Tirică, părăsit de Ambulanță la spitalul din Arad, în timpul meciului dintre UTA și CS Mioveni!

Marius ANGHEL 06 Sep. 2016, 19:27 Liga 2
Tirică, părăsit de Ambulanță la spitalul din Arad,** în timpul meciului dintre UTA și CS Mioveni!

Partida de la Arad dintre UTA Bătrâna Doamnă și CS Mioveni, încheiată la egalitate, scor 0-0, a avut parte și de un incident ne­plăcut. Jucătorul Mio­ve­niu­lui, Andrei Tiri­că, a fost accidentat destul de grav și apoi a fost pără­sit de perso­na­lul medi­cal de pe Ambulanță la spital.

În minutul 43 al meciului desfășurat sâmbătă, la o minge trimisă în careul argeșean, portarul Croitoru și fundașul dreapta Andrei Tirică nu s-au înțeles, iar jucătorul de câmp a fost lovit de goalkeeper. Tirică a întârziat să respingă, Croitoru a ieșit dintre buturi, s-a aruncat pe balon și, în același timp, l-a lovit în obraz rău de tot pe coechipier. Tirică s-a prăbușit la pământ și a fost nevoie de intervenția echipei medicale. Staff-ul medical al Mioveniului, dr Nicola și maseurul Tutunaru, a intervenit și a acordat primul ajutor, fotbalistul fiind suspect de fractură de piramidă nazală, dar și de pomete, în timp ce sângele îi curgea din nas și a putut fi oprit. Din această cauză, deși starea fotbalistului era oarecum stabilă echipa medicală a cerut înlocuire, lucru ce s-a și întâmpat, dar a solicitat și sprijinul Ambulanței.

Potrivit Curierul zilei, Tirică a fost dus la Salvare, unde a fost văzut de medic, iar dr echipei, Viorel Nicola, a solicitat efectuarea unei radiografii la spital, lovitura fiind destul de puternică și primită într-o zonă periculoasă. Inițial, cei de pe Salvare nu au vrut să facă deplasarea la spital, spunând că jucătorul nu are nimic, că nu a suferit în prealabil o comoție, însă, până la urmă, după ce li s-a explicat gravitatea loviturii, au acceptat deplasarea la spital. Jucătorul, însoțit de maseurul Dragoș Radu s-au suit în a doua mașină cu inscripții medicale de la stadion și au plecat spre spital.

Însă, odată ajunși la spital, pacientul și însoțitorul au fost pur și simplu părăsiți în fața spitalului, mai scrie Curierul zilei! Cei de pe Ambulanță i-au dat jos din mașină, le-au spus să o ia înainte și apoi au fugit, lăsându-i pe cont propriu. Cei doi au realizat acest lucru când personalul de gardă de la spital i-a luat la întrebări, ce fac acolo, ce caută și ce au pățit. Ei au răspuns că așteaptă să vină medicul de pe ambulanță care a pus diagnosticul, iar acesta nu a mai apărut, plecând de la spital.

În cele din urmă, Tirică și cu maseurul s-au descurcat, au intrat la consultație, iar după meci, lor li s-a alăturat și medicul Mioveniului și directorul sportiv Bogdan Stoica, aceștia stând cu jucătorul până i s-a făcut rediografie și s-a constatat că nu are nimic grav, doar o contuzie mai puternică și este în afara oricărui pericol.

Situația prin care a trecut însă jucătorul Mioveniului este însă una revoltătoare, iar staff-ul argeșenilor se întreba dacă era vorba de un caz mai grav, ce făceau cei de pe Salvare, îl părăseau pe jucător pe targă tot în fața spitalului? Iar explicația pentru ceea ce s-a întâmpat ar fi că serviciile medicale închiriate de organizatori la meci au fost unele particulare, iar de fiecare dată când firmele private de acest gen accesează intervenția celor de la spital la urgențe, trebuie să și plătească și tocmai de acest lucru s-au ferit, iar pacientul a fost părăsit în fața spitalului.

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 06 Sep. 2016, 19:27 Liga 2
Pe aceeași temă