Unirea Dej mai bifează o victorie, în ultima etapă a anului! Nou-promovata trece și de Metaloglobus și e la mijlocul clasamentului. Dragoș Militaru: ”Tot timpul îmi propun lucruri mărețe, pentru asta ne antrenăm, cu gândul acesta venim la stadion”

Răzvan STÎNGĂ 04 Dec. 2021, 16:51 Liga 2

Unirea Dej a obținut o victorie extrem de importantă în ultima rundă din 2021, 1-0 cu Metaloglobus, pe teren propriu. Singura reușită a partidei a venit pe final, în minutul 85, semnată de Ionuț Rus, care a dus nou-promovata la 22 de puncte după 16 etape, un punctaj nesperat pentru mulți.

Antrenorul Dragoș Militaru a făcut adevărate minuni la Unirea Dej, cu jucători foarte tineri, iar în urma confruntării cu Metaloglobus a ținut să transmită un mesaj de mulțumire acestora, dar și conducerii. Reușitele din aceste 16 etape au fost, după cum a declarat, influențate decisiv de încrederea conducerii, dar și de faptul că Unirea Dej a fost susținută permanent de fani.

Dragoș Militaru: ”Nu pot să spun că am jucat cel mai bun fotbal, dar sunt mulțumit că am câștigat” 

Referitor la partida cu Metaloglobus în sine, Militaru a punctat că victoria este una dintre cele mai importante de până acum, din Liga 2, ținând cont de faptul că formația pregătită de Nicolae Grigore are mulți jucători cu experiență, cu meciuri și în Liga 1.

De exemplu, în primul 11 al bucureștenilor s-au regăsit fotbaliști precum frații Herea, George Gavrilaș sau Alexandru Lazăr.

”O victorie foarte frumoasă, o victorie importantă. A fost un meci foarte dificil din prisma adversarului în primul rând, apoi terenul, care a fost destul de greu pentru ambele echipe. Am întâlnit un adversar motivat, un adversar bun, o echipă bună de Liga 2 care pe merit are pretenții de play-off, cu jucători care au evoluat la Liga 1, jucători experimentați.

Au avut câțiva jucători peste 30 de ani în primul 11, care au jucat la un nivel mai înalt și de aceea victoria e și mai importantă azi. Diferența s-a făcut la penultima fază fixă, să zic așa. Nu cred că a fost un meci spectaculos, din ambele părți. Nu pot să spun că am jucat cel mai bun fotbal, dar sunt mulțumit că am câștigat.

(N.r. – Despre faptul că Unirea Dej a pierdut meciuri după minutul 80, iar cu Metaloglobus a câștigat după minutul 80) Lucrurile se întorc, sunt de acest principiu și cred că unde suntem acum în clasament e meritat, chiar dacă puteam un pic mai mult. Clar, lucrurile se vor întoarce și o să fim bine.

Eu tot timpul îmi propun lucruri mărețe, pentru asta ne antrenăm, cu gândul acesta venim la stadion. Vreau să îi felicit pe toți cei care au contribuit în 2021 la aceste performanțe pentru orașul Dej. Băieții au fost minunați, cei care ne-au susținut, la fel, ne-au susținut necondiționat. Vorbesc de conducere, de fanii care au venit la stadion în orice moment, fie că a fost bine sau mai puțin bine”, a spus Dragoș Militaru la finalul partidei Unirea Dej – Metaloglobus, 1-0.

  • Unirea Dej în meciul cu Metaloglobus: Răilean – Roș, Kereki, Burdeț, I. Rus – Al. Militaru, Cătinean (cpt.), Ad. Pop (Al. Pop 65′), Mir. Manole (Chira 78′) – Fl. Blaj (P. Popescu 51′), Frăsineanu (Cocian 65′). Rezerve neutilizate: R. Papp, Cl. Chindriș – D. Pop, Al. Blaj, Vl. Bogdan.

Unirea Dej a terminat cu bine un an peste așteptări 

În finalul interviului, Dragoș Militaru a vorbit și despre anul 2021, despre faptul că s-a obținut promovarea din Liga 3, dar și că Unirea Dej îl va termina pe locul 10 sau pe locul 11 în Liga 2.

”Fanii au fost alături de noi și pe toți cei din oraș i-am simțit alături de noi, și cred că i-am răsplătit cu momente frumoase în acest an, atât promovarea, cât și această primă parte a sezonului, încheiată bine.

Cel mai frumos moment a fost promovarea, dar au fost multe momente frumoase pentru noi. Fiecare victorie a fost trăită la fel, indiferent cu ce adversar am jucat, pentru că e munca noastră de zi cu zi, iar asta se reflectă pe teren, în rezultate, în jocul pe care îl etalăm.

Vom încerca să fim și mai buni în anul următor și să avem rezultate, sper, cel puțin la fel de frumoase.

E o atmosferă foarte frumoasă, am încheiat un an calendaristic foarte bine și mă bucur că văd lumea fericită alături de noi. O să fie o pauză destul de lungă, dar prefer să rămân cu aceste momente pe final de an și să vedem ce putem face în 2022 să fim la un nivel poate chiar mai bun”, a mai spus Dragoș Militaru.

Dragoș Militaru: ”Să ne vedem în anul care urmează sănătoși și cu dorință de muncă și progres” 

Unirea Dej va intra în vacanță, așadar, după un an plin, iar Dragoș Militaru va avea o perioadă în care va medita și va vedea ce poate face pentru ca formația sa să continue parcursul bun și în 2022.

Oricum, va urma un play-out extrem de dificil pentru nou-promovată, care va încerca să termine peste locurile retrogradabile și peste cel de baraj.

”E o vacanță venită bine, dar cred că după o săptămână-două o să ne dorim să venim la antenament. Vacanța o să fie un pic mai lungă, dar jucătorii o merită pentru că au făcut eforturi mari, s-au sacrificat, drept dovadă am terminat anul 2021 fără vreun alt accidentat în afara lui Pop Andrei.

Suntem apți și asta e foarte important. Toată lumea va avea parte de sărbători fericite și pe această cale le urez tuturor, conducere, fani și tuturor celor care au fost la stadion, dar și băieților, sărbători fericite. Să ne vedem în anul care urmează sănătoși și cu dorință de muncă și progres”, a încheiat Militaru.

În 2022, Unirea Dej le va întâlni, în ultimele trei runde ale sezonului regular, pe FK Csikszereda, pe teren advers, pe Viitorul Pandurii, acasă, și pe Dacia Unirea Brăia, în deplasare.

Golul Unirii Dej în meciul cu Metaloglobus:

 Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto
Video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/egalul-cu-fc-hermannstadt-picatura-care-a-umplut-paharul-la-concordia-chiajna-conducerea-face-sedinta-si-da-afara-jucatori-auras-brasoveanu-nervos-trebuie-sa-inteleaga-ca-in-liga-2-e-dif-19213072

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-termina-anul-pe-plus-si-cu-multa-incredere-adrian-mihalcea-foarte-multumit-dupa-succesul-cu-viitorul-pandurii-am-fost-pragmatici-si-mult-mai-determinati-asa-am-obtinut-vic-19213056

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-maldarasanu-nu-da-vina-pe-sinteticul-de-la-chiajna-pentru-egalul-cu-concordia-cand-mingea-vine-topaita-e-si-pentru-o-echipa-si-pentru-cealalta-antrenorul-a-dezvaluit-ce-ob-19212957

Răzvan STÎNGĂ 04 Dec. 2021, 16:51 Liga 2
Pe aceeași temă