Unirea Dej, sub o oarecare presiune înaintea meciului cu Poli Timișoara. Victoria a adus descătușarea. Dragoș Militaru: ”Era un consum mental al băieților”. Mesaj special pentru Gică Barbu

Andrei PASCU 31 Oct. 2021, 18:02 Liga 2
Unirea Dej, sub o oarecare presiune înaintea meciului cu Poli Timișoara. Victoria a adus descătușarea. Dragoș Militaru: ”Era un consum mental al băieților”. Mesaj special pentru Gică Barbu

Unirea Dej a înregistrat prima victorie în Liga 2 după patru etape, în runda a 12-a, cu Politehnica Timișoara, pe care a învins-o cu 2-0 pe teren propriu. În urma adjudecării celor trei puncte, nou-promovata a urcat la mijlocul clasamentului, pe 11, cu 15 puncte.

Dragoș Militaru: ”Azi cred că nu am făcut un joc extraordinar, nici foarte prost, dar mă bucur că am luat cele trei puncte.” 

Unirea Dej s-a impus prin golurile lui Ionuț Frăsineanu, din minutul 21, și Mircea Manole, din minutul 37, de la 11 metri. Antrenorul Dragoș Militaru a evidențiat faptul că dejenii se aflau sub o oarecare presiune și stare de neliște, ținând cont de faptul că veneau după patru etape fără victorie, dar și că meciurile trecute au adus drept adversare echipe din fruntea clasamentului.

Până la urmă, Unirea Dej și-a păstrat statutul cu Politehnica Timișoara, dacă e să privim la rezultatele întregistrate de cele două formații până acum.

Mă bucur foarte tare că am luat cele trei puncte, era un obiectiv principal. A fost un meci dificil din mai multe puncte de vedere, pentru că am venit după mai multe meciuri foarte grele, cu primele clasate, și a fost un consum mental din partea băieților. Azi cred că nu am făcut un joc extraordinar, nici foarte prost, dar mă bucur că am luat cele trei puncte.

Cred că am fost mai inspirați în prima repriză, puteam să mai dăm un gol și în repriza a doua am avut câteva contraatacuri în superioriate numerică, dar nu am putut să închidem meciul mai repede.

Adversarul a abuzat foarte mult de baloane lungi, la bătaie, cred că ne-am descurcat bine în defensivă.

Mi-ar face plăcere să fim o nucă tare pe orice teren și cu orice adversar. Mă bucur că am câștigat azi, s-au eliberat puțin mental și băieții, aveam nevoie de succes. De la deplasarea cu Astra nu mai câștigasem, acum suntem destul de bine. Așteptăm etapa următoare, iar cu o echipă bună”, a declarat Dragoș Militaru la finalul jocului de la Dej.

Dragoș Militaru: ”Îi dedicăm victoria și lui Gică Barbu” 

Dragoș Militaru le-a mulțumit fanilor care au văzut meciul de lângă gardurile stadionului. Chiar dacă tribunele sunt închise pentru suporteri, susținătorii Unirii Dej s-a înghesuit lângă gardurile stadionului pentru a vedea echipa favorită.

Dragoș Militaru i-a dedicat victoria și fostului antrenor Gheorghe Barbu, decedat la 53 de ani.

I-am simțit aproape, ne bucurăm că au venit chiar și după gard, pentru că au fost în număr foarte mare. Azi am avut câteva modificări față de jocurile trecute și dedicăm victoria suporterilor și tuturor care au fost alături de noi de la stadion sau de acasă.

E chiar și pentru fostul antrenor al echipei această victorie (n.r. – Gheorghe Barbu), care a decedat și ne pare foarte rău. Știm că a antrenat aici pentru o perioadă lungă și făcea parte din familia Dejului”, a mai spus Militaru.

Unirea Dej are meci cu FC Buzău în etapa a 13-a 

Meciul următor va fi din nou unul complicat pentru Unirea Dej. Va merge pe terenul uneia dintre cele mai în formă echipe de Liga 2, FC Buzău. Dragoș Militaru a prefațat confruntarea ce va avea loc la Buzău:

Avem o deplasare lungă, apoi normal că e un meci greu, pentru că jucăm cu o echipă din primele șase clasate. Azi a făcut egal, dar a jucat în 10 oameni mai mult de o repriză, pe terenul unei echipe bune, Ripensia. Așteptăm cu nerăbdare meciul, sper să fie toată lumea ok din punct de vedere fizic și mental și vedem ce putem face la meciul acela”.

Unirea Dej, mai bună pe teren propriu decât în deplasare

Unirea Dej e pe locul 11 în Liga 2, cu 15 puncte. În cele 12 etape a strâns patru victorii, trei egaluri și cinci eșecuri și are un golaveraj de 12 goluri marcate și tot 12 primite. Nou-promovata a stat mai bine în meciurile de acasă până acum, din care a scos 11 puncte. Numai patru au venit din meciurile din deplasare.

Video cu golurile din partida Unirea Dej – Poli Timișoara, 2-0 

Foto: Leczki Jozsi/ Mediafax Foto și Unirea Dej 
Video: Unirea Dej 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-nici-incantat-nici-foarte-suparat-dupa-egalul-obtinut-pe-terenul-ripensiei-a-fost-o-lupta-surda-fc-buzau-a-jucat-o-ora-in-inferioritate-numerica-19208308

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-pierdut-la-dej-nicolae-croitoru-plin-de-scuze-si-acuze-19208305

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-a-devenit-specialista-meciurilor-dramatice-dar-mino-sota-a-fost-sincer-dupa-2-1-cu-fc-brasov-am-jucat-foarte-prost-vlad-mutiu-nu-stie-ce-i-lipses-19208263

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fara-goluri-in-ripensia-buzau-cu-dominarea-oaspetilor-jucand-inclusiv-in-inferioritate-florin-fabian-dupa-debutul-la-timisoreni-nu-sunt-multumit-deloc-de-jocul-echipei-19208269

 

Andrei PASCU 31 Oct. 2021, 18:02 Liga 2
Pe aceeași temă