Un fotbalist care și-a propus, în urmă cu 8 ani, să nu mai joace în România a devenit primul român care evolueză în Republica Dominicană. Totodată, e singurul european care va juca în acest sezon în campionatul insular din America

Mircea OGLINDOIU 21 Feb. 2022, 13:28 Liga 2

Fost jucător, în România, la Școala de Fotbal Gică Popescu Craiova (juniori), Minerul Moldova Nouă (Liga 3), CS Severnav Drobeta Turnu Severin (Liga 3), FC Drobeta (Liga 2), Farul Constanța (Liga 2), Viitorul Constanța (Liga 2), CF Brăila (Liga 2, ulterior a jucat pentru ea și după ce și-a schimbat numele în Dacia Unirea), FC Oltul Slatina (Liga 2) și Gaz Metan Severin (Liga 2), fundașul Dan Ignat (35 ani) va juca în Republica Dominicană, din acest sezon, la Atletico Pantoja Santo Domingo.

Ignat n-a mai jucat în România din 2014, când s-a transferat, de la Brăila, la Al Ramtha, în prima ligă iordaniană, unde a mai evoluat Al That Ras Karak și Al Mansheyat Bani Hasan. A mai trecut prin Oman, la Al Sohar, și India – FC Lajong Shillong, după care a revenit în Europa, la FK Vllaznia Shkoder, cu care a promovat în prima ligă din Albania. Ulterior, a plecat în eșalonalele inferioare din Grecia, la FC Tsilivi, AO Pallixouriakos și Panarkadikos.

Dan Ignat, primul româna care va juca fotbal în Republica Dominicană

Din acest an va juca în prima ligă dominicană, la Atletico Pantoja.

”După ce am jucat în Europa, în Romania, Albania și Grecia, în Asia, în Iordania, Oman și India, a venit timpul pentru o nouă provocare în cariera mea. Am schimbat continentul, în America de Nord, în Republica Dominicană, unde voi juca la cea mai bună echipă. Obiectivul meu și al clubului este câștigarea campionatul și al cupei. Am fost plăcut surprins să văd ce condiții de pregătire au și cât de mult își doresc sa progreseze. Este un nou continent și o nouă țară pentru mine, așa încât va trebui să mă adaptez repede, mai ales ca cei de aici vorbesc doar spaniola. În echipă nostră sunt cinci jucători care joacă pentru echipa națională a Republicii Dominicane, plus portarul naționalei Cubei, iar restului străinilor sunt din Argentina, Columbia, Ecuador, Venezuela și eu, din România. Din câte m-am interesat, sunt primul român care a jucat vreodată în Republica Dominicană, iar din acest sezon și singurul european din campionat. Antrenor e spanionul David Gonzalez, fostul selecționer al Republicii Dominicane. Sâmbătă am avut și un prim amical, pentru mine, am câștigat cu 2-0 și am marcat un gol. La sfârșitul săptămânii avem prima etapă din campionat și vreu să debutăm cu dreptul”, a declarat severineanul Dan Ignat, pentru Liga2.ro.

”În România n-am mai vrut să joc din cauza haosului”

Olteanul și-a făcut o promisiune în 2014, pe care a respectat-o timp de 8 ani.

”În România, din 2014, mi-am propus să nu mai joc, din cauza haosului de la noi, cu restanțe salariale, interese la formarea loturilor sau desființări de cluburi. Am avut în ultimii ani multe oferte din Liga 2, chiar pe salarii bune, prin 2014-2015 chiar din Liga 1, dar am refuzat. Am preferat să joc în străinătate, majoritatea echipelor fiind de prima ligă. E greu printre străini, mai ales în lumea arabă, dar dacă ești serios și te preocupă doar fotbalul, te adaptezi repede”, a dezvălui Ignat.

Noua echipă a lui Ignat are în palmares Liga Campionilor Țărilor Caraibe

Sezonul trecut, Primera Division din Republica Dominicană a fost formată din 10 echipe, iar campioană a devenit Cibao Santiago De Los Caballeros. Atletico Pantoja a încheiat sezonul regular pe locul secund, dar în final s-a clasat pe 4.

Înființată în anul 2000, Atletico Pantoja are 4 titluri de campioană națională, ultimul în 2019, și joacă pe Estadio Olimpico „Felix Sanchez”, de 27.000 de locuri, din capitala Santo Domingo. În 2008, Atletico Pantoja a câștigat Liga Campionilor a Țărilor Caraibe.

Primul campionat profesionist de fotbal din Republica Dominicană s-a disputat în 1970.

Din Republica Dominicană este originară și fosta soție a lui Adrian Mutu, Consuelo Matos Gomez.

Dan Ignat este fost internațional de juniori, în perioada în care evolua la Școala de Fotbal Gică Popescu Craiova.

https://liga2.prosport.ro/special/special-un-fost-jucator-din-liga-2-in-echipa-turului-in-albania-joaca-la-unul-dintre-cele-mai-titrate-cluburi-din-tara-sincer-ma-asteptam-17835988

https://liga2.prosport.ro/special/dan-ignat-vorbeste-despre-prima-sa-experienta-din-fotbalul-extern-nivelul-primei-ligi-din-iordania-e-mult-peste-cel-din-esalonul-secund-din-romania-14549224

https://www.prosport.ro/fotbal-extern/fotbalul-de-liga-a-treia-din-grecia-se-reia-dupa-aproape-5-luni-de-pauza-un-antrenor-roman-a-explicat-in-ce-conditii-se-poate-juca-in-campionatul-elen-testele-se-fac-diferit-special-19238175

Mircea OGLINDOIU 21 Feb. 2022, 13:28 Liga 2
Pe aceeași temă