”U” Cluj, meci de foc la debutul în Liga 2 în 2021. Costel Enache are un singur gând contra ocupantei locului 2, Viitorul Pandurii: ”Îmi doresc să câștigăm, pentru a continua cursa pentru play-off”

Marius ANGHEL 17 Feb. 2021, 22:49 Liga 2
”U” Cluj, meci de foc la debutul în Liga 2 în 2021. Costel Enache are un singur gând contra ocupantei locului 2, Viitorul Pandurii: ”Îmi doresc să câștigăm, pentru a continua cursa pentru play-off”

După victoria spectaculoasă din optimile Cupei României în fața prim-divizionarei UTA Arad (scor 2-1), ”U” Cluj intră la joc și în campionatul Ligii 2, pentru prima partidă oficială din 2021. Ardelenii întâlnesc joi, de la ora 17:00, pe stadionul Municipal din Târgu Jiu, ocupanta locului 2, Viitorul Pandurii.

Nu va fi un meci deloc ușor pentru băieții lui Costel Enache, fiindcă adversara a înregistrat, la rândul ei, o surpriză în competiția KO, eliminând la mijlocul săptămânii trecute tot o echipă din Liga 1, pe Gaz Metan Mediaș (scor 1-0).

Costel Enache se așteaptă la un teren greu la meciul Viitorul Pandurii – ”U” Cluj

”U” Cluj a încheiat anul 2020 pe locul 6 în Liga 2, ultimul care duce în play-off-ul de promovare la finalul sezonului regular, însă primul joc oficial din 2021 o găsește tocmai pe poziția a 11-a. Asta după ce pauza de iarnă a adus desființarea echipei Turris Oltul, fapt ce a determinat anularea rezultatelor înregistrate în primele 15 etape. Cum clujenii câștigaseră pe teren cu 4-1, cele trei puncte i-au fost scăzute acum, ajungându-se în această situație neplăcută pentru ei. În schimb, Viitorul Pandurii obținuse doar o remiză, astfel că a rămas doar fără un punct și poziția din clasament nu i-a fost afectată.

”Studenții” au prins curaj după succesul din cupă cu UTA și nu se lasă afectați de căderea de cinci poziții în clasamentul Ligii 2. Din sezonul regular mai au de disputat cinci meciuri, posibil șase, dacă se va decide și rejucarea partidei cu Farul, iar victoriile pe linie sunt obligatorii pentru a se mai spera la play-off. Altfel se ratează pentru al treilea an la rând promovarea, iar suporterii nu vor fi deloc încântați.

”Am exact aceleași așteptări pe care le are toată lumea. Îmi doresc să câștigăm, pentru a continua cursa pentru play-off. Mă aștept la un meci dificil, la un teren greu, însă nu mai greu decât cel de la meciul din Cupa României”, a spus antrenorul Costel Enache.

Novac și Telcean au revenit la antrenamente, însă nu sunt soluții pentru meciul cu Viitorul Pandurii

Acesta i-a avut în această săptămână la pregătire și pe Daniel Novac și Tudor Telcean, reveniți după accidentări, însă cei doi nu vor fi folosiți în acest meci.

”Din punct de vedere al efectivului, Daniel Novac și Tudor Telcean evolueză simțitor, dar nu înseamnă că în momentul în care ți-a trecut accidentarea ești pregătit să joci. Asta se corectează în timp. Pregătirea, antrenamentele, ideile de joc se acumulează în timp. Pentru ei mai durează procesul acesta, însă contează foarte mult că Dan a revenit printre noi. Nu îl luăm în calcul pentru meciul acesta, dar la drum lung ne va ajuta cu siguranță. A revenit și Tudor, însă nu e pregăti de joc încă”, a explicat antrenorul Universității Cluj.

Trei victorii pentru ”U” Cluj și un egal, rezultatele din precedentele întâlniri directe. Viorel Flueran arbitrează meciul de acum

Înaintea meciului de joi, din etapa a 16-a a Ligii 2, Viitorul Pandurii ocupă locul 2, cu 25 de puncte acumulate în 13 jocuri, în timp ce ”U” Cluj se situează pe poziția a 11-a, cu 20 de puncte stânse tot în 13 partide.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de patru ori până acum în Liga 2, iar de trei ori s-a impus ”U” Cluj, iar ultima partidă desfășurată s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, la Târgu Jiu. Clujenii au câștigat de două ori cu 3-0 pe teren propriu și o dată cu 2-0 în deplasare, când adversara de joi purta numele de Energeticianul și evolua la Petroșani.

Luni, sorții au decis ca ”U” Cluj și Viitorul Pandurii să se dueleze și în sferturile Cupei României. Partida se va disputa în perioada 2 – 4 martie.

Partida de joi, de la Târgu Jiu, va fi arbitrată de centralul Viorel Nicușor Flueran (Craiova) și asistenții Marius Badea și Florin Păunescu (ambii din Râmnicu Vâlcea). Rezervă este Andrei Lucian Ţiţii (Şura Mică – Sibiu), iar observatori au fost delegați Zaharia Ciev (Timişoara) și George Constantinescu (Slatina).

Foto: Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-frf-a-anulat-rezultatele-echipei-turris-oltul-cum-arata-noul-clasament-al-ligii-2-si-echipele-avantajate-si-dezavantajate-de-abandonul-teleormanenilor-19169800

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/dubla-viitorul-pandurii-u-cluj-echipa-lui-flavius-stoican-va-intalni-sepcile-rosii-mai-intai-in-campionat-si-apoi-in-sferturile-cupei-romaniei-19169711

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-se-reia-in-2021-la-data-de-18-februarie-cu-un-meci-la-timisoara-si-cu-o-echipa-in-minus-programul-etapei-a-16-a-19169314

Marius ANGHEL 17 Feb. 2021, 22:49 Liga 2
Pe aceeași temă