Ultimul meci pentru ASU Poli cu antrenorul Dan Alexa va fi la Miercurea Ciuc: ”Din păcate pentru noi, jucăm într-un meci fără miză.” În schimb, partida are o importanță mare pentru FK Csikszereda

Anda DELIU 22 May. 2021, 00:25 Liga 2
Ultimul meci pentru ASU Poli cu antrenorul Dan Alexa va fi la Miercurea Ciuc: ”Din păcate pentru noi, jucăm într-un meci fără miză.” În schimb, partida are o importanță mare pentru FK Csikszereda

Play-off-ul Ligii 2 se va termina duminică, iar ASU Poli încheie sezonul la Miercurea Ciuc, într-un meci cu FK Csikszereda. Pentru Dan Alexa va fi ultimul meci ca antrenor al alb-violeților. Timișorenii nu mai au șanse la locul de baraj, iar antrenorul a spus că vor evolua și fotbaliști care au jucat mai puțin.

De altfel, Alexa a spus clar că meciul e fără miză pentru ASU Poli. În schimb, FK Csikszereda speră să prindă locul 4, de baraj de promovare, însă pe lângă victorie are nevoie și de o înfrângere a celor de la Dunărea Călărași la Craiova.

”Din păcate pentru noi, jucăm într-un meci fără miză. Am fi avut șanse la baraj dacă câștigam cu Mioveni. Dar mergem să lăsăm o impresie bună. Voi vedea ce echipă voi folosi. Probabil vor juca câțiva fotbaliști care au jucat mai puțin. După acest joc vom vedea ce a fost bine și ce a fost rău. Cert este că echipa a arătat bine în acest play-off. E păcat că până la meciul cu Mioveni nu am reușit să obținem 2-3 puncte în plus. Mergem însă să ne respectăm și să obținem maximul”, a spus Alexa. Rămân accidentați Hindrich și Cioinac.

”Chirurgul”, impresionat de echipa lui Valentin Suciu

Alexa a lăudat adversarul. ”Întâlnim o echipă care are șanse să joace barajul. Depinde și de rezultatul de la Craiova. Cu siguranță va fi o o echipă foarte montată, este una dintre echipele bune ale campionatului. Au arătat bine în mare amajoritate a timpului. Este formată din jucători tineri, care în momentul în care au avut meciuri cu miză, au clacat. Dar ca joc, sunt printre primele echipe din Liga 2. Au pus probleme tuturor echipelor. Au tendința de a-și impune ritmul de joc, au o dinamică bună. Au dominat toate echipele, și nouă ne-au pus probleme. Este una din echipele bune din Liga 2 și merită cu prisosință locul din play-off. Lăsând la o parte ideea de răzbunare, că ne-au bătut de două ori, dar ar putea fi acesta unul dintre motivele pentru care mergem să câștigăm”, a punctat Dan Alexa despre întâlnirea cu FK Csikszereda, pentru a treia oară în acest sezon de Liga 2.

În sezonul regular, meciul desfășurat la Miercurea Ciuc, în etapa a 6-a, a fost adjudecat de FK Csikszereda cu 2-0, prin golurile marcate de Andras Meszaros, în minutul 63 și 82. În play-off, în tur, pe ”Dan Păltinișanu”, harghitenii s-au impus cu 1-0, prin reușita lui Marvin Schieb (14 – foto, în duel cu Alin Manea), un fost jucător al timișorenilor.

Poli știe de la început de play-off de regula punctelor mai multe din sezonul regular

În cazul în care ar câștiga și ar termina la egalitate de puncte cu Dunărea Călărași, pe locul 4, ASU Poli se va clasa în spatele călărășenilor, deoarece principalul criteriu de departajare este numărul de puncte cumulat în sezonul regular, cu care echipele au început play-off-ul. ASU Poli a avut 32 de puncte, în timp ce Dunărea a avut 34.

Alexa spune că cluburile au fost anunțate de FRF înainte de startul play-off-ului, însă nu toți au știut această regulă de departajare, inclusiv din cadrul cluburilor.

”Și mie mi s-a părut ciudat acest criteriu. Am fost înștiințați la început de play-off că primul criteriu va fi poziția în clasament, dar, într-adevăr, pare un criteriu ilogic. Nu avem ce să facem acum, cu atât mai mult avem mai multe regrete, pentru că am pierdut puncte pe finalul sezonului regulat, pe care nu trebuia să le pierde”, a mai adăugat Alexa.

  • Regula aceasta de departajare este împrumutată de la play-off-ul și play-out-ul Ligii 1, unde intrarea în aceste faze ale competiție se face după ce punctele din sezonul regular sunt înjumătățite. E normal ca echipele care au fost văduvite de un avantaj important de puncte prin această înjumătățire, la final să aibă un atuu în cazul în care termină la egalitate cu o altă formație care a avut un parcurs mai slab în sezonul regular. În Liga 2 însă, punctajul nu a fost înjumătățit, astfel că revenirea în play-off/play-out a echipelor mai slab clasate la finalul sezonului regular nu este apreciată așa cum se cuvine.

Înaintea ultimei etape din play-off, FK Csikszereda ocupă locul 5, cu 41 de puncte, iar ASU Poli se află pe poziția a 6-a, cu 40 de puncte. Meciul de la Miercurea Ciuc are loc duminică, 23 mai, de la ora 18:30.

Foto:Leczki Jozsi și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-fc-u-craiova-a-perfectat-primul-transfer-pentru-liga-1-din-liga-2-jucatorul-vine-de-la-fk-csikszereda-19186000

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-ultimei-etape-a-play-off-ului-ligii-2-nu-toate-meciurile-se-disputa-in-acelasi-timp-desi-fiecare-poate-influenta-clasamentul-final-necunoscuta-a-doua-echipa-calificata-la-barajul-de-prom-19185985

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-are-sanse-mari-la-baraj-dupa-victoria-de-la-calarasi-valentin-suciu-nu-ma-gandesc-la-ce-o-sa-fie-ce-spune-despre-un-posibil-duel-cu-o-echipa-din-liga-1-19185459

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-si-farmecul-vietii-pe-rapid-i-am-putut-ajuta-acum-nu-anul-trecut-asa-se-leaga-lucrurile-in-viata-dezvaluiri-despre-viitorul-la-asu-poli-timisoara-interviu-19185841

Anda DELIU 22 May. 2021, 00:25 Liga 2
Pe aceeași temă