Unirea Dej a anunțat 17 jucători cu care va continua și în noul sezon de Liga 2, iar discuțiile nu s-au încheiat. Primii doi golgheteri ai echipei se lasă greu convinși

Marius ANGHEL 26 May. 2022, 14:57 Liga 2
Unirea Dej a anunțat 17 jucători cu care va continua și în noul sezon de Liga 2, iar discuțiile nu s-au încheiat. Primii doi golgheteri ai echipei se lasă greu convinși

Chiar dacă Unirea Dej și-a trimis jucătorii în vacanță imediat după disputarea ultimului meci oficial al sezonului, în data de 7 mai, conducerea clubului clujean a rămas pe baricade, a tras concluzii și a luat decizii privind lotul.

Astfel, ieri, 25 mai, clubul a anunțat nu mai puțin de 17 jucători care vor continua cu echipa și în sezonul viitor, dar și faptul că sunt în continuare discuții de prelungire a contractului cu trei fotbaliști.

Cel puțin 17 jucători vor continua cu Unirea Dej și în noul sezon de Liga 2

Golgheterul echipei, Mircea Manole (23 ani, 7 goluri), dar și al doilea marcator al Unirii în sezonul recent încheiat, Alexandru Pop (22 ani, 6 goluri), nu se află, momentan, printre cei 17 jucători confirmați că vor continua la trupa din Dej.

Se află, însă, al treilea golgheter al echipei, Angelo Cocian (21 ani, 4 goluri), însă lipsești al patrulea, Ionuț Frăsineanu (24 ani, 3 goluri).

”FC Unirea Dej anunță faptul că, în sezonul 2022-2023, vor îmbrăca în continuare tricoul alb-albastru următorii jucători:

portari: Dorian RAILEAN, Claudiu CHINDRIȘ, Patric TODEREAN;
fundași: Mihai KEREKI, Alexandru GÎȚ, Alin BURDEȚ, Daniel POP, Denis ROȘ;
mijlocași: Marius CĂTINEAN, Cristian CHIRA, Angelo COCIAN, Adrian POP, Alex MILITARU, Eduard MESZAROȘ;
atacanți: Andrei POP, Florin BLAJ, Vlad BOGDAN;

Cu alți trei jucători din cadrul echipei se poartă în continuare negocieri privind prelungirea contractelor, acestea urmând să fie finalizate până la data reunirii lotului”, a anunțat Unirea Dej.

Primii doi golgheteri și un fundaș titular ai echipei nu sunt printre jucătorii enumerați că vor continua la Dej

Analizând jucătorii anunțați că vor continua cu Unirea Dej, putem constata că printre aceștia nu se află Raul Papp (portar, 21 ani, 1 meci), Alexandru Rus (fundaș, 20 ani, 20 meciuri, 1 gol), Andrei Peter (fundaș, 20 ani, 1 meci), Ionuț Frăsineanu (atacant, 24 ani, 25 meciuri, 3 goluri), Mircea Manole (atacant, 23 ani, 24 meciuri, 7 goluri), Alexandru Pop (atacant, 22 ani, 24 meciuri, 6 goluri) și Patrick Popescu (atacant, 25 ani, 17 meciuri), aceștia fiind cei prezenți la finalul sezonului în lot, cu meciuri disputate.

Așa cum spuneam mai sus, lipsesc primii doi golgheteri ai echipei din sezonul recent încheiat, Manole (foto, la bustul gol) și Alex Pop, dar și alții trei cu destul de multe meciuri disputate, Frăsineanu, Rus și Popescu.

Cu siguranță, cei trei jucători despre care Unirea precizează că poartă în continuare dispuții pentru semnarea unor noi acorduri sunt dintre cei cinci.

”Continuitatea pe toate palierele asigură bunul mers al lucrurilor la un club. Suntem bucuroși că în plan sportiv am reușit acest lucru prin păstrarea staffului tehnic și a unui număr mare din lotul de jucători care au scris o frumoasă pagină din istoria clubului nostru. Consider că acesta este modul reciproc prin care clubul și cei care au decis să continue activitatea sezonul viitor la FC Unirea Dej își arată respectul și încrederea unul față de celălalt. Doar împreună vom putea fi mai puternici și vom putea aduce noi clipe de bucurie uniriștilor de pretutindeni”, a declarat Gabriel Magdaș, președintele executiv al Unirii Dej.

Ulterior, conducerea Unirii va începe campania de noi achiziții.

Unirea Dej, cea mai bine clasată echipă noul promovată în Liga 2

Unirea Dej a încheiat sezonul regular al Ligii 2 pe locul 9 din 20, cu 28 de puncte, la egalitate cu Metaloglobus, pe care a devansat-o la rezultatul direct (1-0 la Dej). A fost repartizată apoi în Grupa B a play-out-ului, unde a câștigat cinci jocuri din cele șase și într-unul a pierdut, a terminat cu 43 de puncte și s-a situat pe locul 2, la un punct în spatele liderului FC Buzău.

Privind locul ocupat și punctele strânse, Unirea Dej poate spune că a încheiat actualul sezonul de Liga 2 pe poziția a 9-a generală, adică s-a menținut pe locul pe care încheiase și sezonul regular. A fost cea mai bună clasare a unei nou-promovate din acest campionat 2021-2022.

Unirea se va reuni în prima parte a lunii iunie, iar noul sezon de Liga 2 va începe la 6 august.

Foto: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorian-railean-la-unul-dintre-cele-mai-bune-sezoane-ale-carierei-portarul-a-contribuit-decisiv-la-performantele-realizate-de-unirea-dej-in-liga-2-si-anunta-vreau-in-play-off-data-viitoare-19231990

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-pregateste-primele-transferuri-jucatori-cu-nume-pot-ajunge-sub-comanda-lui-dragos-militaru-dar-e-posibil-sa-fie-vanduti-cativa-fotbalisti-gabriel-magdas-m-au-sunat-impresari-19231342

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-umilit-fc-buzau-la-incheierea-play-out-ului-demonstrand-inca-o-data-ca-este-marea-surpriza-a-acestui-sezon-de-liga-2-dragos-militaru-sunt-fericit-si-mandru-de-ceea-ce-au-reali-19230406

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-fost-stabilite-datele-de-inceput-ale-noilor-sezoane-de-liga-2-si-liga-3-editia-2022-2023-cupa-romaniei-incepe-prima-chiar-si-inainte-de-liga-1-19231902

Marius ANGHEL 26 May. 2022, 14:57 Liga 2
Pe aceeași temă