Nici Costel Enache nu a putut explica eșecul Unirii Slobozia cu Gloria Buzău: ”Rar am văzut echipa așa anesteziată. N-am crezut că putem ajunge aici”. Calculele pentru calificarea în play-off s-au complicat

Andrei PASCU 07 Mar. 2023, 22:11 Liga 2

Unirea Slobozia a pierdut într-un mod neașteptat partida cu Gloria Buzău, foarte importantă în contextul luptei pentru accederea în play-off-ul Ligii 2. A fost condusă cu 0-3 la pauză, s-a terminat 1-3, iar acum are emoții în privința calificării în grupa pentru promovare.

Constantin Enache nu-și explică partida de la Buzău, pierdută categoric, pregătind cum știe mai bine duelul, mai ales că venea după o remiză cu Steaua. La final, la interviuri, antrenorul nu a găsit minusurile care au dus la eșec.

Unirea Slobozia, eșec în partida cu Gloria Buzău

Gloria Buzău a început perfect partida, iar după ceva mai mult de un sfert de oră avea 2-0. Au marcat Viktor Angelov, în minutul 11, și Valentin Alexandru, în minutul 17, de la 11 metri, iar scorul pauzei a fost stabilit în urma reușitei lui Pablo Gaitan, din minutul 44.

La pauză, Constantin Enache a schimbat strategia, a și făcut două modificări, dar Unirea Slobozia a arătat mai bine și pentru că Gloria Buzău nu a mai forțat și a preferat să păstreze avantajul de pe tabelă.

Gabriel Lazăr a reușit golul de onoare pentru Unirea Slobozia, în minutul 62, iar cele două echipe sunt la egalitate de puncte înaintea finalului de sezon regular, cu câte 30.

  • Unirea Slobozia: Păduraru – Ibrian (Ben Levy 34′), Gab. Lazăr, Perju (I. Dinu 46′), C-tin. Toma (cpt.) – Coadă, Ekollo (Prejmerean 64′) – Bolohan (Mustacă 34′), Afalna, D. Bujor (Boțogan 46′) – Cip. Rus
    Rezerve neutilizate: Contra – Golda, Dorobanțu, Silaghi

Constantin Enache, după partida Gloria Buzău – Unirea Slobozia: ”Rar am văzut echipa așa anesteziată”

Constantin Enache nu a putut găsi un detaliu clar pentru care s-a întâmplat ce s-a întâmplat la Buzău, dar nu a considerat că eșecul a venit din pricina lipsei de experiență, mai ales că Unirea Slobozia s-a luptat pentru același obiectiv și stagiunea trecută, accederea în play-off.

Se întâmplă să mai avem o zi proastă, și eu sunt foarte dezamăgit, îngândurat. Nu mă așteptam să luăm trei goluri, dar să le mai încasăm și în prima repriză. Cred că rar am mai văzut echipa să fie așa anesteziată ca în prima repriză, fără reacție, fără soluții, fără decizii.

Parcă nu aveam miză la meciul acesta, dar chiar era o miză importantă. Am încercat să schimb unde au fost probleme în joc, cât să nu fie foarte târziu. Din păcate, am echilibrat în partea a doua, ne-am mișcat mai bine, dar insuficient. Cu jumătăți de măsură nu se poate.

O să căutăm explicațiile, dar acum nu aș putea să dau una. Îmi trec gânduri prin cap, dar nu aș vrea să vorbesc. Poate a fost miza prea mare, poate am greșit în antrenamente și am dus echipa într-un punct în care să nu se simtă într-un tonus foarte bun, deși nu am schimbat multe în programul de antrenament.

Poate a fost doar o zi proastă, pentru că și echipele de top pierd cu scoruri foarte mari. Da, se poate întâmpla și chestia asta, dar din punct de vedere mental trebuia să fim pregătiți, am vorbit ce înseamnă jocul acesta, ce înseamnă punctele și victoria.

Majoritatea jucătorilor a fost și anul trecut la obiectivul acesta, trebuia să se maturizeze echipa și pe parcursul campionatului am fost bine. Nu aș vrea să cataloghez echipa după o singură înfrângere, pentru că pe parcursul campionatului nu am simțit că adversarii sunt mai tari ca noi.

Nu am crezut că putem ajunge într-o situație de acest gen, că putem fi călcați în picioare într-o singură repriză”, a spus Constantin Enache la finalul partidei de la Buzău.

Unirea Slobozia termină sezonul regular cu FC Brașov

Unirea Slobozia ocupă locul 5 în Liga 2, cu 30 de puncte, la șapte puncte în spatele liderului Steaua. În același timp, formația lui Enache e tot la șapte puncte de locul 2, Politehnica Iași, și la cinci puncte de locul 3, SC Oțelul. E la egalitate de puncte de locul 7, Gloria Buzău, tot 30 de puncte având și locul 6, Dinamo.

În ultima rundă din sezonul regular, Unirea Slobozia va întâlni, pe teren propriu, FC Brașov, iar Gloria Buzău va evolua pe terenul Minaurului Baia Mare.

E greu și trebuie gestionată rapid situația, pentru că avem nevoie de victorie în ultima etapă… mai depindem și de alte rezultate.

Așteptăm să revenim unde am fost, e diferență mare față de meciul cu Steaua, când am avut o atitudine extraordinară, organizare bună, efort foarte bun, iar acum am fost apatici, indiferent de ce s-ar fi întâmplat în decursul acestor zile”, a mai spus Enache.

Foto: Petronel Tudor / Info Ialomița

Andrei PASCU 07 Mar. 2023, 22:11 Liga 2
Pe aceeași temă