Unirea Dej e din nou prima în clasament, acum după ce a învins chiar fostul lider, SC Oțelul. Dragoș Militaru: ”Noi ne luptăm, în primul rând, să rămânem în Liga 2.” Antrenorul își ține cu picioarele pe pământ golgheterul

Marius ANGHEL 09 Oct. 2022, 14:27 Liga 2

Unirea Dej a arătat și în etapa a 9-a a Ligii 2 că titulatura de echipă surpriză în această nouă ediție de campionat nu i se mai potrivește. Trupa condusă de Dragoș Militaru, chiar dacă una destul de tânără ca medie de vârstă, este cu adevărat una dintre puterile ligii secunde. În fața liderului SC Oțelul și a experimentatului ei antrenor Dorinel Munteanu a reușit să aibă un joc solid și să câștige, scor 2-0, preluând pentru a doua oară în acest sezon fotoliul de lider.

Când arbitrul nu a mai intervenit în desfășurarea meciului, așa cum a făcut-o Buși în jocul Dejului cu Poli Iași, singurul în care echipa lui Militaru a pierdut în acest sezon, Unirea a arătat că este greu de întrecut, mai ales pe teren propriu. A simțit-o din plin SC Oțelul, liderul din etapele 7 și 8, care mersese în județul Cluj cu un moral ridicat și încrezătoare că poate să se detașeze în clasament, însă s-a trezit învinsă și devansată la golaveraj.

Unirea Dej a învins liderul SC Oțelul și a preluat prima poziție în Liga 2. Dragoș Militaru: ”Sunt doar fericit și obosit”

Angelo Cocian, cu cele două goluri marcate în minutele 8 și 45, al doilea fiind unul superb, a fost eroul jocului desfășurat sâmbătă pe Municipalul din Dej și i-a adus Unirii succesul în fața liderului dinaintea etapei, ba chiar și locul 1 în clasament, poziție pe care echipa s-a mai situat în acest sezon la finalul etapei a 5-a.

Prima repriză a fost una controlată în mare parte de băieții lui Dragoș Militaru, iar partea a doua a aparținut mai mult gălățenilor, care au presat în încercarea de a marca și a reintra în joc. Unirea s-a descurcat însă exemplar și a reușit să încheie primul meci fără gol primit, chiar dacă în poarta sa s-a aflat un debutat în acest sezon, goalkeeperul Claudiu Chindriș, preferat cu această ocazie în fața titularului de până acum Dorian Railean.

”A fost un meci bun din partea noastră. Mă bucur că am câștigat, nu mă interesa foarte mult să administrăm prima înfrângere Galațiului, pentru că nu asta contează pentru noi. Pentru noi contează să câștigăm punctele puse în joc. Sunt doar fericit și obosit.

Sunt super-mulțumit, pentru că în primul rând am dat din nou goluri, nu am primit de data asta și cred că diferența s-a făcut la execuțiile pe care le-am avut în prima repriză, plus la nivel de atitudine, cred, și de implicare. Băieții au fost așa cum mi-aș fi dorit să fie și în meciurile trecute, când am avut avantaj, dar nu am știut. E o echipă foarte tânără și învață. Și noi învățăm alături de ei. Dar acum au făcut un meci, cred eu, de un 19”, a spus antrenorul Dragoș Militaru.

Angelo Cocian, temperat: ”Și-a făcut încă o dată treaba cu ajutorul colegilor”

În afară de locul 1 în clasamentul echipelor, Unirea Dej are după acest meci și prima poziție în clasamentul golgheterilor, însă e tot la egalitate cu SC Oțelul. George Cîrjan nu a marcat la Dej, astfel că a rămas cu 6 reușite în acest sezon, tot atâtea câte are acum și Angelo Cocian.

Dragoș Militaru l-a adus cu picioarele pe pământ pe Cocian, în cazul în care începuse să prindă aripi și să se ridice de la pământ. Antrenorul, întrebat dacă atacantul său va fi greu de menținut la echipă dacă va continua în același ritm, a spus că momentan acesta nu a realizat nimic, dar și că golurile sale vin în urma unei munci colective, nu doar una personală.

”Angelo trebuie să-și facă treaba. Și-a făcut-o încă o dată cu ajutorul colegilor, pentru că și la primul gol a fost o centrare foarte bună a lui Florin (n.r. – căpitanul Florin Blaj). Acum, în față ajungem datorită tuturor jucătorilor, portar, fundaș, mijlocaș. El trebuie să continue să fie serios, să-și vadă de treabă, să se pregătească foarte bine, să nu aibă accidentări și atât, pentru că încă nu a realizat nimic deocamdată, zic eu. Mai are foarte multe de arătat”, a spus Militaru despre jucătorul de 22 de ani care până acum a jucat cel mai sus în Liga 2, la Olimpia Satu Mare, cu ceva sezoane în urmă, și acum la Unirea Dej.

