Unirea Slobozia a pierdut clar la Târgu Jiu, deși deschisese scorul în minutul 9 al partidei cu Viitorul Pandurii. Costea Enache: ”Am făcut un joc prost. N-am știut să facem față presiunii puse”

Mircea OGLINDOIU 31 Oct. 2020, 22:31 Liga 2
Unirea Slobozia a pierdut clar la Târgu Jiu, deși deschisese scorul în minutul 9 al partidei cu Viitorul Pandurii. Costea Enache: ”Am făcut un joc prost. N-am știut să facem față presiunii puse”

Nou-promovata Unirea Slobozia n-a mai repetat, la Târgu Jiu, jocul bun din precedentele două etape ale Ligii 2, și a pierdut cu 3-1 partida cu Viitorul Pandurii.

Jocul a început promițător pentru ialomițeni, care au deschis scorul, în minutul 9, prin Adrian Moldovan, cu un șut din 10 metri. Echipa lui Costea Enache s-a retras însă prematur și a fost egalată, în prelungirile primei reprize, de golul lui Andrei Ludușan, după o ieșire neinspirată a portarului Ionuț Poiană. Partea secundă a fost de coșmar pentru Unirea. În minutul 58, Bogdan Danciu a fost eliminat, pentru cumul de cartonale galbene, după ce l-a ținut în propriul careu pe Paul Copaci, iar lovitura de la 11 metri rezultată a fost transformată, cu siguranță, de Darius Buia. Scorul final a fost stabilit de Adrei Dragu, în minutul 72, cu un șut plasat, de la 15 metri.

Costea Enache, după ce Unirea Slobozia a pierdut cu Viitorul Pandurii: ”N-am reușit să facem jocul pe care ni l-am propus”

Unirea Slobozia a pierdut, astfel, cu 3-1 în etapa a 10-a a Ligii 2, după ce, în precedentele două jocuri, remizase cu Dunărea Călărași, scor 2-2, și câștigase la Miercurea Ciuc, cu FK Csikszereda, cu 1-0.

”Din păcate, n-am reușit să facem jocul pe care ni l-am propus, chiar dacă am deschis scorul. Știam că vom întâlni un adversar bun, dar n-am știut să facem față presiunii puse de gazde. Lucru acesta s-a văzut, golul lor plutea în aer, fiindcă au avut multe situații de a mai marca, în prima repriză. Poate, dacă intram la pauză în avantaj, nu am mai fi pierdut. Din păcate, am făcut un joc prost, din toate punctele de vedere, și am pierdut. Nu vreau să comentez deciziile de arbitraj, dar sunt numeroase faze de genul acesta în careu, iar decizia rămâne la latitudinea arbitrului”, a declarat Costea Enache.

Urmează duelurile cu nou-promovatelor

Echipa sa va întâlni, în următoarele două etape, nou-promovatele CSM Slatina și Fotbal Comuna Recea, iar Enache și-a propus să nu piardă, mai ales că adversarele sunt contracandidate în lupta pentru evitarea retrogradării, obiectivul declarat al ialomițenilor.

”Obiecivul nostru este meținerea în Liga 2. Ne așteaptă, etapa viitoare, un joc foarte greu acasă, împotriva unei nou-promovate, cum suntem și noi. Le spuneam jucătorilor, înaintea partidei de la Târgu Jiu, că trebuie să fim foarte atenți în aceste trei jocuri, în care întâlnim adversari de nivel apropiat. Trebuie să fim foarte atenți cum gestionăm această perioadă. Degeaba am avut parcursul bun până acum, fiindcă totul se poate șterge ușor cu buretele”, a precizat Costea Enache.

Învinsă la Târgu Jiu, Unirea Slobozia a rămas pe locul 9 în clasamentul Ligii 2, cu 14 puncte acumulate în zece meciuri. Viitorul Pandurii a urcat pe 17, cu 10 puncte stânse în șapte jocuri.

Foto: Petronel Tudor / Info Ialomița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-ramane-pe-ultimul-loc-in-liga-2-si-dupa-restanta-cu-farul-calin-cojocaru-nu-meritam-sa-pierdem-echipa-arata-din-ce-in-ce-mai-bine-19154962

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-10-trei-echipe-situate-in-top-6-joaca-sambata-de-la-ora-1100-cand-sunt-programate-cinci-meciuri-petrolul-sta-doua-partide-au-fost-amanate-19155268

Mircea OGLINDOIU 31 Oct. 2020, 22:31 Liga 2
Pe aceeași temă