Timpul nu e în avantajul Dunării Călărași, dar ridicarea interdicției la transferuri e văzută ca o realizare. Clubul e aproape de Liga 3, administratorul judiciar surprinde: ”Salariile pot crește la vară”

Andrei PASCU 17 Mar. 2022, 14:49 Liga 2
Timpul nu e în avantajul Dunării Călărași, dar ridicarea interdicției la transferuri e văzută ca o realizare. Clubul e aproape de Liga 3, administratorul judiciar surprinde: ”Salariile pot crește la vară”

Dunărea Călărași a reușit, în cele din urmă, să scape de interdicția la transferuri și face, în mod oarecum surprinzător, strategia pentru eventuale legitimări în vară, deși retrogradarea în Liga 3 nu e deloc departe. Echipa e cu un picior în divizia a treia, dar se pune mare accent pe ”performanța” ridicării interdicției.

Dunărea Călărași se gândește la transferuri. Reacția lui Aurel Stan

Aurel Stan, administratorul judiciar al Dunării Călărași, a încercat, dacă era nevoie, să vorbească despre necesitatea tinerilor în lotul echipei, de parcă asta s-a dorit de la bun început. În loc să recunoască faptul că situația e una cât se poate de dificilă, el s-a rezumat la a scoate în față un ”aspect pozitiv”, anume că tinerii promovați de la grupele ”under” au șansa să demonstreze de ce sunt în stare și, de ce nu, în vară pot primi salarii mai mari.

E adevărat că sunt salarii mici acum la Dunărea Călărași, dar să nu uităm în ce condiții au plecat cei mai cunoscuți jucători din lotul care a fost conturat pentru sezonul trecut: din cauza restanțelor întinse pe luni bune. Acum, Stan face apel la dorința tinerilor de a demonstra că sunt fotbaliști promițători.

Aurel Stan face apel la dorința juniorilor de afirmare

Dunărea Călărași a ajuns, până la urmă, la soluția tinerilor din propria pepinieră după ce a primit interdicție la transferuri.

Suntem bucuroși că am reușit să ridicăm acea restricție de la FIFA. Acest lucru ne-a ajutat foarte mult la legitimarea juniorilor dar ne va ajuta și pe viitor în eventualitatea unor transferuri la club.

Aceste contracte salariale (n.r. – ale juniorilor de la echipa mare) vor crește la finalul sezonului Ligii a 2-a în funcție de evoluția fiecăruia iar planul nostru este să avem în lot cât mai mulți călărășeni. Aceasta este și cerința suporterilor care au solicitat în mod expres să avem la echipă și călărășeni. Le oferim acum o șansă unică.

Ei trebuie să joace în teren, nu să fie spectatori în tribune. Eu vă spun că sunt foarte mulți tineri talentați. Vor avea evoluții bune însă pe moment trebuie să avem răbdare cu ei și să-i susținem, să le oferim încredere”, a spus Aurel Stan, conform Ediția.

Aurel Stan dă asigurări că planul de reorganizare e în grafic

Planul de reorganizare e în grafic, conform declarațiilor lui Aurel Stan, care vrea să repună Dunărea Călărași pe picioare, dar acest lucru s-ar putea întâmpla, foarte probabil, din sezonul următor din Liga 3. A făcut apel la răbdare, dar timpul nu e în avantajul Dunării Călărași.

Avem un plan bine stabilit pe procedura de insolvență pe care trebuie să-l ducem la capăt. Planul de reorganizare sau de redresare este în grafic. Trebuie să avem înțelegere și răbdare cu juniorii. Ei vin de la un anumit nivel și au nevoie de timp. Facem un apel pe această cale la cei care vor să ne fie alături.

Trebuie să recunoaștem că traversăm o perioadă mai puțin favorabilă și avem nevoie de susținerea tuturor celor implicați în acest fenomen. Este mai ușor să vorbim sau să criticăm de pe margine în loc să oferim sprijin acum când trebuie să-i susținem pe călărășenii noștri”, a mai declarat Aurel Stan.

Dunărea Călărași, pe penultimul loc în Grupa A a play-out-ului 

Dunărea Călărași face parte din Grupa A a play-out-ului Ligii a 2-a, pornind întrecerea de pe locul 6, penultimul, cu numai 7 puncte. Sub ea se află doar Dacia Unirea Brăila, 2 puncte, iar deasupra ei, pe 5, se află Poli Timișoara, 21 de puncte. Se poate spune, astfel, că Dunărea Călărași trebuie să facă un play-out de senzație pentru a mai putea trece peste timișoreni, dar și ca aceștia să aibă rezultate catastrofale.

În Grupa B a play-out-ului Ligii a 2-a se mai află FK Miercurea Ciuc (33 de puncte), Metaloglobus (28 de puncte), CS Comunal Șelimbăr (23 de puncte).

În prima rundă din grupa pentru evitarea retrogradării, călărășenii vor merge, sâmbătă, de la ora 14:00, chiar pe terenul Politehnicii Timișoara. Jocul e în format live-text pe Liga2.ro.

Foto: Dunărea Călărași

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 17 Mar. 2022, 14:49 Liga 2
Pe aceeași temă