Niculescu, învins cu un șut de ”lunetist”! Execuția perfectă al lui Negrean a făcut diferența în Mioveni – ”U” Cluj

Vlad MĂCICĂȘAN 26 Oct. 2020, 19:59 Liga 2
Niculescu, învins cu un șut de ”lunetist”! Execuția perfectă al lui Negrean a făcut diferența în Mioveni - ”U” Cluj

O secundă de geniu a fost mai importantă decât 90 de minute banale. Alexandru Negrean câștigă singur meciul cu CS Mioveni pentru ”U” Cluj (scor 1-2) și îi duce pe ardeleni pe locul 3 în Liga 2.

Orice echipă profesionistă din lume duce în permanență o dublă bătălie. Are lupta de a sta departe de COVID-19, în timpul săptămânii și abia apoi lupta sportivă, cu adversarul. Nici ”U” Cluj nu a scăpat de cumplita pandemie și Costel Enache a mers la Mioveni fără Muțiu, Telcean, Rus și Barbu.

Astfel, a apărut în poartă Vâtcă, goalkeeper care, ca și Tamaș de altfel, l-a prins pe Claudiu Niculescu în activitate. Antrenorul gazdelor este, cu siguranță, mai iubit pe Cluj Arena decât la Mioveni. ”Clau-gol” a jucat ultimele meciuri în tricoul lui ”U” Cluj și tot acolo și-a început și cariera de antrenor.

Pe cât de mare atacant a fost Niculescu, pe atât de prost trebuia să se simță pentru faptul că echipa sa avea doar trei goluri marcate în opt meciuri. Golaverajul 3-2 părea mai degrabă dezamăgitor decât laudativ pentru defensivă, în dreptul unei echipe ce a fost la câteva secunde de Liga 1, în sezonul trecut.

Vâtcă, reflex incredibil pentru ”U” Cluj

În schimb, Costel Enache se simte tot mai confortabil pe scaunul de antrenor al lui ”U” Cluj, echipă care nu pierduse niciun meci cu el antrenor. Dar ceea ce trebuia să fie un derby a dezamăgit, în prima parte.

”U” Cluj aproape că n-a existat în atac, în timp ce gazdele au avut două ocazii mari. La prima, Vâtcă a avut un reflex incredibil, la șutul lui Negruț (20), în timp ce Rusu n-a putut fixa poarta dintr-o poziție foarte bună (31).

Șutul perfect al lui Negrean a adus deschidea scorului la Mioveni

Meciul era greoi și haotic, iar mulți pariori ar fi mizat cu tupeu pe un X. ”U” Cluj a avut prima ocazie serioasă în minutul 57, la șutul lui Golan, respins de Popescu, chiar înainte ca Taub să rateze de puțin poarta cu o ”bombă” din afara careului.

De nicăieri a venit însă momentul de sclipire al meciului. Alexandru Negrean, fiul fostului atacant Sandu Negrean, a prins un șut fantastic din afara careului și a marcat cum o făcea tatăl său în vremurile bune (59).

Vâtcă, al doilea reflex salvator

Era 1-0 pentru ”U” Cluj și echipa lui Enache avea în față provocarea de a păstra rezultatul în fața celui mai slab atac din Liga 2. Nu a fost o provocare grea.

”U” Cluj a știut să rupă jocul, iar Coșereanu s-a lovit și el de reflexul lui Vâtcă, în prelungiri (90+3).

CS Mioveni a rămas cu cele trei goluri pe care le are în palmaresul sărac, în timp ce Universitatea obține o victorie extrem de importantă și este pe locul 3, la trei puncte de liderul U Craiova.

CS MIOVENI – UNIVERSITATEA CLUJ 0-1

Alexandru Negrean 59

CS Mioveni: Ius. Popescu – Oancea, Garutti, Al. Iacob, Burnea (cpt.)(Ișfan 78′) – Rădescu (Coșereanu 72′), D. Toma, Sz. Vereș (Laur. Marinescu 65′), C-tin. Șerban (Mar 72′) – Sg. Negruț (Velbrum 72′), Bg. Rusu
Rezerve neutilizate: Val. Sima – Gherghe, Massaro, M. Chindriș
Antrenor: Claudiu Niculescu

”U” Cluj: Vâtcă – Inacio Miguel, Gab. Tamaș (cpt.), Luchin, Neciu (Taub 46′) – Mâneran (Meșter 56′), Negrean (Dican 82′), Novac, Golan, Nic. Pîrvulescu (Ribeiro 46′) – Gavra (Goga 75′)
Rezerve neutilizate: Gorcea – Al. Pop, Ștefănescu
Antrenor: Costel Enache

Stadion: Orășenesc (Mioveni – Argeș); Arbitru: Sorin Costreie (Buftea); Asistenți: Constantin Mihai Cantemir (Făgăraş) și Doru Zamfir (Slatina); Rezervă: Ionela Alina Peşu (Craiova); Observatori: Zaharia Ciev și Romeo Malac (ambii din Timişoara).

CS Mioveni joacă următorul meci joi, de la ora 18:30, la Buftea, cu Rapid, restanța din etapa a 8-a. ”U” Cluj o întâlnește luni, de la ora 18:00, tot pe Rapid, în etapa a 10-a. CS Mioveni joacă și mai mai devreme în runda a 10-a, duminică, de la ora 11:30, la Farul Constanța. Cine să mai înțeleagă programările FRF!?

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-u-cluj-de-la-ora-1800-echipa-lui-claudiu-niculescu-nu-a-castigat-pe-teren-propriu-in-acest-sezon-iar-ardelenii-n-au-pierdut-de-cand-il-au-antrenor-pe-costel-enache-19154509

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-9-sase-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-metaloglobus-poate-urca-pe-locul-1-cu-o-victorie-obtinuta-cu-ciucul-partida-de-la-buzau-a-picat-rapid-sta-19153909

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-u-cluj-lovita-si-ea-de-covid-19-costel-enache-n-a-deplasat-la-mioveni-patru-jucatori-importanti-din-lot-dupa-ce-au-iesit-pozitivi-la-noul-coronavirus-19154547

Vlad MĂCICĂȘAN 26 Oct. 2020, 19:59 Liga 2
Pe aceeași temă