Un nou aviz negativ pentru inițiativa modificării Legii Sportului propusă de Vasile Dîncu. Motivarea e simplă: ”Nu este rolul instituțiilor statului să înființeze și să finanțeze cluburi sportive profesioniste” | EXCLUSIV

Cătălin MUREȘANU 12 May. 2023, 15:54 Liga 2
Un nou aviz negativ pentru inițiativa modificării Legii Sportului propusă de Vasile Dîncu. Motivarea e simplă: ”Nu este rolul instituțiilor statului să înființeze și să finanțeze cluburi sportive profesioniste” | EXCLUSIV

A doua zi după ce Consiliul Legislativ a avizat negativ propunerea de modificare a Legii Sportului propusă de Vasile Dîncu, Consiliul Economic și Social s-a poziționat similar în legătură cu inițiativa fostului ministru al apărării.

Un nou aviz negativ pentru inițiativa modificării legii sportului propusă de Vasile Dîncu. Motivarea e simplă: „Nu este rolul instituțiilor statului să înființeze și să finanțeze cluburi sportive profesioniste”

Modificarea Legii Sportului 69/2000, propusă de senatorul Vasile Dîncu și susținută de alți doi colegi din Partidul Social Democrat – Constantin Bogdan Matei și Bogdan Radu Popa -, a ajuns pe tărâmul consiliilor consultative ale parlamentului și guvernului.

Miercuri, 10 mai, Consiliul Legislativ, al cărui președinte este Florin Iordache, fostul ministru al justiției, a acordat vot negativ. A doua zi, joi, un alt consiliu și-a exprimat punctul de vedere și, din păcate pentru fanii echipei din Ghencea, și acesta a fost negativ. Este vorba de Consiliului Economic și Social.

”Nu este rolul instituțiilor statului, respectiv al persoanelor juridice de drept public, să înființeze și să finanțeze cluburi sportive profesioniste”

În motivare, președintele Bogdan Simion a punctat:

”Nu este rolul instituțiilor statului, respectiv al persoanelor juridice de drept public, să înființeze și să finanțeze cluburi sportive profesioniste. La fel ca în majoritatea țărilor din Europa, rolul statului este bine delimitat în promovarea sportului de masă și a celui de performanță, fără a înființa propriile cluburi în structuri fără atribuții în acest sens.”

De precizat că ambele consilii care s-au poziționat prin aviz negativ au rol consultativ și nu sunt de natură să blocheze parcurgerea circuitului parlamentar al inițiativei lui Vasile Dîncu.

Și Consiliul Concurenței a fost sesizat și urmează să emită un aviz, iar ulterior propunerea trebuie să primească număr de înregistrare în Biroul Parmanent al Senatului pentru a fi dezbătut în comisiile permanente ale Senatului și, ulterior, votat, în comisii și în plenul Senatului. Camera Deputațior este cameră decizională.

Gabi Balint: „Nu mă așteptam și nu mă aștept să fie promulgată. Știu că sunt foarte mulți împotrivă și nici nu știu cât ar fi ajutat Steaua. Mai mult ar fi atras ură”

Gabi Balint, fost jucător legendar la Steaua și un sisțănător al clubului din Ghencea, s-a poziționat surprinzător în legătură cu inițiativa legislativă a senatorului Dîncu. „Pele” a spus că „militarii” ar fi fost mai degrabă încurcați de eventuala modificare a legii.

”Nu mă așteptam și nu mă aștept să fie promulgată. Știu că sunt foarte mulți împotrivă și nici nu știu cât ar fi ajutat Steaua. Mai mult ar fi atras ură. De asemenea, n-a avut nicio legătură cu meciul cu Dinamo. Domnul Dîncu a încercat să ajute clubul, dar, repet, nu mă așteptam. Și, oricum, ar fi fost pentru sezonul viitor, 2023-2024. Au fost voci care au dorit să aprindă spiritele. Eu sunt de părere că Steaua ar trebui să se reorganizeze. Nu văd ca această lege să fie schimbată prea curând. Astfel, dacă cei de acolo vor dori să promoveze, vor fi nevoiți să se asocieze cu cineva, cumva și legal. Dacă nu, va rămâne doar secția de fotbal a clubului Steaua”, a spus Gabi Balint.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-a-castigat-la-galati-andrei-nicolescu-continua-sa-si-spuna-frustrarile-legate-de-participarea-stelei-in-play-off-a-trunchiat-denaturat-un-pic-competitia-ce-a-facut-la-vest-19270486

https://liga2.prosport.ro/seria-1/la-loc-comanda-stefan-bichir-se-poate-intoarce-in-fruntea-clubului-steaua-lupta-la-baioneta-cu-cristian-pelea-marile-campioane-branza-si-potec-spun-pas-talpan-face-presiuni-exclusiv-19270419

https://liga2.prosport.ro/seria-1/moment-stanjenilor-pentru-atanas-trica-la-finalul-meciului-cu-poli-iasi-stelistul-a-mers-la-vestiarul-moldovenilor-pentru-a-si-cere-inapoi-tricoul-dat-lui-musi-motivul-invocat-19270404

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cum-s-a-desprins-sectia-de-fotbal-de-clubul-sportiv-al-armatei-fostul-oficial-din-ghencea-face-dezvaluiri-au-fost-lucruri-de-care-m-am-ferit-au-vrut-sa-treaca-datoriile-cand-colo-cand-col-19270351

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-dincu-lamureste-lucrurile-steaua-sanse-mici-sa-promoveze-19267434

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-dincu-ofera-explicatii-dupa-ce-a-propus-schimbarea-legii-sportului-este-vorba-doar-despre-dreptate-modificarea-nu-se-refera-doar-la-fotbal-sa-nu-fim-ipocriti-un-alt-initia-19266881

Cătălin MUREȘANU 12 May. 2023, 15:54 Liga 2
Pe aceeași temă