Unirea Dej, eșec nemeritat cu Viitorul Pandurii. Dragoș Militaru și-a lăudat jucătorii: ”Am avut 10-12 ocazii de gol clare în repriza a doua”. Analiza completă a antrenorului

Andrei PASCU 09 Apr. 2022, 15:03 Liga 2

Pe o vreme care numai pentru fotbal nu a fost, Unirea Dej a pierdut nemeritat partida cu Viitorul Pandurii, de pe teren propriu, din etapa a 3-a a play-out-ului Ligii 2. A cedat cu 1-2, deși a avut o mare parte din joc sub control. În special repriza a doua a fost dominată de formația lui Dragoș Militaru.

Dragoș Militaru, mulțumit de evoluția Unirii Dej în ciuda înfrângerii

Nici măcar un punct nu a luat Unirea Dej. Viitorul Pandurii a deschis scorul în minutul 24, prin Gabriel Dodoi, după care, până la pauză, a mai marcat și al doilea gol, datorită execuției lui Alex Gîrbiță din minutul 31. Tot până la finalul primei reprize a marcat și Unirea Dej, prin Alexandru Pop.

Apoi, în ultimele minute din prima parte și în repriza a doua jocul a curs serios într-o singură parte, terenul fiind înclinat în jumătatea de teren a gorjenilor. Ocazii mari au ratat gazdele, s-au aflat în poziții foarte bune de a înscrie, dar, cu toate acestea, scorul s-a terminat 2-1 pentru Viitorul Pandurii.

Dragoș Militaru: ”Nu am reușit să întoarcem nici în repriza a doua, chiar dacă am avut 10-12 ocazii de gol clare”

Însă, Dragoș Militaru i-a lăudat pe jucătorii săi, pentru modul în care au jucat, remarcând că doar neșansa a lăsat ca tabela să nu mai fie modificată. Una peste alta, antrenorul a luat doar părțile bune ale partidei. Așteaptă în continuare un joc bun, dar și un rezultat pozitiv, în runda următoare, cu FC Brașov.

A rămas doar rezultatul, înfrângerea. Consider că am făcut un meci foarte bun, în special în repriza a doua. Am început mai rău partida, am luat cele două goluri la singurele două acțiuni din tot meciul ale Viitorului Pandurii. Am avut și în prima repriză ocazii importante, dar nu am reușit să întoarcem nici în repriza a doua, chiar dacă am avut 10-12 ocazii de gol clare.

Am ratat și de pe linia porții aproape, de pe toate pozițiile și cu poarta goală. Felicit jucătorii pentru prestația din partea a doua, pentru dorința de a întoarce rezultatul, până la urmă munca lor de un an de zile trebuie apreciată.

Dacă jucam foarte prost și pierdeam fără să avem ocazii, eram dezamăgit, dar ținând cont că am avut multe ocazii de gol împotriva unei echipe care a făcut antijoc tot meciul, eu nu pot decât să felicit jucătorii. Rezultatul rămâne, dar au luptat, au avut spirit, atitudine.

Le mulțumesc suporterilor care au venit la stadion, pentru că nu a fost o vreme prielnică pentru fotbal. Le mulțumesc că și-au rupt din timpul lor și au venit să ne vadă, cred eu în număr destul de mare pentru cum s-a prezentat vremea.

O să mergem la Brașov, sperăm să fim liniștiți până atunci, să nu mai apară alte probleme și să terminăm cu bine aceste ultime patru etape din campionat”, a declarat Dragoș Militaru la finalul confruntării de la Dej.

S-a simțit și absența lui Marius Cătinean, în opinia lui Dragoș Militaru

Lotul Unirii Dej nu e unul foarte stufos, astfel că orice absență se poate resimți. Dragoș Militaru i-a remarcat absența lui Marius Cătinean, considerând că dacă acesta ar fi jucat, Unirea Dej ar fi putut abține un rezultat mai bun.

(N.r. – A contat absența lui Marius Cătinean) ”Foarte mult, mereu se simte lipsa unui om important din echipă. Toți sunt importanți și îmi pare rău că s-a accidentat și va lipsi o perioadă mai lungă. Sper ca până la reluarea pregătirilor, în vară, în iunie-iulie să înceapă antrenamentele”, a mai afirmat Dragoș Militaru, care a vorbit și despre obiectivul îndeplinit al Unirii Dej.

Chiar dacă Unirea Dej s-a salvat de la retrogradare, Dragoș Militaru vrea în continuare prestații solide

Echipa din Dej s-a salvat deja de la retrogradare, matematic, și va evolua în Liga 2 și sezonul care urmează. De acum, Dragoș Militaru începe să pregătească stagiunea care vine, una și mai grea pentru formația promovată la finalul anului fotbalistic trecut în Liga 2.

Sunt mulțumit că am îndeplinit obiectivul cu două luni înainte să se termine sezonul, pentru că după victoria de la Constanța eram aproape siguri de salvare.

Sunt mulțumit că am reușit salvarea matematic, dar vreau ca în următoarele etape să strângem cât mai multe puncte, să jucăm bine, să atragem lumea la stadion și să pregătim și sezonul următor”, a mai declarat Militaru.

Unirea Dej a picat pe locul 3 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2

Etapa a 3-a a Grupei B a play-out-ului Ligii 2 va fi terminată de Unirea Dej pe locul 3, cu 31 de puncte, cu un loc mai jos decât a început-o, fiind devansată la golaveraj chiar de Viitorul Pandurii. E la șapte puncte de liderul FC Buzău, dar are un avans de trei puncte peste locul 4, Ripensia.

Unirea Dej va evolua pe teren advers în runda următoare, cu FC Brașov.

Golul lui Alexandru Pop în meciul Unirea Dej – Viitorul Pandurii:

 

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto
Video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/s-a-lasat-cu-amenzi-dupa-incidentele-de-la-u-cluj-steaua-jandarmeria-i-a-sanctionat-pe-fanii-militarilor-dar-nu-stie-nimic-despre-vatamarea-cor-19226526

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-primele-decizii-la-astra-dupa-retrogradarea-matematica-in-liga-3-gabriel-matei-si-dragos-firtulescu-printre-jucatorii-trasi-pe-linie-moarta-de-antrenenorul-movila-coincidente-stranii-la-19226515

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-s-a-despartit-de-iosif-rotariu-ce-spune-fostul-international-19226512

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-cauta-primul-succes-in-deplasare-dupa-aproape-jumatate-de-an-echipa-lui-costel-enache-nu-a-mai-castigat-pe-teren-strain-de-la-sfarsitul-lunii-octombrie-antrenorul-are-amintiri-neplacute-de-19226484

Andrei PASCU 09 Apr. 2022, 15:03 Liga 2
Pe aceeași temă