Unirea Slobozia a atras sponsor pentru meciurile din play-off-ul Ligii 2. Câți bani încasează pentru cele 10 etape și cât ia dacă promovează

Andrei PASCU 01 Apr. 2024, 16:32 Liga 2
Unirea Slobozia a atras sponsor pentru meciurile din play-off-ul Ligii 2. Câți bani încasează pentru cele 10 etape și cât ia dacă promovează

Cunoscută ca fiind o echipă stabilă din punct de vedere financiar, Unirea Slobozia, pentru acest sezon, reușește să atragă cei mai mulți bani din sponsorizări, peste ce a reușit în stagiunile trecute petrecute în Liga 2. După cum Liga2.ro a anunțat în urmă cu o lună, în prima parte a sezonului (iulie – decembrie 2023) Unirea Slobozia a atras în conturi, de la diferite entități private, în jur de 250.000 de euro.

După ce a intrat în play-off, clubul din județul Ialomița a mai purtat discuții cu anumiți privați și a ajuns la un acord interesant cu ”MrBit”, cu care a fost parafat un contract pentru meciurile din grupa pentru promovare.

Unirea Slobozia ia 15.000 de euro pentru play-off-ul Ligii 2 de la noul sponsor

Suma nu este una foarte mare, de 15.000 de euro pentru cele 10 partide, conform Info Ialomița, adică 1.500 de euro pentru fiecare meci din play-off-ul Ligii 2. Însă, se pare că oamenii din conducere și noul sponsor al Unirii Slobozia au bătut palma și pentru sezonul următor, dar doar dacă echipa va promova în SuperLiga României.

  • Noul sponsor al Unirii Slobozia este plasat pe tricourile de joc, în zona abdomenului fotbaliștilor, sub Consiliul Județean Ialomița.

Aceeași sursă precizează că, dacă obiectivul promovării va fi atins, atunci contractul va continua și Unirea Slobozia va încasa, pentru stagiunea următoare, 100.000 de euro.

Încheierea contractului cu MrBit demonstrează că atunci când există seriozitate și profesionalism la club apar și sponsorii. Este cel mai mare contract încheiat de Unirea Slobozia și, suntem convinși, el va fi depășit ca valoare în cazul unei promovări la finalul acestui campionat”, a transmis președintele Unirii Slobozia, Ilie Lemnaru, potrivit sursei citate.

Unirea, 500.000 de euro pentru acest sezon, din surse private 

Același Ilie Lemnaru declara, la finalul lunii februarie, pentru Liga2.ro, că în anul fotbalistic precedent ialomițenii au reușit să aducă aproximativ 300.000 de euro din alte surse decât cele publice, iar pentru 2023-2024 suma aproape s-a dublat, iar veniturile la final de stagiune competițională actuală vor fi de aproximativ jumătate de milion de euro.

Din datele conducătorului, Unirea Slobozia, per total, cu toate sursele de venit și finanțări, are undeva la al 10-lea buget din Liga 2.

CJ Ialomița va continua să ajute echipa lui Adrian Mihalcea

Clubul din play-off-ul diviziei secunde va beneficia și în următorul sezon, 2024-2025, fie că va fi în Liga 2, fie că va fi în SuperLiga României, de sprijin din partea Consiliul Județean Ialomița. Unirea va primi și de această dată un procent important din sumă, undeva la echivalentul a aproximativ 1.2 milioane de euro, la fel ca și până acum.

O sumă mai mult sau mai puțin importantă pentru o posibilă nou-promovată în prima divizie va veni, iată, de la noul sponsor al clubului, de 100.000 de euro, dar să nu uităm că în SuperLiga României echipele se bazează în mare parte pe banii din drepturile TV, astfel că Unirea Slobozia speră să contureze un buget cât mai mare posibil în cazul în care va bifa obiectivul promovării.

Foto: Petronel Tudor / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/corvinul-hunedoara-meci-contra-cfr-cluj-in-sferturile-cupei-romaniei-19304601

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fanii-resitei-s-au-asociat-in-toti-pentru-metalul-resita-19304609

https://liga2.prosport.ro/liga-3/soferul-autocarului-echipei-fc-bihor-este-un-fost-fotbalist-19304595

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-a-invins-la-limita-ultima-clasata-din-liga-2-progresul-spartac-19304573

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reportaj-gabi-tamas-drumul-de-la-fotbalistul-rebel-la-managerul-model-o-zi-cu-fostul-fundas-al-nationalei-in-noua-sa-postura-cea-de-conducator-de-club-biroul-meu-e-aici-in-iarba-am-i-19304555

Andrei PASCU 01 Apr. 2024, 16:32 Liga 2
Pe aceeași temă