Debut în Liga 2 cu gol marcat, la 15 ani! Performerul de la CSM Alexandria, fiul antrenorului. ”Ne-a adus și o mică satisfacție”

Marius ANGHEL 04 May. 2024, 16:20 Liga 2
Debut în Liga 2 cu gol marcat, la 15 ani! Performerul de la CSM Alexandria, fiul antrenorului. ”Ne-a adus și o mică satisfacție”

La ultimul său meci pe teren propriu, la Turnu Măgurele, în Liga 2, retrogradata CSM Alexandria a pierdut la o diferență destul de dură, deși a fost prima care a marcat.

Cu scorul de 2-4 a cedat, vineri, 3 aprilie 2024, formația teleormăneană în fața celor de la CSM Reșița, într-un joc din etapa a 6-a a play-out-ului de pe urma căruia se poate lăuda cu un lucru.

Al doilea său gol din acest meci a fost marcat de David Albeanu, un tânăr de 15 ani care în această partidă a bifat inclusiv prima prezență în echipă, cât și în Liga 2.

David Albeanu, debut și gol în Liga 2 la vârsta de 15 ani. A debutat inclusiv la prima echipă a CSM Alexandria

CSM Alexandria a marcat prima în meciul cu CSM Reșița, din etapa a 6-a a play-out-ului Ligii 2, Grupa A, la ultima partidă disputată pe teren propriu în acest sezon. Geani Crețu a punctat în minutul 18 dintr-o lovitură liberă bătută din stânga careului direct pe poartă, la prima bară, în care l-a surprins pe Cătălin Căpățână. Avantajul nu a ținut mult, fiindcă Andrei Burlacu (21) a egalat rapid. A fost 1-1 la pauză, dar în partea a doua a întâlnii bănățenii au înscris de alte trei ori, prin Marian Drăghiceanu (56 și 62, a doua oară din penalty) și Luca Napoleone (58).

Totuși, teleormănenii au mai înscris și ei o dată, în minutul 82, prin debutantul David Albeanu (foto, cu numărul 30). Acesta a primit mingea în fața careului, de la Andi Neaga, care a interceptat-o după o preluare eronată a lui Elton da Silva, și a șutat din 16 metri lateral dreapta la colțul lung, învingându-l pe Căpățână.

A fost un debut aproape perfect pentru David Albeanu, care acum a prins pentru prima dată lotul echipei mari a Alexandriei, a fost introdus pe teren în minutul 70, a debutat inclusiv în Liga 2 și 12 minute după aceea înscria. Ar fi fost un debut perfect dacă formația sa obținea și victoria.

Despre performanța tânărului Albeanu a avut un mesaj și clubul din Alexandria.

”David Albeanu, debut cu gol la 15 ani
Înfrângerea de astăzi cu CSM Reșița, scor 4-2, la ultimul meci al CSM Alexandria pe teren propriu, în actuala stagiune, ne-a adus și o mică satisfacție.
Tânărul juniori David Albeanu, introdus pe teren în repriza secundă, a marcat ultimul gol al meciului. David a pătruns pe partea dreaptă și, de la marginea careului mare, cu stângul, picior invers, a șutat imparabil, în diagonală”, a notat CSM Alexandria, care a dezvăluit și cine este acest jucător: ”David Albeanu, 15 ani și jumătate, este fiul antrenorului interimar Sorin Albeanu, om de fotbal cunoscut în județ. Fost fotbalist divizionar, Sorin Albeanu este profesor și antrenor, iar faptul că fiul său i-a răsplătit încrederea marcând un gol, înainte de Paște, aduce bucurie în familie și perspective frumoase pentru junior.”

David Albeanu, fiul antrenorului. ”David este, cu siguranță, mai talentat decât mine”

Nu este primul caz în care un antrenor își aduce în lotul echipei pe care o conduce fiul, necomentând dacă acesta chiar merita, din punct de vedere sportiv, acest lucru.

De exemplu, în Liga 2, acest caz, de fiu antrenat de tată, a fost întâlnit și la CSM Slatina, unde David Oprescu a prins multe jocuri în sezonul trecut sub comanda părintelui Daniel Oprescu. Sunt și alte două cluburi în Liga 2, chiar din play-off, în care fiul președintelui este în lot și joacă, chiar dacă rar. Este cazul lui Botond Szondi la FK Miercurea Ciuc și al lui Mihăiță Lemnaru la Unirea Slobozia.

Dacă Sorin Albeanu nu ar fi fost antrenor interimar la CSM Slatina, e posibil ca David Albeanu să nu fi prins la meciul cu CSM Reșița lotul și să i se și faciliteze debutul în Liga 2 la 15 ani, pentru ca apoi să și ajungă să înscrie, destul de norocos, pentru cei care au privit meciul și au văzut cum șutul tânărului nu a fost unul cu forță, ci mai degrabă bine plasat.

Despre reușita sa a vorbit… tatăl său, cel care i-a și provocat acest debut.

”David este, cu siguranță, mai talentat decât mine. Va depinde numai de el cum își va fructifica abilitățile. Casa Albeanu iubește fotbalul și trăiește pentru fotbal, așa că râdem cu un ochi, dar plângem cu celălalt, pentru retrogradarea echipei. Cred că Alexandria și Teleormanul merită, cu siguranță, o echipă bună de Liga a II-a. Am învățat multe din acest campionat și vă asigur că vom da totul pentru fotbal, la CSM Alexandria”, a conchis Sorin Albeanu.

În condițiile în care CSM Alexandria a acumulat doar 13 puncte în 24 de meciuri disputate în Liga 2, în condițiile în care municipiul Alexandria nu are un stadion măcar pentru nivelul eșalonului secund, echipa fiind nevoită să se deplaseze la Turnu Măgurele pentru a juca acasă, cu siguranță CSM Alexandria nu merită să aibă echipă în Liga 2, așa cum spune antrenorul Sorin Albeanu. În ceea ce privește județului Teleorman, dacă merită sau nu echipă în liga secundă, rămâne de văzut în această vară, dacă va reuși sau nu să promoveze Cetatea Turnu Măgurele!

Altfel, Sorin Albeanu și nici clubul din Alexandria nu au amintit nimic despre faptul că în meciul cu CSM Reșița s-a mai produs un debut la prima echipă și în Liga 2, nu doar pentru David Albeanu. În minutul 87 a fost trimis pe teren și Augustin Chiriță, un tânăr de 18 ani. Bineînțeles, i se datorează și antrenorului, dar, fiind cârcotași, cine știe al cui fiu este și acesta.

Foto și video: CSM Reșița

Marius ANGHEL 04 May. 2024, 16:20 Liga 2
Pe aceeași temă