Discurs de campion al lui Dragoș Militaru, după ce Unirea Dej a cedat la scor cu Dinamo: ”Prefer să pierdem toate meciurile din play-off, decât să fim în play-out”

Andrei PASCU 03 Apr. 2023, 12:28 Liga 2

Unirea Dej a cedat și în al doilea meci din play-off-ul Ligii 2, cu același scor, 0-3 cu Dinamo, după 0-3 cu Steaua. Clujenii sperau să facă o surpriză în partida disputată duminică, dar în cele din urmă s-au văzut învinși la scor. Singurul plus a fost acela că stadionul a fost plin.

Unirea Dej nu i-a făcut față lui Dinamo și a pierdut la scor

Unirea Dej nu s-a ridicat la nivelul lui Dinamo, lucru remarcat și de Dragoș Militaru la final, la interviu, aceasta din urmă reușind să puncteze de două ori în primele 30 de minute, prin Gorka Larrucea (min. 27) și Daniel Iglesias (min. 30). Scorul final a fost stabilit de același Gorka Larrucea (min. 77), care a făcut dubla.

Dragoș Militaru, chiar dacă a confirmat că Unirea Dej trebuia să fie la un nivel mai bun decât cel arătat, a lăudat jucătorii pentru efortul depus, pentru că doar astfel pot crește și prinde experiență pentru dezvoltarea lor, pentru o carieră mai bună.

Din acest motiv, pentru a le da încredere jucătorilor, Militaru a spus că preferă să piardă în play-off, cu cele mai bune echipe ale Ligii 2, decât să joace în play-out meciuri fără miză, fără măcar emoțiile retrogradării, fără presiune.

Dragoș Militaru, mândru de jucătorii săi și după Unirea Dej – Dinamo: ”Prefer așa, decât în play-out”

Deși despre Unirea Dej se poate spune că e cea mai slabă echipă din play-off în urma primelor două runde, Dragoș Militaru se așteaptă la evoluții mai bune în etapele care urmează, în celelalte opt dueluri rămase de disputat.

Dinamo a fost echipa mai bună, nu ne-am ridicat la nivelul la care îmi doream, dar sunt meciuri din care învățăm. Prefer să pierd meciuri în play-off, luptând pentru promovare, decât să fi jucat în play-out meciuri fără miză. Asta e concluzia mea și o s-o spun mereu. Prefer să pierd toate meciurile din play-off, decât să jucăm în play-out.

Nu mă așteptam să fie acest scor, pregătisem bine meciul, dar când în primele 30 de minute iei două goluri, unul din corner, pe care nu trebuia să îl luăm… asta a fost! Un pic dezamăgit, poate mă așteptam la mai mult, pentru că am jucat acasă, am jucat în fața spectatorilor, dar asta a fost, nu sunt supărat pe jucători. Știu cât au muncit jucătorii, știu de unde am plecat. Încercăm să ne depășim limitele.

Dacă ne uităm la ce echipe au rămas în play-out, sunt și mai mulțumit de ce am realizat. E o diferență între noi și echipele din play-off, dar încercăm să facem diferența cât mai mică. Fiecare echipă are jucători care au evoluat în Liga 1, în cupele europene, jucători cu mare experiență. Noi suntem începători, al doilea sezon în Liga 2, avem un play-off de care vrem să ne bucurăm până la final.

Nu se știe ce se va întâmpla, garanția e că noi vom lupta să devenim mai buni, jucătorii să evolueze, echipa să evolueze, să ne batem pentru șansa noastră.

Nu e nimic pierdut, nu avem nimic de pierdut din acest play-off. Avem meciuri foarte bune, 10 meciuri care trebuie să ne ajute să progresăm. Iau fiecare meci ca pe un câștig”, a spus Dragoș Militaru la finalul partidei.

Unirea Dej – Dinamo s-a jucat cu stadionul plin. Dragoș Militaru le-a mulțumit fanilor

Militaru le-a mulțumit fanilor care au venit la meci, chiar dacă suporterii lui Dinamo au dominat fondul sonor. A fost plină peste refuz arena din Dej, fiind chiar și oameni care nu au apucat să vadă partida de pe stadion, să nu prindă un bilet din cauza cererilor foarte mari.

A fost superbă atmosfera, mi-aș dori să fie așa cel puțin la toate meciurile din play-off, pentru că lumea care a urmărit și a fost aproape de noi știe cât ne-am sacrificat, cât am muncit să ajungem aici, să ne batem cu cele mai bune echipe și unde era acest club în urmă cu câteva sezoane. Le mulțumesc că au venit, îmi doresc să vină și de acum, jucătorii tineri au nevoie de susținere, ei simt oamenii aproape.

Vreau ca stadionul să fie neîncăpător în play-off până la finalul sezonului”, a precizat Dragoș Militaru despre atmosfera de la meci.

Unirea Dej rămâne ultima în play-off-ul Ligii 2

Unirea Dej a rămas cu 32 de puncte după a doua rundă din play-off și este pe ultimul loc, 6, fiind depășită, în primul rând, de Gloria Buzău și Dinamo. Buzoienii au 33 de puncte, iar Dinamo a ajuns la 35 de puncte.

În runda a 3-a a play-off-ului, Unirea Dej va avea al doilea meci în deplasare, cu Gloria Buzău.

Nu o să fiu niciodată supărat pe jucători, știu cum muncesc, știu cum sunt în afara terenului, am trecut prin foarte multe lucruri împreună. Trebuie să fim încrezători de mâine, pentru că sunt sigur că vom avea parte de momente și mai bune. Din aceste meciuri învățăm și vom fi și mai buni la partidele următoare”, a mai spus Dragoș Militaru.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto
Video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-a-invins-fata-probleme-unirea-dej-19265395

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-dinamo-se-joaca-de-la-ora-1600-cca-tupeu-maxim-cu-delegarea-arbitrului-19265311

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-ilyes-debut-cu-stangul-ca-antrenor-la-fk-miercurea-ciuc-in-fata-lanternei-poli-timisoara-nu-se-mai-gandeste-la-acest-sezon-incerc-sa-mi-cunosc-jucatorii-19265474

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nemultumirile-lui-shayon-harrison-care-l-au-facut-pe-leo-grozavu-sa-l-lase-pe-al-treilea-golgheter-al-politehnicii-iasi-in-afara-lotului-la-meciul-cu-gloria-buzau-19265435

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-e-nasa-celor-de-la-fc-miercurea-ciuc-indiferent-de-antrenor-paul-codrea-optimist-si-in-acelasi-timp-realist-dupa-debutul-cu-succes-pe-banca-alb-violetilor-19265329

 

 

 

Andrei PASCU 03 Apr. 2023, 12:28 Liga 2
Pe aceeași temă