Un nou club din Liga a II-a trage un semnal de alarmă în privința arbitrilor „Am asistat la o execuție în direct”

Marius ANGHEL 15 Oct. 2012, 13:14 Liga 2
Un nou club din Liga a II-a trage un semnal de alarmă în privința arbitrilor**

La finalul partidei de la Brăila, pierdută de CS Otopeni cu 2-3, ilfovenii și-au manifestat nemulțumirea față de modul în care arbitrul Cătălin Popa și asistentul Dragoș Bogdan au judecat ostilitățile de pe teren.

„Este inadmisibil ce s-a petrecut aici. Acești arbitri și-au bătut joc de munca noastră de o săptămână. În condițiile în care lupta pentru supraviețuire în fotbal, și nu numai, a devenit acută, ne vedem obligați să acceptăm ca un personaj cu fluierul în gură să ne lase fără pâine”, a spus antrenorul Viorel Ion.

„La Brăila am asistat la o execuție în direct împotriva noastră avându-l ca autor pe centralul Popa Cătălin. Prestația acestui arbitru îmi amintește de coșmarul trăit nu cu mult timp în urmă, când un alt cavaler în negru, pe numele său Pop Romulus ne măcelărea la Piatra Neamț. Ulterior, acesta avea să dispară din arbitraj și același lucru sperăm să se întâmple și cu domnul Popa, după memoriul pe care îl vom depune la Comisia Centrală a Arbitrilor. Punctele pierdute nu ni le mai înapoiază nimeni însă, măcar fotbalul nostru poate deveni puțin mai curat”, a menționat directorul executiv al CS Otopeni, Mugur Porumbacu.

Pentru a trage un semnal de alarmă față de modul în care unii arbitri își fac „datoria”, conducerea CS Otopeni transmite un comunicat oficial prin intermediul mass-media.

PROTEST

Conștientizăm faptul că suntem o grupare prea mică pentru importanța fenomenului fotbalistic de la noi, iar parcursul echipei naționale și ale formațiilor angrenate în competițiile europene mută în totalitate interesul acordat ligii secunde. Nu putem însă să nu tragem un semnal de alarmă, în condițiile în care multe grupări dispar de pe harta sportului românesc. Din decență și eleganță, Clubul Sportiv Otopeni nu a protestat niciodată împotriva personajelor care împart dreptatea pe teren considerând că greșeala este omenească. Din păcate, trebuie să menționăm faptul că ne este imposibil să supraviețuim în condițiile în care destinele ne sunt ghidate de către niște falși judecători.

Am strâns din dinți și am acceptat în tăcere loviturile încasate în partidele cu Chindia Târgoviște și Unirea Slobozia, însă ne este imposibil să trecem peste rușinea de la Brăila, acolo unde, făcând abstracție de faptul că meciul este televizat, arbitrul a batjocorit munca unei întregi echipe. Nu are sens să menționăm aici fazele care au transformat meciul într-o comedie grotească, acestea fiind incriminate de către comentatorii televiziunii, ziariștii prezenți și chiar de către spectatorii locali.

Acest mod în care încercăm să protestăm vizavi de nedreptățile care ni se fac, ne obligă să anunțăm oficial că obiectivul Otopeniului în acest an competițional, nu este promovarea în Liga I, ci obținerea unor rezultate pozitive câștigate doar prin prestația jucătorilor pe dreptunghiul verde.

Clubul Sportiv Otopeni

Marius ANGHEL 15 Oct. 2012, 13:14 Liga 2
Pe aceeași temă