”U” Cluj și-a atins scopul cu FC Hermannstadt. Erik Lincar: ”Sunt adeptul rezultatului și punctelor obținute.” A dat asigurări că echipa va câștiga mai multe meciuri în returul play-off-ului și a scos în evidență un plus important

Andrei PASCU 12 Apr. 2022, 22:21 Liga 2

Erik Lincar, antrenorul Universității Cluj, a fost mulțumit de egalul echipei sale cu FC Hermannstadt, din etapa a 4-a a play-off-ului Ligii 2. Rezultatul de 0-0 l-a făcut pe ”principal” să concluzioneze că, astfel, lupta pentru locul 2 rămâne una deschisă. În cazul unui eșec, ardelenii ar fi fost la patru puncte de poziția a doua.

”U” Cluj, 0-0 cu FC Hermannstadt. Erik Lincar: ”Sunt mulțumit per total, cred că am făcut un joc de posesie bun”

Așa, cu un egal, ”U” Cluj va rămâne la un punct de FC Hermannstadt, iar în returul play-off-ului Ligii 2 va fi avantajată de faptul că va juca mai multe meciuri pe teren propriu. Au fost însă și episoade asupra cărora Lincar a atras atenția, observând că în anumite momente jocul nu s-a legat și că au fost anumite greșeli de pasare.

De altfel, în prima repriză în principal, antrenorul ”studenților” a avut mai multe momente în care s-a răstit la elevii săi, pentru faptul că nu duceau atacurile la final și că, din cauza baloanelor pierdute, formația lui Marius Măldărășanu a ajuns periculos la poarta Universității Cluj.

Erik Lincar: ”A fost un meci cu tensiune, între echipa de pe locul 2 și echipa de pe locul 3”

E adevărat că ”U” Cluj putea câștiga duelul de la Mediaș, având, printre altele, și o bară. Însă, și FC Hermannstadt a avut o execuție în bara porții lui Andrei Gorcea.

A fost un joc normal, bărbătesc. Meciul trecut când am jucat aici și am câștigat, acuzau jocul nostru dur, agresiv. De data asta și ei s-au ridicat la nivelul nostru, iar ce pot să spun este că până în acest moment, în aceste patru etape, sunt mulțumit, pentru că am jucat trei meciuri în deplasare, n-am pierdut, dar e adevărat că puteam obține mai mult, mai ales la Slobozia. Sunt mulțumit per total, azi cred că am făcut un joc de posesie mai bun decât în meciul cu Steaua, dar nu prea am avut ocazii.

Sunt adeptul rezultatului și ale punctelor obținute. Am fost nervoși, am pierdut multe baloane, cum le recuperam le dădeam la adversar. Nu am înțeles de unde așa multă nervozitate, mai ales că din punct de vedere moral eram la cote maxime, mai ales că am câștigat meciul trecut aici.

A fost un meci cu tensiune, între echipa de pe locul 2 și echipa de pe locul 3”, a spus Erik Lincar, conform Digi Sport.

  • ”U” Cluj, cu FC Hermannstadt: Gorcea – Romeo, Fl. Ilie, D. Ispas, P. Pîrvulescu – Balgiu (I. Filip 74′), Romario Pires (cpt.) – Tescan (Haită 61′), Ribeiro (Ely Fernandes 46′), M. Ciobanu (Hofman 61′) – Boiciuc (Val. Alexandru 86′);
    Rezerve neutilizate: Aur. Păun – Dobrescu, Remacle, Vomir;

Erik Lincar, încrezător pentru următoarele etape din play-off

Erik Lincar a făcut analiza ultimelor șase etape din play-off-ul Ligii 2, în care ”U” Cluj va disputa patru meciuri pe teren propriu și două în deplasare. Următoarea confruntare va avea loc pe Cluj Arena, cu Concordia Chiajna. Impresiile lui Lincar:

Urmează șase etape, în care vom juca de patru ori acasă și două jocuri afară și sper să câștigăm cât mai multe puncte. Suntem concentrați pe jocuri, U Cluj este un brand și e normal ca lumea să vină lângă echipă.

(N.r. – Despre Concordia Chiajna) O echipă periculoasă, dar suntem obligați să jucăm foarte bine și să câștigăm cele trei puncte. Noi, în acest an, am jucat cu Chiajna și Hermannnstadt, iar acum ne-am întâlnit din nou cu Hermannstadt, urmează Chiajna. Sunt jocuri echilibrate, am spus tot timpul că sunt printre cele mai bune echipe din Liga 2 și e normal să fie meciuri cu multă determinare și poate mai puțin fotbal”.

Erik Lincar așteaptă fanii la stadion

Dacă la meciul cu Steaua au fost în jur de 10.00 de suporteri, fani mulți vrea Erik Lincar și în disputa cu Concordia Chiajna. Speră ca susținerea să fie cât mai consistentă, pentru că doar așa Universitatea Cluj poate promova în Liga 2, obiectiv pe care și-l tot propune de câțiva ani.

Contează foarte mult aportul suporterilor, mai ales că acum urmează trei jocuri acasă. Sper eu să vină în număr cât mai mare la stadion, să ne încurajeze, pentru că avem mare nevoie de aportul lor și cu ei putem să promova”, a mai punctat Erik Lincar.

”U” Cluj rămâne la un punct de locul 2

Universitatea Cluj are o victorie și trei egaluri în play-off-ul Ligii 2, după patru etape. E la un punct de FC Hermannstadt, ocupanta locului 2, și la șase de liderul Petrolul. În același timp, ardelenii au șase puncte avans față de locul 4, Steaua.

Următorul adversar al ardelenilor, Concordia Chiajna, ocupă locul 5, cu 40 de puncte. În sezonul regular, pe Cluj Arena, Universitatea Cluj a trecut de ilfoveni cu 4-0.

Declarațiile lui Erik Lincar la finalul meciului FC Hermannstadt – ”U” Cluj 0-0:

https://www.youtube.com/watch?v=MObmlzCgGpg

Foto: Valentin Macrea (Sport Pictures) și Ovidiu Matiu (Mediafax Foto)
Video: Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-maldarasanu-dupa-egalul-dintre-fc-hermannstadt-si-u-cluj-asta-e-fotbalul-cand-nu-vrea-mingea-sa-intre-meritam-mai-mult-ce-asteptari-are-de-la-steaua-s-19227117

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-nu-mai-reuseste-sa-bata-la-medias-si-fc-hermannstadt-ramane-pe-locul-secund-in-play-off-ul-ligii-2-cronica-meciului-19227075

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-si-u-cluj-se-intalnesc-la-medias-pentru-a-doua-oara-in-aproape-o-luna-acum-meciul-are-loc-in-play-off-ul-ligii-2-cu-echipele-tot-pe-locurile-2-si-3-19227010

https://liga2.prosport.ro/seria-1/consiliul-local-cluj-napoca-a-aprobat-sprijinul-financiar-pentru-cluburile-sportive-suma-totala-pe-care-o-primeste-u-cluj-in-2022-si-cat-iau-sanatatea-cluj-si-viitorul-cluj-19226998

Andrei PASCU 12 Apr. 2022, 22:21 Liga 2
Pe aceeași temă