Un fost fotbalist al Concordiei Chiajna și Pandurii a fost răpit pentru câteva ore, dar a reușit să scape singur. A trecut prin aceleași momente în 2012, când s-a cerut o răscumpărare de 180.000 de dolari

Răzvan STÎNGĂ 17 Nov. 2020, 12:19 Liga 2
Un fost fotbalist al Concordiei Chiajna și Pandurii a fost răpit pentru câteva ore, dar a reușit să scape singur. A trecut prin aceleași momente în 2012, când s-a cerut o răscumpărare de 180.000 de dolari

Christian Obodo (36 de ani), fost jucător la Concordia Chiajna și Pandurii, a trăit o adevărată spaimă recent, după ce a fost răpit de doi bărbați înarmați. Aflat în țara natală, Nigeria, orașul Warri, fostul mijlocaș, retras din activitate de câțiva ani, se afla în propria mașină când cei doi indivizi au urcat peste el cu armele la vedere.

I-au cerut lui Obodo să conducă pentru câteva ore prin oraș, în timp ce pe urmele lor se afla o mașină condusă de un complice al celor doi răpitori. Într-un loc mai retras al orașului, aceștia i-au cerut fostului fotbalist să oprească, moment în care s-au dat jos pentru a discuta cu complicele.

Christian Obodo a evadat din mâinile răpitorilor într-un moment de neatenție 

Christian Obodo a profitat de moment și a plecat cu mașina de la locul respectiv, mergând direct la poliție. La câteva ore de la eveniment, fostul mijlocaș a făcut și o scurtă declarație, spunând că totul este bine și că viața lui nu a fost pusă în pericol. Cel mai probabil, răpirea avea drept scop obținerea unei sume de bani, drept răscumpărare. În Nigeria, dar și în alte țări din Africa, au loc des astfel de scene în care sunt implicate persoane despre care se știe că au un nivel de trai ridicat.

Nu am fost rănit şi nu mi s-a furat nimic”, a declarat Christian Obodo după episod.

Christian Obodo a mai fost răpit și în 2012

Nigerianul nu se întâlnește pentru prima dată cu un astfel de context. Cu câțiva ani înainte de venirea în România, în 2012, a fost răpit, culmea, tot în orașul Warri. Planul răpitorilor a mers mai departe ca acum, ba chiar s-a ajuns în punctul în care Christian Obodo a fost prizonier și s-a cerut recompensă. S-au solicitat 180.000 de dolari, dar și atunci totul s-a terminat cu bine, pentru că poliția a intervenit și l-a eliberat pe fostul fotbalist.

Christian Obodo s-a retras la șase luni după ce a plecat din România 

Christian Obodo a petrecut un an în România, ianuarie 2016 – ianuarie 2017. A jucat câte jumătate de sezon pentru Concordia Chiajna și Pandurii, timp în care a prins 17 meciuri pentru echipa din Ilfov și nouă pentru gorjeni. A și reușit să marcheze cinci goluri.

Anterior sosirii în Liga 1, nigerianul evoluase cu precădere în Italia, la Udinese, Torino, Lecce, dar a trecut și prin Portugalia și Grecia, unde a prins câteva zeci de meciuri pentru Olhanense și Xanthi. După plecarea din România a mai jucat șase luni, până în iulie 2017, în Grecia la Apollon Smyrnis, după care s-a retras.

Fostul mijlocaș central a prins și câteva partide pentru naționala Ungariei, 10 mai exact, pentru care a marcat de patru ori.

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 17 Nov. 2020, 12:19 Liga 2
Pe aceeași temă