Un arbitru de centru și un asistent din Liga 2, ca și promovați în lotul de Liga 1 | EXCLUSIV

Anda DELIU 26 Jan. 2022, 10:49 Liga 2

Deși Kyros Vassaras nu a anunțat nimic, în nota nu tocmai transparentă în care transmite informațiile relevante referitoare la activitatea Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), noi arbitri sunt în prag de a promova din lotul de Liga 2 în cel de Liga 1. Din informațiile Liga2.ro, este vorba despre arbitrul de centru Bogdan Dumitrache și asistentul Raul Ghiciulescu, ambii deja trecuți ”pe burtă” pe site-ul comisiei la lotul de prima ligă.

Bogdan Dumitrache a lucrat și pentru FRF

Bogdan Dumitrache are 31 de ani și arbitrează din 2007. Din anul 2012 a fost promovat la Liga 3. Centralul bucureștean a lucrat din 2016 și pentru FRF, ca manager al loturilor naționale de juniori, pentru ca din 2018 să fie promovat în lotul de Liga 2.

Iată, dacă alți arbitri promovează din lotul de al doilea eșalon la cel pentru primul eșalon și după opt ani, Dumitrache se pare că reușește în patru. El a și debutat la centru în luna decembrie a anului 2020, într-un Poli Iași – Academica Clinceni 0-0, în sezonul regular 2020-2021. Ulterior a mai arbitrat ca central patru partide din primul eșalon: FC Hermnannstadt – Gaz Metan Mediaș 1-1, Academica Clinceni – UTA Arad 0-3, FC Botoșani – Universitatea Craiova 2-2 și  CS Mioveni – Academica Clinceni 3-1.

La meciul de la Botoșani, Dumitrache era rezervă, iar Istvan Kovacs a aflat chiar înainte de meci că este pozitiv cu coronavirus și astfel s-a dus la vestiare, în timp ce partida de la Mioveni a avut loc chiar la finalul săptămânii trecute.

  • 32 de meciuri din campionatul Ligii 2 a arbitrat ca central Bogdan Dumitrache și a obținut promovarea la Liga 1, ultimul fiind Poli Iași – Unirea Slobozia 3-1, disputat la 6 noiembrie 2021. În schimb, din Liga 3, arbitrul bucureștean a condus 99 de partide, ultimul fiind CSM Slatina – Viitorul Dăești 2-0, desfășurat la 8 octombrie 2021.

Raul Ghiciulescu este vicepreședinte AJF Timiș

Arbitrul asistent Raul Ghiciulescu, de la Comisia Județeană de Arbitri din Timiș, a fost trecut și el la lotul de Liga 1 pe site-ul Comisie Centrale a Arbitrilor.

Născut la Lugoj, Ghiciulescu a ajuns în lotul de Liga 3 din 2005, iar din 2011 a fost promovat la lotul de Liga 2. În prezent are 36 de ani și este din 2018 vicepreședintel al AJF Timiș.

Ghiciulescu a fost monitorizat pentru promovare și sezonul trecut, spre deosebire de Dumitrache, iar raportat la vârstă mai putea promova doar sezonul acesta, întrucât arbitri care împlinesc 38 de ani și sunt de peste zece ani în lotul de Liga 2 sunt ”pensionați” și nu mai au șanse de promovare.

  • Ultimul meci în Liga 2 condus de la tușă de Ghiciulescu este ”U” Cluj – Astra 1-2 (30 noiembrie 2021), iar de Liga 1 este ”FC U” Craiova – Academica Clinceni 1-2 (10 decembrie 2021).

Urmează testările

Interesant este că cei doi arbitri nu au dat testările teoretice și fizice cu cei din lotul de Liga 1. Ei urmează să o facă deodată cu lotul de Liga 2. Dacă vor promova testarea teoretică și cea fizică, vor rămâne la lotul de prima ligă.

La cursul de la Cheile Grădiștei susținut de Vassaras la început de an, au fost prezenți, în schimb, arbitri din lotul de Liga 2 luați în pregătire la cursul VAR. Spre exemplu, în această situație a fost Szabolcs Kovacs, care, în vară, fusese trecut pe site-ul CCA la Liga 1, cumva eronat, pentru că fusese cooptat în lotul pregătit pentru sistemul VAR. Acum, fratele mai mic a lui Istvan Kovacs apare din nou la lotul de Liga 2 pe site-ul CCA.

Vara trecută a fost promovat, de fapt, un singur arbitru de centru monitorizat, Sorin Costreie, care aparține de comisia din Ilfov. CCA obișnuia că comunice public aceste aspecte, dar, în contrast cu aparența pe care Vassaras vrea să o salveze, instituția devine tot mai secretomană.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/cine-este-arbitrul-bogdan-dumitrache-inlocuitorul-lui-istvan-kovacs-la-meciul-fc-botosani-cs-u-craiova-19148441?fbclid=IwAR0CCim-eTE281hmnbo_PqGIkgEn428lzaaySXxZvfSDWTEkn6YtXPmbCEg

Anda DELIU 26 Jan. 2022, 10:49 Liga 2
Pe aceeași temă