„Trebuie să fim atenți la jocul nostru, nu la problemele lor”

30 Mar. 2012, 15:31 Liga 2

Cu primele puncte ale returului în cont, „galben-albaștrii” merg să ridice un cec victorios și de la banca deplasărilor din a doua jumătate a campionatului. Câștigători acasă, elevii lui Gheorghe Poenaru au în vizor un adversar de podium pentru primul rezultat pozitiv extern din 2012. După ce au triumfat în fața propriilor suporteri, depășind „satelitul” lui Dinamo (3-0), jucătorii Bacăului evoluează sâmbătă la Tulcea, echipă înscrisă în bătălia pentru promovare.

Etapa și antrenorul

Învinsă la Constanța la startul sezonului de primavară (0-2), FCM Bacău atacă Delta în cea de-a doua deplasare din acest an. Un adversar care pare să-și fi pierdut busola, schimbând doi antrenori în tot atâtea etape. Cristi Dulca și-a dat demisia după o înfrângere cu Callatis Mangalia (0-2), în timp ce înlocuitorul său, Gheorghe Mulțescu, a abdicat în această săptămână după o victorie la Iași (1-0).

Fără Lozneanu

Mulțescu s-a dus la prim-divizionară Petrolul Ploiești, „interimatul” fiind asigurat de „secundul” Cristi Rusu. „Rămâne de văzut în ce măsură schimbările de antrenor vor conta în economia meciului. Cert este că noi trebuie să fim atenți la jocul nostru, nu la problemele lor”, a punctat antrenorul FCM Bacău, Gheorghe Poenaru, care nu va putea conta la Tulcea pe serviciile fundașului Andrei Lozneanu, accidentat.

La limită

Cu șapte luni în urmă, Delta Tulcea a învins FCM-ul la limită. Pe „Municipal”, „galben-albaștrii” au deschis scorul prin Cătălin Curiliuc (’62), care a bifat atunci prima sa reușită în liga secundă. Finalul de meci a fost unul încins și controversat, după ce oaspeții au restabilit egalitatea cu largul concurs al „centralului” Daniel Decă, acesta nesancționând hențul comis de Henry în faza premergătoare golului de 1-1. În minutul 79, FCM-ul a rămas în inferioritate numerică după ce Lozneanu a primit ușor al doilea cartonaș galben, iar Delta a punctat decisiv prin Florea (’86).

„Sper să nu avem același ghinion de a pierde din greșeli de arbitraj. Știm că ne așteaptă un meci foarte greu și mergem să ne jucăm șansa. Luăm fiecare etapă pas cu pas și încercăm să scoatem maximum din fiecare joc, astfel încât jucătorii să crească într-un climat bun”, a subliniat antrenorul Gheorghe Poenaru.

FCM Bacău a pierdut și primul meci din retur pe mâna arbitrilor, „galben-albaștrii” fiind învinși la Constanța de Farul cu două goluri primite din ofsaid.

Sursa: Deșteptarea

30 Mar. 2012, 15:31 Liga 2
Pe aceeași temă