Unirea Slobozia a trecut de cel mai greu meci al începutului de sezon. Victorie cu Metaloglobus și reacție sinceră a lui Costel Enache: ”Fotbalul ideal nu există, dar per total suntem pe plus”

Răzvan STÎNGĂ 23 Aug. 2022, 14:25 Liga 2
Unirea Slobozia a trecut de cel mai greu meci al începutului de sezon. Victorie cu Metaloglobus și reacție sinceră a lui Costel Enache: ”Fotbalul ideal nu există, dar per total suntem pe plus”

Unirea Slobozia are startul perfect de sezon în Liga 2! Are 9 puncte din 9 și e pe locul 2 în clasament, fiind devansată doar de CS Comunal Șelimbăr, care are un golaveraj mai bun. În runda a 3-a a întrecerii, Unirea Slobozia a trecut de cel mai dificil adversar de până acum, Metaloglobus, scor 1-0.

Unirea Slobozia, succes la limită cu Metaloglobus. Impresiile lui Constantin Enache

Meciul de la Slobozia a fost decis încă din minutul 3, atunci când Ionuț Coadă a marcat și a adus victoria pentru formația lui Constantin Enache, în fața unei echipe a Metaloglobusului cu un antrenor experimentat în acest sezon, Eugen Trică.

În ciuda victoriei la limită, Enache a fost mulțumit de evoluția jucătorilor săi, poate și datorită faptului că a venit în fața unei adversare la locurile de play-off în acest campionat de Liga 2.

Însă, ”principalul” a remarcat că mai sunt lipsuri la care trebuie să lucreze, dar că traiectoria Unirii Slobozia de până acum îi dă încredere că sezonul se poate termina cu un prim obiectiv trasat intermediar cel puțin, accederea în top 6 la finalul stagiunii regulare.

Constantin Enache, după Unirea Slobozia – Metaloglobus 1-0: ”Fotbalul ideal nu există, dar per total suntem pe plus”

Unirea Slobozia a arătat bine pe faza defensivă, detaliu scos în față de Constantin Enache, mai ales ținând cont de jucătorii de atac pe care îi are Metaloglobus, printre care frații Herea sau Andrei Sin, cu foarte multă experiență la nivelul Ligii 2 cel puțin.

Sunt mulțumit de rezultat, dar avem și minusuri. Fotbalul ideal nu există, dar per total suntem pe plus. Am întâlnit un adversar cu maturitate, cu experiență, care are talentul de a conduce ritmul jocului. Sunt momente în care te adoarme, știe să profite de momente, mi-a fost teamă, știam potențialul echipei adverse.

Știu că acceptă și o dominare, dar în general e o echipă periculoasă. Și în primele etape a marcat, dar azi ne-am apărat foarte bine, nu am avut emoții defensive, chiar dacă am acceptat o oarecare presiune. În afară de o fază fixă, nu au fost dezechilibre.

Avem o vorbă foarte frumoasă: după un meci la 40 de grade, ce e mai frumos decât o bere-două? Așa aș vrea, să continuăm în rezultate bune, să fim consecvenți în principii și atunci e în regulă”, a declarat Constantin Enache la Metropola TV.

  • Unirea Slobozia, cu Metaloglobus: Contra – Ibrian, I. Dinu, Perju, C-tin. Toma (cpt.), Coadă (Gab. Lazăr 88′), Prejmerean (Ekollo 60′), Boțogan (Dorobanțu 85′), Rob. Silaghi (M. Ciobanu 85′), Afalna, Cip. Rus (Golda 60′);
    Rezerve: Păduraru –  Tib. Serediuc, Milotin, Ant. Cruceru;

Unirea Slobozia nu se gândește la promovarea în SuperLigă. Constantin Enache: ”E devreme”

Enache nu vrea să vorbească despre promovare deocamdată, mai ales că s-au scurs doar trei etape din campionatul regular. Mai sunt multe runde, iar apoi alte 10 în eventualitatea unei calificări în play-off-ul pentru SuperLiga României.

Antrenorul formației din Slobozia se gândește doar la următoarea partidă, care va fi jucată de echipa lui în deplasare, pe terenul nou-promovatei CSM Slatina:

E devreme să vorbim de promovare, drumul e lung. Avem mulți adversari, suntem muncitori și vedem mai departe.

Avem cu Slatina acum, o să urmărim meciul de la Buzău, să analizăm. Avem un mare avantaj că grupul e omogen, nucleul de bază a fost menținut. Am încercat să îmbunătățim lotul, am adus ceva jucători, cantitativ nu suntem foarte bine, dar calitativ suntem ok.

Nu cred că ne scade jocul foarte mult atunci când ne lipsește vreun jucător, iar asta cred că e foarte important. Sunt lucruri foarte importante la nivelul Ligii 2”.

Unirea Slobozia, la egalitate cu CS Comunal Șelimbăr după trei etape de Liga 2

Pe locul 2 se află Unirea Slobozia în acest moment, în clasamentul Ligii 2, la egalitate cu liderul CS Comunal Șelimbăr, dar aceasta din urmă are un golaveraj mai bun. Sub ialomițeni se află SC Oțelul, 7 puncte, Gloria Buzău, 7 puncte, și Poli Iași, tot 7 puncte.

După partida cu Metaloglobus, Unirea Slobozia va întâlni CSM Slatina în etapa  4-a, în deplasare. Duelul a fost programat pentru sâmbătă, de la ora 11:00 și va fi în format live-text pe Liga2.ro.

Foto: Petronel Tudor / Info Ialomița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-4-si-5-din-liga-2-in-care-steaua-e-pusa-sa-joace-in-inchidere-si-apoi-in-deschidere-pe-stadionul-din-clinceni-se-joaca-doua-meciuri-in-aceeasi-zi-poli-iasi-mai-slaba-ca-buzau-si-19242179

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-perfect-si-asteptat-unirea-slobozia-are-sase-puncte-din-sase-in-debutul-de-liga-2-dar-ilie-lemnaru-a-recunoscut-ma-asteptam-sa-castigam-toti-ne-dorim-mai-mult-dupa-realizarile-din-s-19241292

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-3-zi-plina-cu-meciuri-in-esalonul-secund-doua-dintre-cele-patru-formatii-cu-punctaj-maxim-intra-la-joc-de-la-ora-1100-19241517

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-si-a-adus-un-al-treilea-portar-in-lot-bosniacul-filip-dujmovic-vine-din-serbia-si-in-acest-sezon-a-jucat-un-meci-in-conference-league-19242207

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 23 Aug. 2022, 14:25 Liga 2
Pe aceeași temă