Unirea Dej a încheiat turul play-off-ului Ligii 2 fără victorie. Dragoș Militaru, după eșecul cu SC Oțelul: ”O înfrângere nemeritată.” Antrenorul crede că gălățenii meritau două cartonașe roșii

Marius ANGHEL 21 Apr. 2023, 22:03 Liga 2

Unirea Dej rămâne fără victorie și după al cincilea meci disputat în play-off-ul Ligii 2, ba chiar a ajuns la al treilea eșec, al doilea pe teren propriu. Cumulând și jocurile din sezonul regular, echipa clujeană se află acum la al cincilea meci de acasă în care nu a mai cunoscut gustul succesului.

Vineri, trupa lui Dragoș Militaru a pierdut în fața propriilor spectatori meciul cu SC Oțelul Galați (scor 0-1), după ce a încasat un gol în minutul 7 și apoi a continuat să domine jocul, iar pe final să rateze câteva situații bune de a egala.

Dragoș Militaru, după eșecul cu SC Oțelul: ”Este o înfrângere nemeritată”

Golul echipei gălățene a venit după o centrare de efect a lui Octavian Ursu (foto text 2) și o reluare cu capul peste portar, la colțul lung, a lui Vasile Jardan (foto text 3), la câteva secunde după ce Cocian a lovit violent bara dintr-o lovitură liberă aproape de pe linia de 16 metri.

După joc, antrenorul Unirii, Dragoș Militaru, a considerat eșecul drept un rezultat nemeritat pentru echipa sa, având în vedere modul în care s-a desfășurat partida.

Militaru a avut cuvinte de laudă pentru Octavian Ursu, cel care a centrat la golul Oțelului, și l-a urecheat pe Florin Blaj pentru ratarea sa din finalul jocului.

”Cred că este o înfrângere nemeritată, așa am impresia, la cald. Sunt foarte dezamăgit, pentru că băieții au muncit și cred că am făcut unul dintre meciurile bune, consistente. O singură eroare cred că am făcut la începutul meciului, nici nu știu dacă o pot considera eroare, pentru că a fost o execuție extraordinară a lui Ursu, dintre trei jucători și peste fundașul nostru central. Un gol făcut din calitatea jucătorului de la Galați. Din păcate, noi, cu poarta goală, am dat pe lângă poartă, ocazia lui Florin, bară înainte de gol, cu 20 de secunde, ocazie Fulga, a mai fost una a lui Cocian, pe final. Au fost ceva situații și ocazii, dar ce să facem? Mergem mai departe, că altceva nu mai putem îndrepta de la meciul acesta”, a spus Dragoș Militaru.

Unirea Dej în meciul tur din play-off cu SC Oțelul: Railean – Gîț, D. Pop, Chira, Dav. Maftei (Fulga 46′) – Cătinean (Buta 46′), Ad. Pop, Al. Militaru (Blaj 55′), Matiș (Andr. Pop 70′) – Al. Pop (cpt.), Cocian. Rezerve neutilizate: Cl. Chindriș – Burdeț, Vl. Bogdan, Călugăr, Frăsineanu.

”Trebuia să presăm un pic mai mult. Cred că trebuia și doi jucători eliminați de la Galați”

Antrenorul Unirii Dej consideră că acest meci a fost cel mai bun al jucătorilor săi în acest play-off, însă ceea ce le-a lipsit a fost eficiența în fața porții și faptul că nu au reușit să pună o presiune constantă pe defensiva adversă. Este de părere că SC Oțelul trebuia să aibă și doi eliminați pentru cumul de cartonașe, pe Diego Zivulic și Andrei Rus, jucători care au rămas doar cu câte un ”galben” luat.

”Ne-a lipsit, poate, un pic de consistență pe faza de atac, pentru că un am avut suficient de multe situații una după alta, adică au cam trecut câteva minute de la o ocazie la alta. Trebuia să presăm un pic mai mult, să avem mai multe situații, în așa fel încât adversarul să cedeze. Am avut situații, ocazii, dar la câteva minute distanță. Nu vreau să găsesc o scuză neapăra, dar cred că arbitrul a fragmentat astăzi jocul foarte-foarte-foarte mult, cred că s-a stat foarte mult pe jos astăzi în repriza a doua, s-au făcut și schimbările… Cred că se puteau da 10 minute de prelungiri. Asta e impresia mea acum, la cald. Cred că trebuia și doi jucători eliminați de la Galați, pentru al doilea galben, Zivulic și Rus. Cred eu, după cum s-a desfășurat jocul. Poate erau meritate. Poate schimba ceva, poate nu, dar noi trebuia să fim un pic mai consistenți în nivelul acțiunilor de poartă pe care le-am avut.

