexiunea cu Rangers într-un mod neobișnuit.

Altfel, 12 meciuri a bifat Kevin Ciubotaru în Lowland League, Liga 5 – Scoția, pentru Rangers B, în stagiunea 2022/ 2023.

Kevin Ciubotaru, de la FC Hermannstadt la Unirea Ungheni

În altă ordine de idei, doar opt meciuri a bifat Kevin Ciubotaru pentru FC Hermannstadt de când a venit, din vara anului trecut. Acum, clubul din Sibiu a decis să îl împrumute în Liga 2, la Unirea Ungheni, unde cu siguranță va avea mai multe șanse de a juca.

Noutăți din vestiarul roș-albastru al C. S. Unirea Ungheni 2018!

Cel mai ‘proaspăt’ împrumut, care vine în sprijinul echipei noastre tocmai de la FC Hermannstadt, este KEVIN CIUBOTARU!

Tânărul fundaș stânga de doar 20 de ani, a făcut parte și din lotul României U18 în cariera sa, evidențiându-se la echipe de club precum: Ciampino G.(ITA), Rapid (AUS), Austria XII J, Admira (AUS tineret), TWL (AUS), Parma (ITA tineret), Kinet Academy (ENG) și Rangers B (SCO).

Ca cetățean român, însă născut la Roma, Kevin este un jucător de picior stâng, obișnuit pe postura de fundaș lateral. El a fost observat de la o vârstă fragedă astfel fiind parte a echipei naționale a României U15, U16 și U18!

Noi îi urăm multă baftă sub stindardul Unirii și la cât mai multe victorii!

FORZZA UNIREA!FORZZA UNGHENI!”, a transmis Unirea Ungheni pe pagina de Facebook.

Unirea Ungheni, amical cu ”U” Cluj înaintea etapei a 6-a din Liga 2

Înainte de startul etapei a 6-a din Liga 2, Unirea Ungheni se află pe locul 20 din 22 de echipe în clasament, cu 2 puncte acumulate. Însă, are doar patru meciuri disputate în cele cinci runde scurse, pentru că duelul cu Corvinul Hunedoara va avea loc la altă dată, pentru că gruparea lui Florin Maxim era angrenată în meciurile din cupele europene.

Sub Unirea Ungheni se mai află doar Corvinul Hunedoara (1 punct, două meciuri disputate) și Viitorul Pandurii (1 punct, cinci meciuri disputate). Deasupra nou-promovatei se află Metalul Buzău, CSM Focșani și AFC Câmpulung Muscel, toate cu 3 puncte și cu cinci meciuri disputate.

În pauza competițională, Unirea Ungheni a jucat un meci amical cu Universitatea Cluj, la Cluj, sâmbătă, 7 septembrie. Duelul s-a terminat la egalitate, scor 2-2.

Foto: Unirea Ungheni

Andrei PASCU 10 Sep. 2024, 15:41 Liga 2
Pe aceeași temă