Unirea Dej nu aruncă bani în stânga și în dreapta și are stabilitate financiară. Gabriel Magdaș, informații despre situația echipei și lucrările pregătite pentru stadion

Răzvan STÎNGĂ 10 Mar. 2022, 17:03 Liga 2
Unirea Dej nu aruncă bani în stânga și în dreapta și are stabilitate financiară. Gabriel Magdaș, informații despre situația echipei și lucrările pregătite pentru stadion

Unirea Dej are planuri pe termen lung și începe să facă demersurile încet-încet, care tind să transforme dorințele conducerii și staffului tehnic în realitate. De altfel, după promovarea din Liga 3 nu a investit prea mult în jucători sau în salarii foarte mari, astfel că există stabilitate.

Unirea Dej, fără datorii 

Gabriel Magdaș, președintele executiv al Unirii Dej, a făcut o analiză a situației economice a echipei, dar și a lucrărilor de infrastructură început de club sau care sunt pe hârtie. În ceea ce privește partea financiară, dejenii nu au datorii către jucători și nu numai, gestionând bine bugetul destul de mic de care a dispun în acest sezon.

Conducătorul Unirii Dej a vorbit și despre colaborarea cu noul sponsor tehnic, Hummel, o lovitură de imagine pentru echipă.

În acest moment, Unirea Dej nu are nicio datorie, de niciun fel. Suntem la zi cu salariile, cu plățile la stat, cu cei care colaborăm. Reușim să ținem clubul într-o zonă de echilibru financiar fără a avea probleme, chiar dacă bugetul este unul redus pentru Liga a 2-a. Am schimbat de curând și furnizorul de echipament sportiv. Se pare că ce s-a întâmplat aici a atras atenția pe mai multe planuri, și ne-am bucurat în momentul în care am fost contactați de către cei de la Mera Sport, distribuitorul oficial Hummel în România.

Au venit cu o propunere reciproc avantajoasă, ne-au studiat mult, au văzut exact pașii pe care i-am făcut, au căpătat încredere în ceea ce facem la Dej. Și asta reprezintă un plus pentru noi, dacă ne raportăm la faptul că această propunere de colaborare n-a venit din partea noastră, ci, dimpotrivă, a venit de la firma respectivă”, a spus Gabriel Magdaș, conform Ziarul Făclia.

Gabriel Măgdaș, alături de antrenorul Dragoș Militaru. Foto: Unirea Dej

Unirea Dej plănuiește lucrări de infrastructură la stadion

Unirea Dej vrea să aducă îmbunătățiri stadionului și nu numai, lucrări de infrastructură, care vizează și arena pe care echipa dispută meciurile din campionat. Se are în vedere un proiect prin Compania Naționale de Investiții, iar în acest moment, conform spuselor lui Gabriel Magdaș, planul e la punctul de fezabilitate.

În privința arenei centrale, aceasta va rămâne cu același număr de locuri, 3.500, dar va beneficia de nocturnă și terenul va fi încălzit.

Ne preocupă dezvoltarea și modernizarea bazei materiale a clubului. Domnul primar lucrează la un proiect ce va fi supus aprobării Companiei Naționale de Investiții în vederea reabilitării stadionului mare. Proiectul, pot să spun unul ultra-frumos, e în faza studiului de fezabilitate, și are în vedere în principal modernizarea bazei sportive, în care intră și stadionul desigur. Dacă proiectul va fi aprobat, și va fi semnat contractul de finanțare de către cei de la CNI, va fi o bază ultra, ultra modernă, și ultra utilă aici în Dej.

Momentan, au demarat lucrările la Baza Obor, una foarte importantă pentru noi, cu un teren sintetic mare acolo, cu tot ceea ce trebuie, unde dorim să concentrăm Centrul de Copii și Juniori. Deci va fi ceva ce pe mine mă interesează în mod special, pentru că, este clar, noi, dacă vrem să ne menținem la acest nivel și dacă vrem să creștem, va trebui să punem o bază mare pe acest centru, va trebui să avem un centru care să producă jucători pentru echipa mare.

