Tinerii lui ”U” Cluj, buni și la școală. Cinci au dat Bacalaureatul și l-au luat. Fundașul Tudor Telcean a obținut cea mai mare notă

Răzvan STÎNGĂ 06 Jul. 2020, 18:12 Liga 2
Tinerii lui ”U” Cluj, buni și la școală. Cinci au dat Bacalaureatul și l-au luat. Fundașul Tudor Telcean a obținut cea mai mare notă

Universitatea Cluj nu se laudă doar cu tineri de la centrele de juniori foarte buni la fotbal. Pe lângă faptul că ardelenii vor apela la serviciile câtorva și în această vară, după cum a declarat antrenorul Adrian Falub, cinci dintre tinerii jucători crescuți de gruparea din Ardeal au dat Bacalaureatul.

Tudor Telcean, Andrei Gorcea, Cătălin Pop, Tudor Vomir și Alin Văsălie au absolvit examenul. Cea mai mare notă a fost obținută de Telcean, care a luat 9.33. La română și istorie 8.80, iar la logică 9.70.

”Înaintea începerii pregătirii pentru noul sezon, juniorii Universității Tudor Telcean, Andrei Gorcea, Cătălin Pop, Tudor Vomir și Alin Văsălie, au susținut Bacalaureatul, toți reușind să promoveze „examenul maturității”.

Campionul notelor a fost Tudor Telcean, cel care în urma celor trei probe a reușit să obțină media 9,33. Felicitări!”, se arată în comunicatul emis de ”U” Cluj.

Tudor Telcean: ”O să mă înscriu la facultate, cel mai probabil la kinetoterapie”

Deși a fost ocupat și cu fotbalul, Tudor Telcean nu a lăsat școala pe planul doi și chiar a făcut meditații. S-a pregătit la logică, dar recunoaște că subiectele nu au fost foarte dificile. Dată fiind situația din România, cu pandemia de COVID-19 și faptul că școala a fost suspendată, la fel ca fotbalul, examenul nu a fost atât de complicat, a precizat tânărul de 18 ani.

”Examenele au fost de un nivel mediu. Având în vedere situația asta cu pandemia s-a decis ca și subiectele să fie un pic mai abordabile, dar eu nu m-am bazat pe asta și chiar m-am pregătit foarte bine. Am luat și meditații la Logică. Nu prea am apucat să merg la școală din cauza antrenamentelor și am simțit că am nevoie de un profesor. M-a ajutat foarte mult. O să mă înscriu la facultate, cel mai probabil la kinetoterapie”, a spus Tudor Telcean pentru Transilvania Reporter.

  • Telcean are 1.83 m, evoluează pe postul de fundaș central, iar până la încheierea sezonului din cauza pandemiei de COVID-19, Adrian Falub l-a folosit în 12 partide și chiar a marcat un gol.

Tinerii lui ”U” Cluj au istoric bun 

Universitatea Cluj se mândrește cu tineri care au luat note mari la Bacalaureat și în sesiunile precedente. Anul trecut, Victor Robert Dican și Alexandru Pop au absolvit examenul maturității cu 9,96, respectiv 9,71. Aceștia au avut continuitate pe plan fotbalistic și au jucat destul de mult la ”U” Cluj, în sezonul încheiat.

Dican (mijlocaș) a jucat 22 de partide și a marcat un gol, în timp ce Pop (mijlocaș) a prins 23 de meciuri, a reușit să puncteze de patru ori și a oferit două pase de gol.

Noi trebuie să construim ceva, este al treilea an de ligă secundă, trebuie să facem o construcție altfel ca până acum. A fost o construcție artificială, nici pregătiți de promovare, nici lot de promovare, dar am lăsat să se înțeleagă că suntem cei mai buni din toate punctele de vedere, și sportiv și financiar. Nu a fost adevărat, nu aș vrea să se mai întâmple! Vrem să construim o echipă, ne bazăm pe copii și juniori, crescându-i pe ei, să facem un fotbal bun. Dacă construcția va fi solidă, vom și promova… că va fi anul acesta, anul viitor, Universitatea Cluj va fi în prima ligă. Dar nu artificial, pompieristic!, sunt vorbele lui Adrian Falub, de la reunirea lotului, prin care promite să le dea încredere și altor tineri de la centrele de juniori.

Foto: FC Universitatea Cluj 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-de-la-u-cluj-multumiti-ca-s-au-intors-la-antrenamente-laurentiu-rus-e-un-inceput-o-luam-pas-cu-pas-si-important-e-sa-fim-sanatosi-ne-a-lipsit-fotbalul-19137552

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-s-a-reunit-miercuri-iar-adrian-falub-si-a-creionat-strategia-pentru-perioada-urmatoare-are-in-plan-si-disputarea-unor-meciuri-amicale-am-facut-un-program-sa-vedem-19137478

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorin-goga-continua-la-u-cluj-atacantul-a-ajuns-la-un-acord-cu-ardelenii-voi-fi-la-antrenament-19137417

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-primeste-mai-putini-bani-de-la-autoritatile-locale-din-cauza-pandemiei-cu-cat-se-reduce-suma-promisa-initial-19137201

Răzvan STÎNGĂ 06 Jul. 2020, 18:12 Liga 2
Pe aceeași temă