”U” Cluj continuă seria rezultatelor pozitive la Mioveni, dar Costel Enache promite și mai mult: ”La aspectul tehnico-tactic mai e de lucrat, dar e un pas înainte. Ne dă încredere”

Răzvan STÎNGĂ 26 Oct. 2020, 20:47 Liga 2
”U” Cluj continuă seria rezultatelor pozitive la Mioveni, dar Costel Enache promite și mai mult: ”La aspectul tehnico-tactic mai e de lucrat, dar e un pas înainte. Ne dă încredere”

Universitatea Cluj merge din rezultat pozitiv în rezultat pozitiv, după instalarea lui Costel Enache pe banca tehnică. Ultima rundă, a 9-a, s-a încheiat cu un nou succes pentru ardeleni, care au câștigat în deplasare, cu CS Mioveni, 1-0.

Antrenorul clujenilor a recunoscut la finalul partidei că echipa sa nu a arătat cel mai bun joc, dar că mai importante sunt punctele.

Costel Enache: ”Vreau să felicit jucătorii pentru faptul că au fost organizați până la capăt” 

Enache a încercat să organizeze foarte bine echipa, după cum a afirmat la interviuri, aspect care i-a ieșit. Jucătorii săi au stat foarte bine în teren și, chiar dacă au avut ceva probleme în ultimele minute, fiind sub o presiune constantă din partea elevilor lui Claudiu Niculescu, au rezistat și au mai acumulat alte trei puncte în clasament.

Așa cum a obișnuit deja, Costel Enache a precizat din nou că mai e de lucrat la toate aspectele și că echipa nu se află la capacitate maximă. Mai e nevoie de timp până când se va plia pe filozofia pe care vrea să o implementeze.

(N.r. – Cum a fost posibilă victoria?) ”Cu organizare, cu muncă și cu determinare. Am văzut un meci între două echipe care și-au dorit victoria în seara asta. Eu mă bucur că am obținut-o, deși nu a fost așa ușor. Vreau să felicit jucătorii pentru faptul că au fost organizați până la capăt. E un lucru foarte important din punct de vedere mental. Sigur, la aspectul tehnico-tactic mai e de lucrat. Am spus înainte de meci și repet, e nevoie de puncte pentru a atinge obiectivul. Mijloacele sunt mai puțin importante, punctele contează.

Nu e cea mai mare bucurie din viața mea. E o bucurie de moment, pentru că știu că urmează alte jocuri foarte importante și avem mult de muncit pentru a ne atinge obiectivul. Dar, e un pas înainte și ne dă încredere”, a declarat Costel Enache la finalul partidei, la microfonul DigiSport.

  • Echipa utilizată de Costel Enache în meciul cu CS Mioveni: Vâtcă – Inacio Miguel, Gab. Tamaș (cpt.), Luchin, Neciu (Taub 46′) – Mâneran (Meșter 56′), Negrean (Dican 82′), Novac, Golan, Nic. Pîrvulescu (Ribeiro 46′) – Gavra (Goga 75′)
    Rezerve neutilizate: Gorcea – Al. Pop, Ștefănescu
  • Schimbările de la nivelul lotului deplasat la Mioveni, dar și la nivelul primului 11 au fost determinate de câteva infectări cu noul coronavirus. Potrivit surselor Liga2.ro, ardelenii au patru jucători testați pozitiv.

Costel Enache, despre lupta la promovare: ”Cred că am anticipat cu toții că va fi foarte echilibrată” 

În ceea ce privește lupta la promovare, Costel Enache se așteaptă la un sezon extrem de disputat. Consideră că în ciuda startului bun din partea unor echipe, rezultatele de până în acest moment nu reprezintă mare lucru. Formațiile aflate în acest moment în afara locurilor care asigură play-off-ul la finalul sezonului regular, pot să revină în orice moment.

”Cred că am anticipat cu toții că lupta va fi foarte echilibrată. Uitați, de la locul 11 în jos, echipele dacă obțin victorii pot ajunge în primele șase. Echipele își joacă șansa și se vede un echilibru în Liga 2. Nu poți anticipa un rezultat în acest campionat. Lupta va fi dură și lungă.

Toată lumea (n.r. – de la Universitatea Cluj) își dorește asta, eu sunt primul, pentru că mi-am asumat acest lucru. Doresc acest obiectiv și muncesc pentru el, încheiat Costel Enahce.

”U” Cluj închide podiumul după victoria cu CS Mioveni 

Universitatea Cluj a urcat pe locul 3 în clasamentul Ligii 2, după victoria de la Mioveni. După nouă meciuri jucate, ardelenii au acumulat 17 puncte, cu unul mai puțin decât locul 2, Metaloglobus, 19 puncte în nouă partide, și cu trei mai puțin decât liderul U Craiova 1948 SA, 20 de puncte în opt meciuri.

Pentru ”U” Cluj urmează derby-ul cu Rapid, din deplasare, de luni, 2 octombrie, de la ora 18:00.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-frustrat-dupa-ce-cs-mioveni-n-a-inscris-acasa-nici-cu-u-cluj-si-a-inregistrat-inca-o-infrangere-noi-am-fost-cu-ocaziile-ei-la-primul-sut-mai-sanatos-pe-19154594

https://liga2.prosport.ro/seria-1/niculescu-invins-cu-un-sut-de-lunetist-executia-perfecta-al-lui-negrean-a-facut-diferenta-in-mioveni-u-cluj-19154586

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-u-cluj-de-la-ora-1800-echipa-lui-claudiu-niculescu-nu-a-castigat-pe-teren-propriu-in-acest-sezon-iar-ardelenii-n-au-pierdut-de-cand-il-au-antrenor-pe-costel-enache-19154509

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-u-cluj-lovita-si-ea-de-covid-19-costel-enache-n-a-deplasat-la-mioveni-patru-jucatori-importanti-din-lot-dupa-ce-au-iesit-pozitivi-la-noul-coronavirus-19154547

Răzvan STÎNGĂ 26 Oct. 2020, 20:47 Liga 2
Pe aceeași temă