Unirea Dej intră serios în calculele calificării în barajul de promovare după victoria cu Gloria Buzău, prima din play-off. Dragoș Militaru: ”Am crezut că trebuie să ne vină și nouă rândul. Suntem la mâna noastră”

Marius ANGHEL 12 May. 2023, 13:16 Liga 2
Unirea Dej intră serios în calculele calificării în barajul de promovare după victoria cu Gloria Buzău, prima din play-off. Dragoș Militaru: ”Am crezut că trebuie să ne vină și nouă rândul. Suntem la mâna noastră”

A venit și prima victorie în play-off pentru Unirea Dej, singura echipă care în primele șapte runde ale acestui turneu nu reușise să câștige.

Trupa antrenată de Dragoș Militaru s-a impus joi, pe teren propriu, cu Gloria Buzău, cu scorul de 1-0, chiar în fața adversarului cu care se luptă pentru al doilea loc care duce la barajul de promovare în SuperLigă. Un eventual eșec i-ar fi redus la un raport insignifiant șansele de a termina sezonul cel puțin pe locul 5.

Unirea Dej a reușit contra Gloriei Buzău prima victorie în play-off-ul Ligii 2. Dragoș Militaru: ”S-a lăsat mult așteptată”

Unirea Dej a făcut din nou un meci solid în acest play-off în care e văzută de adversare drept cel mai facil oponent și de această dată a reușit să înscrie și să obțină o victorie care îi dă speranțe mari la o clasare pe al doilea loc de calificare în barajul de promovare.

Unicul gol al meciului disputat la Dej l-a reușit Alexandru Pop în minutul 65, din penalty. Tot el a marcat și celălalt gol al Unirii în acest play-off, tot din penalty, în 1-1 acasă cu Steaua.

După joc, Dragoș Militaru a vorbit despre această victorie obținută de echipa sa, prima în opt partide din play-off și abia a doua în meciurile disputate în 2023. În total, în acest an, Unirea a jucat în 11 partide, trei în încheierea sezonului regular și opt în turneul de determinare a promovatelor.

”S-a lăsat mult așteptată, dar noi am crezut. Eu, cel puțin, am crezut că trebuie să ne vină și nouă rândul, pentru că am muncit foarte mult, am trecut prin multe în acest play-off, am suferit, am și pierdut, am fost și egalați când poate meritam să câștigăm, am făcut puncte importante pe terenuri adverse, la Iași, la Buzău, la Dinamo și cred că meritam până la urmă. Băieții meritau pentru că au muncit foarte mult și și-au dorit foarte-foarte mult să avem această victorie exact când am avut nevoie mai mare (n.r. – Militaru repetă aceste vorbe etapă de etapă, de parcă alte echipe nu muncesc la fel și nu își doresc să câștige!?).

Mă bucur că a venit acum, pentru că suntem, cumva, în cărți pentru ultimele două meciuri pentru un loc de baraj. Suntem la mâna noastră, depindem doar de noi și e un mare avantaj. Vreau să rămânem modești, să muncim la fel de mult, să ne odihnim, pentru că avem un meci peste trei zile la fel de important și să-l abordăm cu aceeași atitudine, pentru că tot timpul le-am zis că avem o șansă. E șansa noastră, fiind aici, în play-off, și vreau să profităm de ea”, a spus antrenorul Unirii Dej după succesul cu Gloria Buzău.

Militaru crede că presiune rezultatului s-a simțit în jocul ambelor echipe. E mulțumit că Unirea nu a primit gol în patru meciuri din ultimele șase disputate

Meciul a fost unul destul de echilibrat, cu puține situații clare de gol. Una, foarte mare, a avut-o, de exemplu, Fulga, chiar înainte de pauză, în minutul 45, însă a finalizat extraordinar de slab, pasând la portar. Și Gaitan (48) a fost aproape de gol în debutul părții secunde, însă l-a luat la țintă pe Railean. Fulga s-a revanșat când a obținut penalty-ul în fața lui Sălceanu, iar Alexandru Pop a executat cu sânge rece în minutul 65. Ulterior, Unirea a mai cerut un penalty la un duel pentru minge între Marku și Vlad Bogdan (71), dar arbitrul a lăsat jocul să continue. În fine, în prelungiri, Gîț (90+3) a intervenit salvator din fața porții și a respins o minge care ar fi putut aduce egalarea pentru Gloria.

Dragoș Militaru a remarcat un alt lucru pozitiv pentru echipa sa în afară de victorie. Faptul că Unirea are patru jocuri în ultimele șase disputate în care a primit doar două goluri.

”Cred că a fost un joc destul de echilibrat, s-a simțit un pic presiunea pe ambele echipe, ținând cont că cu o victorie a noastră îi egalam la puncte, ei, cu o victorie, erau aproape la baraj, iar noi eram scoși 99 la sută din calcule. Cred că am fost destul de exacți în multe momente, echipa adversă nu a avut situații multe și clare, cam cum am fost în ultimele meciuri. Am avut și noi situațiile noastre, ocazii destul de bune. Și în prima repriză, iar în a doua repriză cred că am fost un pic mai pragmatici și ne-am văzut interesul, adică să reușim să câștigăm acest meci.

Și astăzi am avut ocazii, cel puțin una foarte mare, cu Fulga, dar eu văd partea plină a paharului, la modul că de vreo șase etape am luat doar vreo două goluri, ținând cont că am avut adversari buni, cel puțin în deplasare, și am luat două goluri din nimic. Chiar mă bucur că la nivel de organizare, ceea ce am suferit noi în timpul sezonului, stăm mult mai bine. Adică sunt deja patru meciuri din opt fără gol primit. Noi nu am avut în tot sezonul regular, doar unul, meci fără gol primit. Și acum, în play-off, suntem mai bine. Și mă bucur, că am înscris, am câștigat. Dacă am câștigat cu 1-0 sunt mulțumit”, a declarat antrenorul Unirii Dej.

