VIDEO | A făcut-o și pe asta! Unirea Dej, calificare istorică în play-off-ul de Liga 2 și așteptată în miezul nopții de suporteri. Dragoș Militaru: ”Nu realizăm ce s-a întâmplat”

Andrei PASCU 13 Mar. 2023, 14:30 Liga 2
VIDEO | A făcut-o și pe asta! Unirea Dej, calificare istorică în play-off-ul de Liga 2 și așteptată în miezul nopții de suporteri. Dragoș Militaru: ”Nu realizăm ce s-a întâmplat”

Unirea Dej a reușit o performanță istorică pentru ea, calificarea în play-off-ul Ligii 2! Chiar dacă nu a câștigat duelul cu CSM Slatina, din deplasare, echipa din județul Cluj a scos un 1-1 care a ajutat-o să acceadă în primele șase la final de sezon regular.

A fost sărbătoare pe stadionul de la Slatina, imediat după ce meciurile contracandidatelor la play-off s-au terminat, ultimele minute ale anumitor partide fiind trăite de jucători și de stafful tehnic pe teren, cu telefoanele în mână. Apoi, a început o bucurie de nedescris în tabăra Unirii Dej.

https://www.youtube.com/watch?v=bQVedcpQ3As

Unirea Dej, calificare istorică în play-off-ul de Liga 2! Reacția lui Dragoș Militaru

Antrenorul Dragoș Militaru este la cea mai importantă bornă din cariera sa, mai ales că nu are nici o experiență foarte mare, dar din acest motiv a și fost ales, deja, cel mai bun antrenor din Liga 2.

Nici lui nu i-a venit să creadă ce trăiește, primele impresii fiind împărtășite chiar pe teren, într-un nterviu. I-a lăudat pe jucători, dar începe să se gândească și la ce urmează, la meciurile de gală din play-off, în care va întâlni formații care vor disputa confruntările de acasă cu tribunele pline.

Îmi vine să cred că suntem în play-off, am sperat tot timpul! Sunt fericit pentru noi, pentru băieți, pentru că am luptat pentru lucrul acesta încă de vara trecută, nu știu cine credea. Tot timpul am vrut asta, ne-am zbătut cu noi, cu mintea noastră să credem asta și cred că merităm să fim acolo, să ne batem pentru visul nostru.

Cel mai mult mă bucur că toată lumea și-a apărat șansele, toate echipele, nu au fost discuții și asta mă bucură cel mai mult, iar asta a fost și etapa trecută. Toată lumea a fost corectă, toate rezultatele s-au decis pe teren. Puteau fi speculații, dar eu mă bucur că am reușit să ne calificăm pe teren, meritat.

E foarte greu să spun ceva despre joc. Am făcut o primă repriză foarte bună, am condus, am mai avut două situații foarte mari. Am luat un gol stupid, dintr-o lovitură liberă care cred că nu a fost, dar acum nu mai contează. E important că ne-am calificat, că suntem acolo unde cred că meritam, pentru că am pierdut doar trei meciuri într-un an.

Am fost constanți pe parcursul sezonului și mă bucur că acum vom juca 10 meciuri importante, televizate cred. Băieții merită să aibă meciuri televizate, pentru că au suferit foarte mult, am fost singura echipă care…”, a spus Dragoș Militaru, moment în care a fost întrerupt de jucători, care au început să sară în jurul său și l-au stropit cu șampanie.

https://www.youtube.com/watch?v=qCaa76n8BaI

Dragoș Militaru, laude pentru jucătorii echipei Unirea Dej. Așteaptă răsplata pe care ei o merită

Apoi, Dragoș Militaru a continuat laudele la adresa jucătorilor, pe care i-a văzut trăgând din greu pentru performața realizată, iar acum sunt gata să fie observați la TV, poate în speranța că merită să fie achiziționați de alte formații, mai puternice, poate din SuperLiga României.

Jucătorii, în vestiar, au suferit, pentru că noi am fost echipa constantă, am dat goluri, mai puțin cu Steaua, și am fost televizați de patru ori într-un sezon întreg. Avem jucători la loturile naționale, la echipele naționale și au suferit că nu sunt văzuți. E șansa lor să fie văzuți acum, să arate că sunt jucători de naționale, tineri, buni.

Suntem cea mai tânără echipă din play-off, cred că avem cei mai buni jucători U21, Angelo Cocian și Alex Pop sunt în top, la golgheteri și pase decisive, au contribuit foarte mult. Sunt mulți tineri care merită atenție.

Secretul e munca lor, au muncit mult, sunt băieți antrenabili, învață, sunt experiențe noi pentru ei, nu le-a fost ușor pentru că lupta pentru primele șase locuri, ținând cont că noi avem cel mai mic buget din primele 15 clasate, cred, și unul dintre cele mai tinere loturi din Liga 2, nu a fost ușor. Jucătorii au dat dovadă de caracter, au muncit, au suferit și toată aprecierea pentru ei.