Stadionul mare va avea, în continuare, o capacitate de 3.500 de locuri, dar va beneficia de nocturnă, de teren încălzit și un teren sintetic de mai mici dimensiuni în imediata apropiere. Ar fi un lucru mare pentru noi, dar și pentru municipiul Dej deopotrivă.

Încercăm să facem pași mărunți, dar siguri, care să se bazeze pe o bază financiară solidă, care să nu permită o prăbușire a clubului, așa cum se întâmplă la multe echipe din țară la ora actuală. Repet, prefer niște pași mai mici, dar siguri, decât unul mare și riscant”, a mai spus conducătorul Unirii Dej.

Gabriel Magdaș vrea ”U” Cluj în Liga 1

Printre alte subiecte, Gabriel Magdaș a vorbit și despre lupta la promovare în Liga 2 și și-a ales chiar favorita. Ar vrea ca unul din primele două locuri din play-off, care vor duce direct în Liga 1, să fie ocupat de Universitatea Cluj. A recunoscut însă că le vede favorite pe Petrolul și FC Hermannstadt.

Sincer, va fi dificil pentru U Cluj să promoveze direct în Liga 1, va fi greu, dar clar au șansa lor. Eu, personal, m-aș bucura să ajungă acolo, dar parcă îi simt un pic mai în față pe cei de la Petrolul și Hermannstadt, dacă e să vorbim de promovarea directă.

Dar, din ce mai văd că se petrece în Liga I, din ce am văzut la Universitatea, dar aștept să-i văd acum cu lotul nou pe care îl au din iarnă, și sunt convins că au făcut transferuri care să le aducă plusul necesar, să știți că anul acesta nu văd o mare problemă pentru echipele din Liga a 2-a să câștige meciurile de baraj în dauna celor din prima ligă.

Le dau șanse, deci, celor de la U, dar nu pentru promovarea directă, ci mai degrabă la baraj”, a mai afirmat Gabriel Magdaș.

Unirea Dej termină sezonul regular cu Dacia Unirea Brăila

În privința situației din clasament, Unirea Dej este pe locul 11 în Liga 2. Echipa lui Dragoș Militaru are 25 de puncte și este la egalitate cu echipa de deasupra ei, Ripensia. Ambele au și același golaveraj, fiind pe zero.

În ultima rundă a sezonului regular, Unirea Dej va juca pe terenul Daciei Unirea Brăila.

Foto: Flaviu Buboi/ Mediafax Foto și Unirea Dej

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-a-suspendat-protocolul-de-desfasurare-a-competitiilor-obligatiile-devenind-recomandari-cheltuielile-scad-pentru-cluburi-iar-reactia-unui-conducator-spune-multe-ma-gandeam-cu-groaza-la-19222484

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-ultimei-etape-a-sezonului-regular-de-liga-2-si-meciurile-televizate-opt-partide-sunt-puse-sa-se-dispute-in-acelasi-timp-19222276

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vlad-bogdan-la-primul-gol-pentru-unirea-dej-cat-si-in-liga-2-nu-ma-asteptam-sa-prind-un-sut-atat-de-bun-portarul-dorian-railean-n-a-primit-gol-in-aproape-jumatate-din-meciurile-c-19222268

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/exclusiv-cat-va-cheltui-frf-cu-organizarea-si-desfasurarea-urmatoarelor-sase-meciuri-ale-nationalelor-u21-si-u20-respectiv-selectionata-feminina-de-senioare-a-romaniei-detalii-neanuntate-oficial-i-19222531

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-pregatita-de-un-meci-mare-cu-concordia-chiajna-si-calificare-in-play-off-ciprian-petre-trebuie-sa-castigam-nu-avem-alta-varianta-mijlocasul-de-41-de-ani-mesaj-pentru-s-19222532

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 10 Mar. 2022, 17:03 Liga 2
Pe aceeași temă