”Traume” pentru Cosmin Petruescu după înfrângerea cu Petrolul și începutul dezamăgitor de campionat al Ripensiei: ”Este prima dată în cariera mea când se întâmplă așa”

Anda DELIU 16 Sep. 2020, 13:14 Liga 2

Ripensia a avut, poate, parte de cel mai dificil start de sezon de când activează în Liga 2, cu partide în deplasare la ”FC U” Craiova și Petrolul Ploiești, fără niciun joc acasă în primele trei runde și cu o amânare din cauza cazurilor de coronavirus la olteni. Chiar și așa, rezultatele de 4-1, respectiv 5-0, sunt dezamăgitoare. Antrenorul Cosmin Petruescu a ”bifat” premiere negative în acest sens, cu atât de multe goluri încasate în jocuri oficiale.

Cosmin Petruescu mai are puterea să glumească: ”După spusele unora, eram un antrenor defensiv…”

Petruescu s-a amuzat amar de faptul că unii îl numesc antrenor defensiv, dar chiar după propriile spuse reiese asta, deoarece nici când era principal în Liga 3, eșalon în care se marchează mult mai mult ca în Liga 2, nu a încasat vreodată 4 goluri. ”Este o înfrângere grea, dezamăgitoare, în primul rând prin prisma rezultatului. Nu este tocmai începutul de campionat la care m-aș fi așteptat. Este prima dată în cariera mea când echipa pe care o antrenez primește patru, respectiv cinci goluri într-un meci oficial, la nivelul Ligilor 2 și 3. Glumind puțin, dacă îmi permiteți, după spusele unora eram un antrenor defensiv…”, a spus antrenorul, citat de site-ul oficial al clubului timișorean.

Golul primit repede și lipsa de speculare a erorilor adversarului, cauzele înfrângerii Ripensiei

”Conferențiarul” a explicat, tactic, de ce s-a ajuns la proporțiile acestui scor. Cu toate că Petrolul a marcat de cinci ori, în repriza întâi, la 1-0, au fost două greșeli mari, aproape ”cadouri” pentru Ripensia, dar, la prima fază, Popovici a trata dezamăgitor șansa de a egala, iar, apoi, Valerii Macrițchii a trimis un șut ce nu a trecut mult peste poartă.

”Revenind la joc, am început meciul ezitant și am primit un gol foarte repede. Am avut posibilitatea să reintrăm oarecum în joc prin două situații bune de poartă. Însă, am făcut multe greșeli personale, de interpretare a fazelor de joc. Petrolul, o formație matură, ne-a taxat de fiecare dată când a avut ocazia”, a explicat Petruescu.

O cauză obiectivă a situației echipei, două accidentări ale titularilor

Deși nu poate fi totalmente motivul pentru golaverajul de 1-9 pe care formația roș-galbenă îl are în acest moment, un motiv serios al problemelor ripensițtilor sunt că lipsesc doi titulari din perioada de pregătire. Fundașul sârb Nenad Lalic s-a operat de pneumotorax, iar, deocamdată, nu a reluat antrenamentele, Alexandru Benea are meniscul rupt după un joc de verificare cu Reșița.

”Suferim la capitolul omogenizare, în special în compartimentul defensiv. Să nu uităm că în apărare, după jocurile de pregătire, stoperul Lalic și fundașul stânga Benea și-au câștigat un anumit statut în echipă. Sunt și eu oarecum surprins de impactul psihologic pe care îl are începutul de campionat asupra tinerei noastre echipe. Deși, acest lucru nu părea vizibil în perioada pre-competițională, când am întâlnit și adversari buni, din același eșalon, Craiova, ASU Politehnica și Reșița, și am avut rezultate bune”, a mai punctat Petruescu.

”Eroii” Ripensiei în meciul cu Petrolul: Șt. Dobre – Andr. Macrițchii, Țieranu (Stoi 57′), Rogac, Gladun (Maric 72′) – V. Macrițchii, T. Călin, Al. Neagu (Sokovic 57′) – Vl. Tudorache (Golda 86′), Al. Popovici (cpt.), Mih. Ene (Urvanțev 57′). Rezerve neutilizate: Păduraru – Burdeț, Vasluian, Coulibaly.

Fără niciun punct acumulat în primele două meciuri jucate în acest sezon din care au trecut trei etape, Ripensia ocupă ultimul loc, cu 0 puncte, cu golaveraj 1-9, mai slab și decât cel al echipei Pandurii (1-7). Cinci echipe au 0 puncte în acest moment, iar trei dintre ele au jucat deja trei meciuri.

În etapa a 4-a, Ripensia joacă pe teren propriu, acasă, sâmbătă, de la ora 11:00, cu nou-promovata Aerostar Bacău, altă echipă care are 0 puncte, dar are ”doar” 0-3 golaveraj.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-ripensia-de-la-ora-1930-incheie-etapa-a-3-a-a-ligii-2-viorel-moldovan-asteapta-un-adversar-metamorfozat-petruescu-vede-lupii-fara-omogenizare-19148153

https://liga2.prosport.ro/seria-1/one-wolf-show-pe-ozn-arena-petrolul-a-facut-scorul-etapei-cu-ripensia-care-a-aratat-din-nou-ca-o-formatie-subreda-19148225

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lupii-urla-de-fericire-dupa-ce-au-dat-noua-goluri-in-ultimele-doua-meciuri-viorel-moldovan-acesta-trebuie-sa-fie-fotbalul-pe-care-vreau-sa-il-propunem-19148255

Anda DELIU 16 Sep. 2020, 13:14 Liga 2
Pe aceeași temă