În prima repriză nu am avut nici noi foarte multe ocazii, au fost foarte puține, dar repriza a doua a fost diferită. Dar, până la urmă, rezultatul contează. Galațiul e aproape promovată în Liga 1 cu această victorie, sunt foarte-foarte aproape, și noi o să ne batem pentru locul 5”, a comentat Militaru.

Unii cu golul, alții cu ratările. ”Cam pe aici se face diferența în play-off”

În timpul jocului, în minutul 78, dejenii au reclamat un henț în careul Oțelului și au cerut penalty, însă arbitrul a faza să continue, mingea a ajuns la Buta, care a centrat din stânga pe bara a doua, iar Florin Blaj a șutat pe lângă poartă, deși îl avea în fața sa doar pe Dur-Bozoancă. A fost prima mare ocazie a Unirii în partea secundă, iar altele au urmat să vină din partea lui Cocian (90+2) și Daniel Pop (90+5).

”Nu a fost penalty. Atunci, pe teren, am fost influențat, toată lumea vorbea. Într-adevăr, mingea a atins mâna jucătorului advers, dar nu cred că se putea dădea. Mă pun și în partea cealaltă și cred că m-aș fi considerat și eu nedreptățit dacă primeam un penalty. Dar faza s-a derulat și am avut imediat centrare, iar Florin a avut toată poarta goală și a dat pe lângă ea. Cam pe aici se face diferența în play-off. Galațiul a avut o ocazie dintr-o execuție foarte bună a lui Ursu, o centrare perfectă și ne-a dat gol, și noi am avut o lovitură liberă pe 16 metri și una cu poarta goală și nu am putut să dăm gol. Asta e diferența, până la urmă”, a spus Dragoș Militaru.

”Nu pot să spun că Oțelul ne-a surprins cu ceva, dar, dacă au câștigat, bravo lor, îi felicit, au știut să țină de acest 1-0. Ținând cont că punctele contează foarte mult, ei și-au atins scopul și noi nu am putut să dăm gol când am avut situațiile noastre”
Dragoș Militaru, antrenor Unirea Dej, după eșecul cu SC Oțelul

”O să ne batem pentru acest loc 5”

În final, antrenorul Unirii Dej a vorbit și despre asistența destul de importantă prezentă pe stadion. A făcut un apel către suporteri să continue să vină să susțină echipa, fiindcă se va lupta până la final pentru a ocupa locul 5, cel care duce la barajul de promovare.

”A fost destul de multă lume și astăzi, sunt foarte fericit că au venit alături de noi. Nu am reușit să luăm niciun punct, dar cred că s-a văzut că noi am încercat, așa, cu puterile noastre pe care le avem, cu forțele noastre să facem un joc bun și să ne batem până la final pentru fiecare minge. Mi-aș dori să vină în continuare, pentru că, până la urmă, noi, dacă reușim, și o să ne batem pentru acest loc 5, o să ne asigure o prezență la baraj. Dacă nu, noi o să fim la fiecare meci la fel și vedem ce se va întâmpla. Dacă nu, asta o să fie și o să vedem ce facem mai departe. Mai sunt 15 puncte puse în joc, suntem la egalitate cu Buzăul în acest moment, ei având un meci mai puțin, dar mai avem trei meciuri acasă din aceste cinci etape și eu cred că am avut un joc în creștere de două etape, și acesta, care cred că a fost mai bun decât precedentele, doar că nu am reușit să înscrie din ocazii, cel puțin două-trei, foarte-foarte mari”, a concluzionat Dragoș Militaru.

Unirea Dej e ultima în play-off, dar păstrează șanse pentru a terminat pe locul 5, de baraj de promovare

După desfășurarea celui de-al cincilea meci în play-off, în care a obținut două puncte, Unirea Dej ocupă locul 6, ultimul, cu 34 de puncte, fiind la egalitate cu Gloria Buzău, care are un golaveraj mai bun și încă nu a evoluat în această rundă.

În runda a 6-a, prima a returului play-off-ului, Unirea Dej joacă tot acasă, cu Steaua, sâmbăta viitoare, 29 aprilie, de la ora 12:00.

Declarațiile lui Dragoș Militaru după Unirea Dej – SC Oțelul Galați 0-1:

https://www.youtube.com/watch?v=ACzABJCkl-U

Foto: Sorin Pană / Mediafax Foto
Video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-sc-otelul-galati-se-joaca-de-la-ora-1730-in-sezonul-regular-trupa-lui-dorinel-munteanu-pierdea-primul-meci-la-dej-si-totodata-locul-1-19267412

Marius ANGHEL 21 Apr. 2023, 22:03 Liga 2
Pe aceeași temă