Tudor Moțiu s-a eliberat de CSC Dumbrăvița grație unui articol de regulament de care pot profita mulți fotbaliști

Anda DELIU 21 Jul. 2024, 14:31 Liga 2
Tudor Moțiu s-a eliberat de CSC Dumbrăvița grație unui articol de regulament de care pot profita mulți fotbaliști

Un litigiu care a durat aproape două luni s-a terminat cu declararea liberă a jucătorului Tudor Moțiu, care ar mai fi avut contract cu CSC Dumbrăvița.

Fotbalistul s-a prevalat de un articol de regulament de care pot profita mulți fotbaliști, cel despre numărul de meciuri în care sunt folosiți.

CSC Dumbrăvița a făcut și cerere reconversională, litigul cu Tudor Moțiu a durat

Fundaș central în vârstă de 20 de ani Tudor Moțiu s-a format la Poli Timișoara, de unde a plecat tot cu litigiu câștigat. Speța a stat peste o lună pe masă Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF, iar jucătorul ar fi avut și pretenții financiare.

Clubul a formulat o cerere reconversională, ceea ce în limbaj juridic înseamnă când și părâtul într-un dosar are anumite pretenții. Respinse însă de comisie.

”Respinge excepția tardivității cererii reconvenționale. • Admite în parte cererea reclamantului jucător. • Constată încetarea raportului contractuale dintre părți pentru justă cauză, în temeiul art. 18.10 lit. a) teza a II-a din RSTJF începând cu 11.07.2024. • Respinge pretențiile reclamantului jucător, ca neîntemeiate. • Respinge cererea reconvențională formulată de club, ca neîntemeiată. • Obligă pârâtul la plata taxei de procedură și onorariul avocat parțial. • Cu recurs în 5 zile de la comunicare. • Pronunțată astăzi, 11.07.2024”, se arată pe site-ul FRF.

Clauza ce poate ”elibera” mulți fotbaliști!

65 de minute în două meciuri, în 1-2 cu CSM Reșița și 0-2 cu Unirea Dej, ambele disputate în deplasare, a prins Tudor Moțiu la CSC Dumbrăvița în sezonul 2023-2024 de Liga 2, într-un campionat în care trupa timișeană a jucat 25 de partide.

În sezonul 2022-2023, Moțiu a prins 405 minute în șapte partide pentru CSC Dumbrăvița și a înscris un gol.

Moțiu a fost declarat liber de contract, deoarece a jucat sub 10 la sută din meciurile echipei din sezonul trecut, adică 27, cu tot cu cele din Cupa României.

”Jucătorii şi cluburile pot invoca justa cauză şi justa cauză sportivă pentru denunţarea unilaterală a contractelor și/sau a legitimării pentru următoarele motive. nu au fost folosiţi efectiv, în ultimul an competiţional, în minim 10% din numărul total de jocuri oficiale al echipei clubului la care sunt legitimaţi, cu excepţia jocurilor la care au fost suspendaţi de către club sau instanţa disciplinară competentă ori au fost în imposibilitate de a juca din motive medicale, acest fapt urmând a fi probat. Această regulă nu este aplicabilă jucătorilor care evoluează pe postul de portar. Jucătorul interesat trebuie să adreseze o cerere în acest sens, comisiei competente, în termen de maxim 15 zile de la data ultimului joc oficial al anului competiţional respectiv, sub sancţiunea decăderii din drept”, se arată în Regulamentul privind statutul și transferul jucătorilor de fotbal.

Cosmin Stan, despre Tudor Moțiu: ”Trebuie să-și revizuiască viața personală, cred că acolo e problema la el”

Antrenorul principal al CSC Dumbrăvița, Cosmin Stan (foto, în centrul, alături de Tudor Moțiu, în dreapta), a explicat că el, în general, nu a stat niciodată să socotească dacă e cazul sau nu să utilizeze vreun jucător.

”Sunt antrenori care fac calcule. Sunt antrenori pentru care contează și firul de iarbă cum crește. Nu știu. Eu nu m-am gândit la lucrul acesta”, a precizat Stan.

De altfel, la reunirea echipei, antrenorul a spus că nu ar mai fi contat nici în acest sezon pe Moțiu, spunând despre jucător că ar trebui să-și revizuiască viața de zi cu zi, care l-a adus în situația de a evolua extrem de puțin.

”Nu știu din ce cauză și-a depus el memoriu. Eu, din ce știu, nu există niciun fel de datorie la niciun fel de jucător în clubul nostru. Nu știu care e situația cu Tudor Moțiu. Din punct de vedere fotbalistic, el e într-un regres evident. I-am zis în iarnă când au plecat mulți fundași centrali că e șansa lui și n-a profitat. Nu mă refer doar că a jucat slab în meciurile amicale, ci mă refer la cum se prezenta la ciclul normal de antrenamente. El trebuie să-și revizuiască viața personală, cred că acolo e problema la el. El mai are contract încă un an de zile cu noi. La transferurile pe care le-am făcut în momentul de față e foarte greu ca el să mai prindă să joace. La ce a arătat el în ultimul an”, spunea antrenor Stan despre Moțiu, la reunirea echipei.

Moțiu are două jocuri în Liga 2 disputate și pentru Poli Timișoara, în sezonul 2021-2022.

Foto: CSC Dumbrăvița

Anda DELIU 21 Jul. 2024, 14:31 Liga 2
Pe aceeași temă