”Traume” la Ripensia după plecarea lui Adrian Popa: ”Nu acceptăm comentarii jignitoare, insulte și denigrări la adresa unor persoane din conducerea clubului”

Anda DELIU 18 Jul. 2020, 07:56 Liga 2
”Traume” la Ripensia după plecarea lui Adrian Popa: ”Nu acceptăm comentarii jignitoare, insulte și denigrări la adresa unor persoane din conducerea clubului”

Despărțirea de Adrian Popa (31 de ani, foto), singurul jucător rămas la echipă de la începutul Ripensiei, din 2012, și mai ales modalitatea nefericită în care clubul a comunicat asta, a lăsat urmări. Fanii au reproșat în mediul online politica dusă de finanțatorul-președinte Dumitru Mihu, venit de două sezoane la clubul timișorean. Ripensia a reacționat cu un comunicat semnat de ”Grupul de sprijin pentru Ripensia”.

Textul apare formulat că o scrisoare deschisă. Cei din club știu că au plecat toți jucătorii îndrăgiți, dar le spun fanilor că așa e în fotbal, până la urmă. ”Pledăm pentru echilibru cu privire la plecarea domnului ADRIAN POPA, jucător identificat cu istoria recentă a clubului Ripensia, pe care l-am apreciat și îl apreciem și ne adresăm susținătorilor fideli ai Ripensiei, care și-au exprimat civilizat și constructiv opiniile asupra acestui subiect, dar și celor care nu au reacționat pe rețelele de socializare. Despărțirea de jucători emblematici pentru istoria recentă a Ripensiei, cum sunt ADRIAN POPA, CĂLIN TOMA, ADRIAN ZALUSCHI, MIHAI HECSKO, NDIAYE MEDIOP și alții, a generat emoție în rândurile iubitorilor clubului, însă asemenea momente sunt inevitabile în viața oricărui fotbalist”, se arată pe site-ul Ripensiei, în scrisoarea deschisă.

”Grupul de sprijin pentru Ripensia” știe unde a greșit

Clar, cele mai multe reproșuri s-au îndreptat spre Dumitru Mihu, dar clubul nu spune asta direct. Se specifică doar că nu se acceptă insulte, dar sunt binevenite criticile. Roș-galbenii își asumă că au făcut greșeli în comunicare. ”Nu acceptăm comentarii jignitoare, insulte și denigrări la adresa unor persoane din conducerea clubului și nu numai, care depun eforturi considerabile pentru ca acesta să existe, să fie bine organizat și să facă performanță. Sunt, însă, binevenite opiniile critice exprimate cu bună-credință și în termeni civilizați, pe care conducerea clubului trebuie să le analizeze cu atenție. O comunicare mai bună cu suporterii este necesară pentru ca deciziile clubului să fie cunoscute, iar momentele generatoare de emoții să fie mai bine pregătite. Sunt multe lucruri de îmbunătățit în activitatea clubului : infrastructura, organigrama, componența echipei tehnice și a lotului de jucători, rezultatele pot fi mai mult sau mai puțin vizibile, deciziile pot fi controversate, însă actuala conducere a clubului merită să se bucure de încrederea noastră, a tuturor celor care iubim RIPENSIA”, se mai arată în scrisoarea deschisă.

Ripensia și-a luat doi oameni pentru comunicare și imagine

Și cum din greșeli se învață, Ripensia se pare că a făcut-o. Clubul a angajat un om pentru marketing și imagine, și altul pentru relația cu mass-media și comunicare.

Pentru marketing a venit Daiana Cerna, o tânără jurnalistă timișoreană care a lucrat până acum în televiziune. La PR a venit Levente Balint, fostul ofițer de presă de la Poli Timișoara, cea a lui Marian Iancu. Balint a activat și activează și ca jurnalist și a fost tot ofițer de presă și la ACS Poli.

Fără amicale în cantonament

Cât despre echipă, fotbaliștii se află zilele acestea în cantonament la Buziaș, cu tot stafful.

Planurile lui Cosmin Petruescu sunt date puțin peste cap, deoarece s-au anulat și cele două amicale din cantonament, după primul joc de verificare programat cu Bazoș (Liga a 5-a). Nici echipele de Liga a 4-a CSM Lugoj și Universitatea de Vest Timișoara nu se testează momentan pentru coronavirus, astfel că jocurile de sâmbătă și miercuri au căzut.

În 29 iulie, Ripensia va juca cu U Craiova 1948 SA, la Drobeta Turnu Severin.

Anda DELIU 18 Jul. 2020, 07:56 Liga 2
Pe aceeași temă