Unirea Dej bifează o nouă premieră: prima victorie în play-off! Speră cu șanse tot mai mari la o surpriză de proporții. Gabriel Fulga: ”A fost un meci incredibil cu Gloria Buzău”

Răzvan STÎNGĂ 12 May. 2023, 18:23 Liga 2

Unirea Dej a mai bifat o premieră în acest sezon de Liga 2, prima victorie în play-off, în etapa a 8-a, 1-0 cu Gloria Buzău, care o face să spere la un loc de baraj. Deși nimeni nu îi dădea șanse în grupa pentru promovare, formația lui Dragoș Militaru e la două meciuri de dubla care o poate urca în prima divizie.

Unirea Dej a egalat la puncte chiar Gloria Buzău, locul 5, iar diferența dintre cele două se face la golaveraj în urma partidei directe și a victoriei clujenilor. A fost tranșată confruntarea în urma unei lovituri de la 11 metri, în minutul 65, când a transformat căpitanul Alexandru Pop.

Unirea Dej, victorie cu Gloria Buzău și speră la barajul pentru promovare

Lovitura de pedeapsă a fost scoasă de Gabriel Fulga, faultat în careu de Robert Sălceanu, iar fotbalistul lui Dragoș Militaru, în vârstă de 19 ani, a comentat rezultatul foarte important. E mândru de ce a reușit Unirea Dej și are încredere că poate ajunge în fața promovării în SuperLiga României, în urma barajului cu una dintre echipele din prima divizie.

A fost un meci incredibil, le mulțumesc și suporterilor că au venit și ne-au susținut. Abia așteptam prima victorie în play-off! Am avut o grămadă de meciuri în care am dominat, am fost peste adversari, am avut ocazii, iar până la urmă a trebuit să fie și prima victorie. Am marcat și al doilea gol în play-off, meciul a fost unul de luptă.

Nu am fost prea buni la pase, au fost mai mult baloane lungi, la bătaie, pe atacanți și până la urmă e bine că am câștigat și că am luat cele trei puncte. Înseamnă foarte mult această victorie, avem șansă mare să jucăm barajul și va depinde doar de noi, ce vom face în următoarele două meciuri.

Le mulțumim suporterilor că au venit la meci, îi așteptăm și la meciul cu Poli Iași, să fie în număr și mai mare, să umple stadionul. Sperăm să ne susțină în continuare, datorită lor jucăm fotbal”, a declarat Gabriel Fulga.

  • Gabriel Fulga a fost împrumutat de la FCSB în vara lui 2022, iar acordul expiră la finalul actualului sezon. În această stagiune de Liga 2, atacantul a prins 22 de partide și a marcat o singură dată.

Unirea Dej a egalat Gloria Buzău la puncte

Unirea Dej a ajuns la 39 de puncte după a 8-a rundă din play-off și este pe ultimul loc, 6, fiind depășită, în primul rând, de Gloria Buzău și Dinamo. Buzoienii au tot 39 de puncte, iar Dinamo acumulează 43 de puncte.

În runda a 9-a a play-off-ului, Unirea Dej va avea un meci pe teren propriu, cu Poli Iași. În turul grupei pentru promovare, la Iași, scorul a fost egal, 0-0. Gabriel Fulga a prefațat confruntarea cu trupa lui Leontin Grozavu:

Va fi un meci greu, jucăm cu echipa de pe locul 1. Trebuie să ne concentrăm, să ne antrenăm și sperăm ca meciul să fie în favoarea noastră”.

Foto și video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-intra-serios-in-calculele-calificarii-in-barajul-de-promovare-dupa-victoria-cu-gloria-buzau-prima-din-play-off-dragos-militaru-am-crezut-ca-trebuie-sa-ne-vina-si-noua-randul-su-19270504

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-gloria-buzau-se-joaca-de-la-ora-1730-echipa-lui-militaru-mai-poate-spera-la-calificarea-in-barajul-de-promovare-doar-daca-va-castiga-19270394

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-sirghi-explicatiile-esecului-inregistrat-de-sc-otelul-19270549

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-fara-trei-jucatori-importanti-la-derby-ul-cu-steaua-19270566

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-nou-aviz-negativ-pentru-initiativa-modificarii-legii-sportului-propusa-de-vasile-dincu-motivarea-e-simpla-nu-este-rolul-institutiilor-statului-sa-infiinteze-si-sa-finanteze-cluburi-sport-19270561

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 12 May. 2023, 18:23 Liga 2
Pe aceeași temă