Unirea Slobozia a câștigat la Dumbrăvița și e tot mai aproape de calificarea matematică în play-off. Adrian Mihalcea: ”N-am practicat un joc frumos”

Anda DELIU 25 Feb. 2024, 11:01 Liga 2

Unirea Slobozia a triumfat, sâmbătă, cu scorul de 2-0 în deplasare la Dumbrăvița, după golurile lui Ionuț Coadă (11) și Laurențiu Vlăsceanu (73).

Cu acest rezultat, echipa lui Adrian Mihalcea își întărește și mai mult poziția de calificare în play-off, unde matematic încă nu este ajunsă, fiindcă la această oră există posibilitatea de a fi depășită de șase echipe: Corvinul, CSC Șelimbăr, CS Mioveni, Gloria Buzău, Viitorul Pandurii și FK Miercurea Ciuc.

Antrenorul a recunoscut că Unirea are limite tehnice și că face tactica mereu cu acest aspect în vedere.

Cosmin Stan l-a surprins pe Adrian Mihalcea în meciul de la Dumbrăvița

Adrian Mihalcea a precizat că primul ”11” alcătuit de Cosmin Stan, fără atacanți de careu, inclusiv fără Gavra, l-a surprins puțin.

”O victorie importantă pentru noi. Practic, cu această victorie suntem și matematic în play-off-ul Ligii 2 (n.r. – Nu este adevărat, echipa sa nu era încă matematic în play-off la momentul declarațiilor sale). Un meci greu. Mă așteptam să fie un meci de genul aceasta, cu toate că n-am avut mari informații, doar cele legate de ultimele meciuri susținute de echipa-gazdă. M-au și surprins cu schimbarea echipei de start. Cinci jucători care în ultimele două-trei meciuri au jucat, și credeam că vor juca și în meciul de astăzi, au rămas pe bancă. Un meci de luptă. Am avut momente când am suferit, dar știm să suferim. Am dat iarăși gol din fază fixă. Pentru noi e deja al zecelea gol din fază fixă, iar lucrul acesta mă bucură. Și mergem încrezători pentru următoarele meciuri. N-am practicat un joc frumos, dar am avut neovie de pragmastism. Scopul nostru era să nu pierdem în acest meci”, a declarat ”principalul” Unirii Slobozia despre meci.

Întrebat dacă și unele din greșelile adversarului, între care și ale portarului, l-au suprins în mod pozitiv, Mihalcea a recunoscut că a câștigat și cu noroc. ”Stiți cum e… Un meci de fotbal, venim după o iarnă destul de grea. Terenul nu a arătat extraordinar de bine, plus că a fost un vânt teribil. Avem multe alibiuri pe care le-am putea găsi. Dar nu! S-au zbătut. Bravo lor, îi felicit, au avut o atitudine extrem de pozitivă. Au și avut ceva ocazii și ne puteau da gol. Dar și norocul face parte din joc”, a mai spus oficialul Unirii.

Unirea Slobozia va continua să joace pragmatic

Mihalcea a admis că echipa sa nu a impresionat ca joc în Banat. Și că va continua să aibă o tactică pragmatică, de joc simplu.

”Același lucru l-am făcut de la începutul campionatului. Nu știu dacă am avut două sau trei meciuri în altă manieră. Cam aceasta este ADN-ul nostru, starea noastră de spirit. Da, vom continua, așa am ajuns în această poziție. Cu această mentalitate, cu această luptă, de ce să nu ne recunoaștem. Ne știm limitele și atunci vom perfecționa acest stil de a juca”, a explicat Mihalcea, întrebat dacă se va continua cu jocul pragmatic.

Despre accederea în primele șase, fostul jucător al lui Dinamo a precizat că e o presiune resimțită de echipă. ”Nu! E o presiune în plus pusă pe umerii noștri, dar avem jucători cu experiență. Avem mult mai mulți ca în turul campionatului, și o să reușim să trecem peste această presiune. Momentan, suntem în play-off, vom vedea ce echipe vor mai intra și atunci, în funcție de aceste echipe, pentru că sunt unele fără drept de promovare, vom face strategia. Dar de doi ani joc în play-off, atât cu Unirea Slobozia, cât și anul trecut Gloria Buzău. Și știu ce mini-campionat mă așteaptă”, a conchis Mihalcea.

Unirea Slobozia, în meciul cu CSC Șelimbăr: D. Rusu – Ibrian, Andreș, Pospielov, C-tin. Toma (cpt.) – Coadă (Gab. Lazăr 82′), Ekollo – Dorobanțu (Dr. Lazăr 71′), Purece (Șt. Pacionel 71′), Vlăsceanu – Dimitrov (Afalna 58′). Rezerve neutilizate: Șt. Georgescu – Mih. Șandru, Atanase, Cojocari, Gîrbăcea.

Unirea Slobozia nu este matematic în play-off. Urmează meciul cu FK Miercurea Ciuc

Cu 34 de puncte, Unirea Slobozia e pe locul 2 în Liga 2, la egalitate cu Corvinul Hunedoara, care este prima în clasament, datorită golaverajului mai bun. Peste ele poate trece, luni, CSC Șelimbăr, liderul de peste iarnă.

În această etapă mai au de jucat Gloria Buzău, Viitorul Pandurii și FK Miercurea Ciuc, care, dacă vor câștiga, vor putea trece peste Unirea Slobozia în clasament în situația unui parcurs fără greșeală, iar ialomițenii să nu mai obțină niciun punct. Peste echipa lui Mihalcea pot termina sezonul și Corvinul, CSC Șelimbăr și CS Mioveni.

Unirea Slobozia nu a mai avut răbdare cel puțin până la încheierea meciurilor din această etapă pentru a vedea dacă este matematic sau nu în play-off și a transmis deja pe contul său de Facebook că este matematic în play-off. ”Unirea Slobozia câștigă cu 2 – 0 în deplasare cu CSC Dumbrăvița (goluri marcate de Coadă și Vlăsceanu) și este matematic calificată în playoff în Liga 2”, a informat, eronat, trupa ialomițeană.

În următoarea etapă, a 17-a, Unirea Slobozia joacă sâmbătă, de la ora 11:30, pe teren propriu cu FK Miercurea Ciuc. Apoi mai are jocuri cu Progresul Spartac (deplasare) și Corvinul Hunedoara (acasă).

Foto: Attila Kozma / CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-pierdut-acasa-cu-unirea-slobozia-19300644

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ouadie-salhi-s-a-accidentat-in-meciul-csc-dumbravita-unirea-slobozia-19300615

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-16-liga-2-19300447

Anda DELIU 25 Feb. 2024, 11:01 Liga 2
Pe aceeași temă