Militaru, mulțumit cu ceea ce a reușit Unirea Dej până acum în play-off

Șapte puncte, din o victorie și patru egaluri, este agoniseala Unirii Dej în cele opt etape trecute din acest play-off, cu două runde rămase de disputat.

Este echipa cu cele mai puține puncte obținute în acest turneu, până acum, iar Dragoș Militaru spune că este mulțumit. Cele mai multe puncte le-a obținut Poli Iași (16 puncte), urmată de Dinamo (12), SC Oțelul (10), Steaua (9) și Gloria Buzău (8).

”E potrivit, e exact ce aveam nevoie. S-au parcurs niște etape de care noi aveam nevoie. Începând cu acest play-off am parcurs niște etape importante pentru noi, ca echipă, ca oameni și acum cred că am învățat suficient de multe lucruri și aș vrea să continuăm la fel și în ultimele două meciuri”, a spus Dragoș Militaru despre acest lucru.

Unirea Dej în meciul retur din play-off cu Gloria Buzău: Railean – Gîț, D. Pop, Chira, Dav. Maftei – Ad. Pop (Buta 83′), Cătinean (Burdeț 77′), Cocian – Al. Pop (cpt.), Blaj (Vl. Bogdan 61′), Fulga (Andr. Pop 83′). Rezerve neutilizate: Cl. Chindriș, Checicheș – Frăsineanu, Călugăr.

Unirea Dej speră să termine pe loc de participare în barajul de promovare: ”Suntem la mâna noastră”

Întrebat dacă e prea devreme să se gândească la participarea în barajul de promovare, Dragoș Militaru a răspuns că acesta a fost al doilea obiectiv stabilit alături de jucători. Primul a fost clasarea pe un loc direct promovabil, imposibil de atins acum.

”Intrând în play-off, ne-am propus ca obiectiv în primul rând dacă putem să ajungem pe un loc promovabil direct, pentru că eram la patru puncte (n.r. – a încheiat sezonul regular la patru puncte în spatele celor de la SC Oțelul, ocupanta locului al doilea direct promovabil. Acum este la șapte puncte de aceasta). Apoi, trecând etapele, am zis că vreau să jucăm tot mai bine și să vedem ce putem face, dar cu speranța, bineînțeles, că dacă nu s-a putut un loc promovabil direct, a unui loc de baraj. Ăsta a fost gândul nostru în permanență, nu ne-am abătut de la el niciodată, nu i-am lăsat să se abadă niciodată de la acest gând. Suntem la mâna noastră, mai avem două meciuri foarte importante, șase puncte puse în joc. Noi sperăm. Vreau să jucăm bine, să jucăm la fel de motivați, la fel de răi, pentru a ne atinge obiectivul acesta intermediar din acest play-off, adică atingerea barajului. Îmi doresc foarte mult pentru ei, pentru noi, pentru suporteri”, a mai declarat antrenorul Unirii Dej, care s-a declarat surprins de numărul mare de spectatori veniți la stadion într-o zi în care se merge la serviciu și a făcut un apel către aceștia să vină să susțină echipa și la ultimul joc pe care îl va disputa acasă în acest play-off, luni.

Unirea Dej i-a fața Gloriei Buzău dacă cele două echipe termină play-off-ul la egalitate de puncte

Gloria Buzău și Unirea Dej au amândouă 39 de puncte și ocupă locurile 5 și 6 din play-off-ul Ligii 2, ultimele, departajarea făcându-se în acest moment pe baza golaverajului, unui mai bun pentru buzoieni, 6-7 față de 2-8.

Însă, în cazul în care Unirea termină play-off-ul la egalitate de puncte cu Gloria, aceasta va lua fața buzoienilor datorită primului criteriu de departajare: numărul de puncte avut la finalul sezonului regular, 32 față de 31.

Unirea Dej mai are meciuri cu Poli Iași (acasă, 15 mai, ora 17:30) și SC Oțelul Galați (deplasare, 21 mai, ora 13:00). Ieșenii sunt deja promovați, iar gălățenii ar putea fi și ei promovați matematic până la ora jocului.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Declarațiile lui Dragoș Militaru la finalul meciului Unirea Dej – Gloria Buzău 1-0:

https://www.youtube.com/watch?v=Jp4N-37U7h8

Golul lui Alexandru Pop și bucuria de la finalul jocului cu Gloria Buzău:

https://www.youtube.com/watch?v=AQCv7sd_-c0

https://www.youtube.com/watch?v=ipk2oWVmOPM

https://www.youtube.com/watch?v=cplZ7HxwcfU

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto
Video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-gloria-buzau-se-joaca-de-la-ora-1730-echipa-lui-militaru-mai-poate-spera-la-calificarea-in-barajul-de-promovare-doar-daca-va-castiga-19270394

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-ezita-sa-semneze-prelungirea-cu-unirea-dej-19270070

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-a-castigat-la-galati-andrei-nicolescu-continua-sa-si-spuna-frustrarile-legate-de-participarea-stelei-in-play-off-a-trunchiat-denaturat-un-pic-competitia-ce-a-facut-la-vest-19270486

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-spera-dupa-victoria-cu-sc-otelul-19270490

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-victorie-cu-sc-otelul-scor-2-0-19270484

Marius ANGHEL 12 May. 2023, 13:16 Liga 2
Pe aceeași temă