Un eșec cu croați și o victorie cu sloveni pentru CFC Argeș, în două amicale disputate în aceeași zi în cantonamentul din Slovenia

Marius ANGHEL 14 Jul. 2024, 19:18 Liga 2

În a șasea zi a cantonamentului pe care îl desfășoară în această perioadă în Slovenia, Campionii FC Argeș a desfășurat două meciuri amicale.

Primul test disputat sâmbătă, 13 iulie, contra NK Varazdin, a fost cedat la scorul de 0-1, iar al doilea, jucat cu NK Bistrica, a fost câștigat cu scorul de 3-0.

CFC Argeș, eșec contra croaților de la NK Varazdin

În primul joc desfășurat sâmbătă, de la ora 11:30, CFC Argeș a avut ca adversar NK Varazdin, locul 6 din 10 în ediția trecută a primei ligi din Croația. Trupa piteșteană a pierdut cu scorul de 0-1.

Nicolae Dică a utilizat jucătorii: Oncescu – Tofan (cpt.), Mih. Tudose, Esteban Orozco, Briceag – Doukoure, I. Nortey – P. Petrescu (Dinoci 84′), Andr. Dima (Andr. Șerban 72′), Y. Pîrvu – Rob. Moldoveanu (Buhăcianu 78′).

La pauză a fost remiză, iar croații au punctat decisiv în minutul 61, când Dimitar Mitrovski a înscris dintr-un penalty.

Potrivit clubului piteștean, pentru el au irosit situații de a marca Costinel Tofan (36, șut periculos pe lângă poartă) și Yanis Pîrvu (82, șut parat de portar, și 88 – minge trimisă la câțiva centimetri peste transversală).

NK Bistrica, învinsă cu 3-0 de trupa piteșteană

Mai apoi, de la ora 18:00, echipa alb-violetă a disputat un nou amical, de această dată contra NK Bistrica, locul 7 din 16 în ediția trecută a ligii secunde din Slovenia. CFC Argeș s-a impus de această dată cu scorul de 3-0.

Nicolae Dică a folosit jucătorii: Straton (Silveanu 70′) – Rădescu, Borța, Butnărașu, Andr. Șerban (Andr. Dima 77′), M. Dică, Dinoci, Andr. Stoica, Dulcea (cpt), Mitoi, Buhăcianu (Ailenei 70′).

Valentin Buhăcianu a deschis rapid scorul cu un șut din interiorul careului, încă din minutul 4. Patrick Dulcea a majorat diferența în minutul 25, cu o execuție din marginea careului. Tot Dulcea a punctat și pentru rezultatul care avea să fie înregistrat și la final. A făcut-o a doua oară în mintuul 48, cu ”o execuție frumoasă”, a transmis clubul.

Au mai fost și alte situații de a înscrie, avute de Dinoci (33), Dică (44) și Dima (80 și 87). Și portarii Argeșului au avut intervenții salvatoare, Straton, în minutul 39, iar Silveanu, în minutul 78.

Încă un amical pentru CFC Argeș în Slovenia

În stagiul de pregătire din Slovenia, ”vulturii” vor mai avea un amical până la revenirea acasă, programată în data de 19 iulie. Adversarul nu a fost anunțat sau nu este sigur, ținând cont de programul anunțat inițial de club și cel desfășurat până acum.

În primul joc, Argeșul trebuia să joace contra HNK Gorica, însă a întâlnit ND Ilirija, contra căreia trebuia să joace în data de 17 iulie. Al doilea și al treilea adversar din amicale au fost cei anunțați, NK Varazdin și NK Bistrica. Rămâne, astfel, de văzut care va fi al patrulea oponent, dacă a avut loc o inversare între HNK Gorica și ND Ilirija.

În prima parte a pregătirii de vară, CFC Argeș a întâlnit în amicale AFC Câmpulung Muscel (scor 1-1) și LPS HD Clinceni (scor 5-1).

Mai jos puteți asculta interviuri publicate de club cu antrenorul Nicolae Dică și președinte Dănuț Coman:

Foto: Campionii FC Argeș, NK Varazdin și NK Kety Emmi & Impol Bistrica

Marius ANGHEL 14 Jul. 2024, 19:18 Liga 2
Pe aceeași temă