Probabil nu o să realizăm în următoarele trei luni ce s-a întâmplat, ce am făcut, dar o să vedem cum va fi când vom juca împotriva unor echipe care au avut jucători în Liga 1, mulți dintre ei. Când vom juca împotriva unor echipe ca Dinamo, Oțelul, cu 7.000 – 10.000 de spectatori sau poate cu mai mulți. Iași va avea spectatori, Buzău, Steaua, cred că atunci vom realiza că am făcut un lucru frumos pentru noi și pentru viitorul nostru”, a mai spus Dragoș Militaru.

Dragoș Militaru, analiză individuală după calificarea în play-off

Militaru a fost modest în momentul în care a fost întrebat de ceea ce a realizat din perspectivă individuală până acum, chiar dacă a fost ales antrenorul sezonului în Liga 2. S-a rezumat să le mulțumească jucătorilor pentru că au făcut acest lucru posibil:

Mă gândesc numai la ei, nu mă gândesc la mine. Eu, fără jucători, nu știu dacă aș putea să joc în play-off. Fără ei nu puteam să fiu ales cel mai bun antrenor din Liga 2, e meritul lor în foarte mare măsură”.

Unirea Dej a fost primită de câțiva oameni la sosirea de la Slatina, chiar dacă a avut loc la o oră înaintată. Fanii au cântat, au aprins fumigene și au fluturat steagurile când au coborât din autocar elevii lui Dragoș Militaru.

Unirea a pus Dejul pe harta fotbalului

Primarul Morar Costan a făcut deplasarea la Slatina pentru partidă și e încântat de faptul că orașul Dej a ajuns și din acest motiv cunoscut la nivel național, prin calificarea echipei de fotbal în play-off-ul de Liga 2.

Mă bucur foarte mult că echipa noastră a reușit să termine în primele șase în Divizia B. Aproape de noi sunt Dinamo, Steaua, Iași, Galați, suntem în competiție cu aceste mari echipe. Este cea mai mare realizare fotbalistică a noastră, de la înființarea clubului și felicit din suflet toată echipa, antrenorii, pe Militaru, conducerea clubului, toți susținătorii, Brigada Someșană, care a susținut echipa de la început, toți dejenii care au fost alături de noi.

Au susținut fanii și azi echipa, au arătat că sunt alături, aproape, că suntem împreună pe un drum, că vrem că continuăm pe acest drum. Echipa era pe loc retrogradabil în Divizia C acum trei ani de zile, am investit noi, primăria, a fost o mare provocare, să preluăm echipa”, a spus primarul Dejulului.

https://www.youtube.com/watch?v=l15O2bybOh8

Unirea Dej începe play-off-ul cu Steaua!

Unirea Dej a aflat și programul play-off-ului de Liga 2, stabilit luni, de Federația Română de Fotbal. Va debuta pe teren advers, cu Steaua, iar în etapa a doua va întâlni Dinamo, acasă.

Apoi, până la finalul turului play-off-ului, le va mai întâlni pe Gloria Buzău, în deplasare, Poli Iași, în deplasare, și SC Oțelul, acasă.

Programul complet al play-off-ului și play-out-ului de Liga 2 poate fi accesat AICI.

Foto și video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astazi-se-trage-la-sorti-programul-play-off-ului-si-play-out-ului-din-liga-2-componenta-grupelor-si-numarul-de-puncte-cu-care-echipele-incep-noua-faza-a-campionatului-19263138

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-pantilimon-nu-si-pierde-optimismul-desi-pare-sa-accepte-si-ca-poli-timisoara-are-mari-sanse-sa-retrogradeze-am-incredere-mare-in-acesti-baieti-19263140

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-a-fost-aproape-de-o-victorie-cu-gloria-buzau-la-revenirea-lui-vasile-miriuta-in-postura-de-antrenor-principalul-a-debordat-de-pozitivism-asta-e-spiritul-nostru-al-19263093

https://liga2.prosport.ro/seria-1/otelul-de-bronz-trupa-din-galati-a-terminat-sezonul-regular-pe-locul-3-dorinel-munteanu-dupa-remiza-cu-dumbravita-nu-pot-sa-fiu-multumit-de-rezultat-19263084

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-bucuros-ca-poli-iasi-a-castigat-si-ultimul-meci-inainte-de-play-off-cu-progresul-spartac-si-anticipeaza-un-play-off-crancen-19263081

https://liga2.prosport.ro/seria-1/euforie-mare-la-poli-timisoara-dupa-egalul-cu-dinamo-octavian-benga-dedic-acest-punct-tuturor-banatenilor-gavra-e-optimist-ca-echipa-se-poate-salva-de-la-retrogradare-19263044

Andrei PASCU 13 Mar. 2023, 14:30 Liga 2
Pe aceeași temă