În ediția trecută a Ligii 2, Angelo Cocian a evoluat în 23 de meciuri (14 ca titular, în toate fiind înlocuit) pentru Unirea Dej și a reușit 4 goluri. Acum are 9 meciuri, în toate a început ca titular și în cinci a fost înlocuit, și a marcat 6 goluri.

Publicul a ajutat echipa lui Militaru să treacă peste momentele grele din a doua repriză

La meci au asistat destul de mulți spectatori, însă tribunele au fost departe să fie pline, chiar dacă vremea a fost una frumoasă, iar adversarul și poziția sa din clasament ar fi trebuit să atragă și mai multă lume.

”I-am simțit prezenți, cred că la fel ca în meciul cu Miercurea Ciuc, și cu Iași, dar azi am avut același sentiment ca la meciul cu Miercurea Ciuc. Au fost alături de noi în momentele dificile din repriza a doua, când a trebuit să rezistăm, să păstrăm acest rezultat de 2-0. Le mulțumesc încă o dată că și-au rupt din timp și au venit lângă noi. Îi mai așteptăm, pentru că luna aceasta o să mai avem două meciuri acasă, cu Brașov și cu Chiajna. Îi așteptăm să ne susțină la fel de mult și noi să arătăm aceeași atitudine în primul rând, pentru că eu cred că lumea vrea să vadă atitudine din partea băieților, că se luptă, că alergă, că muncesc, că-și doresc și eu sper să fim la fel. De fapt, sunt sigur că o să fim la fel, dar e posibil ca în unele meciuri poate să nu ne iasă totul sau să facem niște greșeli de echipă foarte tânără, dar toți trebuie să înțelem lucrul ăsta. Că ne-am asumat să avem o echipă tânără și putem să facem și greșeli”, a dezvolat Dragoș Militaru pe acest subiect.

Unirea Dej e pe locul 1, Dragoș Militaru vorbește despre menținerea în Liga 2

Despre revenirea pe primul loc a Unirii Dej și despre lupta pentru play-off, antrenorul echipei clujene nu s-a exteriorizat. Militaru se gândește în continuare la menținerea în Liga 2, chiar dacă se află pe locul 1.

”Lupta pentru tot e grea, pentru că deocamdată nu s-a rupt nicio echipă de pluton, nici nu cred că o să se rupă foarte curând. Sunt foarte multe echipe apropiate ca punctaj. Sunt șapte-opt-nouă echipe în trei puncte. Noi ne luptăm, în primul rând, să îndeplinim primul obiectiv al clubului: rămânerea în Liga a 2-a. După aceea o să vedem în iarnă pe ce loc ne situăm și ce mai avem de făcut mai departe”, a comentat Dragoș Militaru.

Unirea Dej se află pe locul 1 în clasamentul Ligii 2 după 9 etape, cu 18 puncte, tot atâtea câte are și SC Oțelul (locul 2), pe care o devansează datorită golaverajului mai bun: 17-12 față de 12-8.

În etapa a 10-a, echipa clujeană evoluează sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii (locul 12, 12 puncte).

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-9-sapte-meciuri-se-joaca-de-la-ora-1100-in-care-se-regasesc-si-trei-echipe-aflate-pe-pozitii-de-play-off-steaua-intalneste-poli-timisoara-la-mioveni-19248481

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-catinean-s-a-intors-unirea-dej-a-anuntat-revenirea-la-antrenamente-dupa-sase-luni-dificile-bine-te-am-regasit-capitane-19248293

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-negru-de-suparare-dupa-esecul-cu-ripensia-ne-am-prezentat-execrabil-mi-e-rusine-ca-antrenor-al-acestei-echipei-ar-fi-vrut-sa-schimbe-zece-jucatori-in-timpul-mec-19248777

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-respira-usurat-dupa-partida-cu-5-goluri-castigata-la-targu-jiu-aveam-nevoie-de-aceasta-victorie-fc-brasov-a-egalat-la-puncte-viitorul-pandurii-19248774

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-condus-steaua-dar-nu-s-a-ales-cu-niciun-punct-octavian-benga-pare-deja-bantuit-de-lamentarile-despre-ce-a-facut-antrenorul-pe-care-l-a-inlocuit-19248770

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-invinsa-de-metaloglobus-desi-avea-vise-marete-inaintea-jocului-cosmin-stan-am-fost-bramburiti-eu-zic-ca-ne-am-batut-singuri-astazi-19248764

Marius ANGHEL 09 Oct. 2022, 14:27 Liga 2
Pe aceeași temă