:format(webp):quality(80)/https%3A%2F%2Fliga2.prosport.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F07%2Fbogdan-chipirliu-ACSM-CEAHLAUL-PIATRA-NEAMT-STEAUA-BUCURESTI-LIGA-2-CASA-PARIURILOR-27.02.202539-1024x576.jpg)
Derby-ul Dinamo – Steaua din Liga 2 se dispută în etapa a treia, iar în postura de gazde vor fi roș-albii.
Partida ar putea avea loc pe un stadion cu o capacitate de 450 de locuri!
Echipa Ministerului de Interne, Clubul Sportiv Dinamo București, a promovat, în premieră, în această vară în liga secundă. Marți, după tragerea la sorți organizată de la sediul FRF, formația pregătită de Florin Bratu, fostul atacant al ”câinilor” de la SC Dinamo 1948 SA, și-a aflat adversarele din campionat și urmează să debuteze pe teren propriu, în fața bănățenilor de la CSC Dumbrăvița, retrogradați, dar primiți înapoi în campionat în locul FCU Craiova.
Dar ce înseamnă teren propriu pentru echipa Ministerului de Interne? Cum legendarul stadion din ”Ștefan cel Mare”, casa roș-albilor din octombrie 1951, se află într-o stare vădită de degradare în așteptarea deblocării investițiilor pentru demolare și construcția unei arene moderne, fără aviz din partea ISU, dinamoviștii au fost nevoiți să își caute o casă nouă pentru partidele de ”acasă”.
Iar oficialii au identificat două soluții, stadioane pe care le-au omologat la Federația Română de Fotbal. Prima este arena din cadrul Centrului Național de Fotbal de la Buftea, stadion care are o capacitate de doar 450 de locuri.
A doua, mult mai costisitoare, o reprezintă Arena Arcul de Triumf, unde roș-albii ar trebui să plătească, pentru un singur eveniment, în jur de 20.000 de euro. Interesant este ce decizie vor lua conducătorii clubului din șoseaua ”Ștefan cel Mare” în legătură cu derby-ul cu Steaua București, partidă programată la jumătatea lunii august, în etapa cu numărul 3, mai ales că rivalii din Ghencea vor avea, cu siguranță, o susținere mult mai numeroasă.
”Am omologat două stadioane, Buftea și Arcul de Triumf, însă ținând cont de costuri și de numărul susținătorilor noștri, nu știm dacă o să disputăm vreun meci pe Arc, poate doar în contextul în care o să fim obligați din rațiuni de securitate. În rest, nu prea avem interes să mergem acolo. Cu Steaua nu s-a hotărât încă, urmează să luăm o decizie”, a precizat, pentru ProSport, unul dintre conducătorii CS Dinamo.
Dacă în trecut, Peluza Cătălin Hîldan a susținut secțiile Clubului Sportiv Dinamo, în special la meciurile importante de la handbal, iar Peluza Sud Dinamo a mers la derby-urile cu rivalii din Ghencea de la rugby, la partidele CS-ului de la fotbal, nicio grupare din cele două galerii ale ”câinilor” nu a venit la stadion.
În mare parte, la meciurile din Liga 3, publicul formației lui Florin Bratu a fost format din juniorii din academie, familiile și apropiații jucătorilor.
Mai mult, în acest moment, relațiile dintre cele două galerii și CS Dinamo parcurg un moment de cumpănă, după ce conducerea clubului din prima ligă a emis un comunicat în care s-a delimitat de comportamentul ultrașilor după evenimentele care au avut loc la Miercurea Ciuc, în prima etapă din noul sezon.
În momentul în care Red&White 2022 Management, acționarul majoritar al SC Dinamo, a cumpărat acțiunile de la Dorin Șerdean, februarie 2023, Asociația Peluza Cătălin Hîldan, care este condusă de Elyass Bucurică, șeful peluzei dinamoviste, a cedat 8 la sută din acțiuni către RWM, într-un protocol care prevedea ca pachetul să fie redirecționat, după ieșirea din insolvență, spre Clubul Sportiv Dinamo după ce structura administrată de Ministerul Afacerilor Interne va fi cooptată în acționariatul clubului din Superliga.
Până în acest moment, asocierea dintre SC Dinamo și CS Dinamo nu a fost parafată.
Foto principal: Mihai Neacșu / Sport Pictures