”U” Cluj a ratat play-off-ul și Costel Enache recunoaște: ”Sunt trist că nu am atins obiectivul care să ne țină flacăra vie”. Cum a răspuns când a fost întrebat de plecare

Andrei PASCU 29 Mar. 2021, 13:14 Liga 2

Universitatea Cluj nu a reușit calificarea în play-off-ul Ligii 2 și va evolua, în acest sezon, în play-out, unde trebuie să își asigure salvarea de la retrogradare. În ultima rundă din prima parte a campionatului, în sezonul regular, ardelenii au pierdut pe teren propriu, cu Petrolul, scor 1-2.

Costel Enache: ”Am arătat ca o echipă bine organizată, o echipă reactivă” 

Antrenorul Costel Enache și-a spus toate impresiile cu privire la partida cu fosta sa echipă, din Ploiești, care au fost plusurile și minusurile. El chiar a fost mulțumit de prestația jucătorilor, remarcând pasaje de joc foarte bune, în special în prima repriză.

Aspectele negative au fost, normal, cele legate de scorul final, de înfrângere. Enache a sperat până în ultimul moment că Universitatea Cluj poate învinge și cu ajutorul jocurilor rezultatelor să meargă în play-off.

Ăsta e fotbalul, e frustrant, e un sport de la care nu ai cum să ceri dreptate. Poți să joci senzațional și să pierzi. Astăzi s-a demonstrat lucrul acesta. Eu nu sunt chiar foarte supărat. Sunt trist pentru rezultat. Sunt trist pentru că nu am reușit să atingem un obiectiv care să ne țină flacăra vie și chiar motivația, dar pe joc nu sunt supărat. Am arătat ca o echipă bine organizată, o echipă reactivă, care știe ce are de făcut în teren. Chiar dacă jocul a scăzut în intensitate în a doua parte, în prima repriză am arătat ca o echipă adevărată.

Dacă vom menținem lucrurile așa, grupul acesta are o șansă foarte bună pentru viitor. Asta vom mai discuta. Golul de la centrul terenului se întâmplă o dată pe campionat. Nu cred că vom mai primi așa goluri. S-a întâmplat chiar azi, după ce am avut o sumediene de ocazii. Cred că acolo s-a făcut diferența. În prima repriză dacă gestionam mai bine momentul de finalizare, lucrurile ar fi stat cu totul altfel, dar pentru asta nu sunt supărat. Sunt supărat pentru faptul că puteam gestiona mai bine partea a doua a jocului.

Am revenit la 1-1 și am avut iar o ocazie foarte bună de a marca pentru 2-1. Acel 11 metri de final chiar nu conta pentru că lucrurile erau scrise. E durereasă înfrângerea în orice formă a ei, dar astăzi și un rezultat de egalitate era unul de tristețe”, a declarat Costel Enache la finalul confruntării.

Costel Enache va discuta cu conducerea și va decide dacă rămâne sau pleacă 

Costel Enache a vorbit și despre ce urmează pentru el, dacă va pleca de la ”U” Cluj. Între el și conducere va urma o discuție, iar în funcție de anumite aspecte va continua și în play-out sau clubul va merge pe altă variantă și contractul va fi reziliat.

Pentru eșecul din acest an, faptul că nu a reușit să o ducă pe ”U” Cluj în play-off, Costel Enache și-a asumat anumite decizii pe care le-a luat.

Vorbim imediat după joc. Haideți să lăsăm puțin lucrurile să se așeze. Trebuie să avem o discuție în cadrul clubului, să vedem care sunt prioritățile, care sunt perspectivele. Acum, foarte la cald, aș putea să spun ceva lucruri, dar nu le luați ca atare. E bine să așteptăm puțin. Sunt un om cu un contract, sunt un om destul de trecut prin fenomen.

E bine să nu vorbesc de unul singur. Haideți să lăsăm lucrurile să fie discutate într-un cadru mai amplu, cu toate unghurile de vedere la dispoziție. Categoric suntem cu toții supărați, mâhniți, dezamăgiți, poate și cu o urmă de vinovăție asupra noastră, dar categoric nu ai cum să nu eviți greșeala în fotbal. Ar fi bine să ne asumăm.

Eu sunt conștient că au fost momente în care puteam fi mai inspirat. Poate au fost momente în care trebuia să fiu mai implicat, cu decizii mai directe sau mai corecte. Învăț și eu odată cu procesul. Fac lucrurile așa cum cred, cu logica mea, cu corectitudine și cu onestitate. Câteodată nu iese așa cum ar vrea toată lumea, dar asta se întâmplă în fotbal”, a mai spus Costel Enache.

”U” Cluj dă peste CSM Slatina în prima etapă din play-out 

Universitatea Cluj a fost repartizată în Grupa A a play-out-ului Ligii 2 și va avea următorul program. În etapa 1 va juca în deplasare cu CSM Slatina, în etapa 2 va sta, iar ulterior le va mai întâlni pe Pandurii (acasă), Ripensia (deplasare), Metaloglobus (acasă), Farul (deplasare) și Fotbal Comuna Recea (acasă).

Foto: Dan Tăuțan și Flaviu Buboi/ Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-dunarea-calarasi-cs-mioveni-rapid-fk-csikszereda-si-asu-poli-isi-afla-astazi-programul-din-play-off-ul-ligii-2-tragerea-la-sorti-are-loc-la-ora-1100-19176565

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-viitorul-pandurii-scm-gloria-buzau-concordia-chiajna-unirea-slobozia-csm-resita-si-aerostar-bacau-isi-afla-astazi-programul-din-play-out-ul-ligii-2-tragerea-la-sorti-are-loc-la-ora-11-19176570

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-trica-e-categoric-dupa-victoria-obtinuta-de-fc-u-craiova-la-resita-obiectivul-nostru-e-promovarea-in-liga-1-cum-vede-lupta-la-play-off-dupa-primul-succes-d-19176600

 

 

Andrei PASCU 29 Mar. 2021, 13:14 Liga 2
Pe aceeași temă