Teleormănenii au prins aripi după victoria cu UTA: ”Să ne lase toată lumea să facem performanță.” Turris Oltul a câștigat spectaculos pe terenul unde nici să dai gol nu puteai și visează la Liga 1: ”Această victorie ne dă un moral excelent”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 09 Jul. 2020, 21:28 Actualizat: 10 Jul. 2020, 00:35 Liga 2
Teleormănenii au prins aripi după victoria cu UTA: ”Să ne lase toată lumea să facem performanță.” Turris Oltul a câștigat spectaculos pe terenul unde nici să dai gol nu puteai și visează la Liga 1: ”Această victorie ne dă un moral excelent”

Turris Oltul Turnu Măgurele, surpriza acestui sezon de Liga 2, poate deveni și surpriza play-off-ului și să obțină o promovare la care n-a visat nu numai echipa, ci întreg județul Teleorman, care n-a avut niciodată un club în prima ligă a România. Trupa lui Erik Lincar a produs prima surpriză a turneului de accedere în Liga 1, învingând, joi după-amiază, la Arad, pe UTA, liderul care nu pierduse niciodată în acest sezon pe teren propriu, ba, mai mult, încasase numai un gol. Acum s-a terminat 4-3 pentru oaspeții din sudul țării și ”Bătrâna Doamnă” parcă începe să se teamă că ar putea să piardă promovarea.

Pentru Turris Oltul au marcat Dragoș Tescan (21), Silviu Pană (45), Albert Voinea (54 – penalty) și Florian Haită (89), în timp ce pentru UTA au înscris Romario Moise (3), Valentin Buhăcianu (31) și Cristian Bustea (58). Arădenii au condus de două ori și au fost de fiecare dată egalați, apoi teleormănenii au preluat conducerea și au fost egalați, ca lovitura de grație să fie dată chiar în ultimele minute.

Florian Haită: ”Această victorie ne dă un moral excelent pentru următoarele jocuri”

Reușita decisivă i-a aparținut lui Florian Haită, care a profitat de o eroare a lui Ilie, a primit în dreapta careului și l-a executat pe Florin Iacob cu un șut din 12 metri lateral la colțul lung. La final, mijlocașul de 19 ani a fost rezervat în a dat șanse echipei sale la promovare.

”Ar fi o performanță extraordinară să promovăm din primul an petrecut în Liga 2 și sperăm să o îndeplinim. Nu vreau să spun că au crescut șansele noastre la promovare sau că suntem favoriți, dar am câștigat aici și o să vedem în partidele următoare. Această victorie ne dă un moral excelent pentru următoarele jocuri”, a spus Haită (foto, în stânga, în duel pentru minge cu Romario Moise), care în sezonul regulat a jucat ca titular în toate meciurile celor de la Turris Oltul și a înscris trei goluri.

Dragoș Ispas aduce aminte de o replică celebră din fotbalul românesc, a lui Borcea: ”Lăsați-ne să facem performanță”

Din echipa învingătorilor a vorbit la finalul partidei și fundașul Denis Ispas (26 de ani). Acesta a avut o mare ocazie de gol în minutul 12, când, din 6 metri, a trimis de puțin pe lângă poartă. Jucătorul care are 12 prezențe în Liga 1 pentru Dunărea Călărași spune cum el și coechipierii săi au reușit să se motiveze.

În plus, la nervi, nemulțumit că Turris Oltul e pusă de FRF și televiziuni să joace pe zi, în căldură, Ispas a avut o replică ce amintește de o alta celebră în fotbalul românesc, a lui Cristian Borcea. ”Lăsați-ne să ne pregătim de Champions League”, spunea fostul acționar al lui Dinamo în 2002, atunci când ”câinii” se luptau pentru titlul de campioană și pentru calificarea în competiția supremă europeană, însă, în cele din urmă, rata acest obiectiv. Acum, Ispas spune: ”Lăsați-ne să facem performanță”, acuzând FRF și televiziunile că îi pun piedici echipei sale pentru a promova în Liga 1.

”Noi am mai reușit să câștigăm unde alții nu au putut. Singura echipă care a câștigat la Farul tot noi am fost. Acum ne bucurăm că am câștigat și la UTA și am obținut trei puncte foarte, foarte importante pentru noi.

Tot timpul, Mister și cei de pe lângă echipă, ne-au îndemnat să credem în noi și în momentele cele mai grele nu poate să ne ajute nimeni, doar să ne ajutăm noi pe noi, în echipă. Fiecare în pătrățica lui să ajute pe celălalt și doar împreună putem câștiga și face o performanță care pentru Turnu Măgurel va fi una istorică. Noi nu avem numele UTA-ei sau al Petrolului sau al Rapidului. Noi suntem o echipă mică, o echipă muncitoare, care dorim să facem performanță și vrem să avem liniște. Să ne lase toată lumea să facem performanță, că nu e normal să jucăm două meciuri la 17:00 și ceilalți să joace la 20:00. Noi am jucat la 40 de grade, pe sintetic. Nu e normal. E bătaie de joc la adresa noastră și la adresa adversarilor”, a comentat Dragoș Ispas (foto, în text) la DigiSport.

Denis Ispas este unul dintre jucătorii de bază ai echipei din Turnu Măgurele. Foto: Ciprian Petcuț / Sport Pictures

”Stăm la mâna noastă, nu la mâna niciunui rezultat”

Cu succesul de la Arad, Turris Oltul a urcat pe locul 2 în play-off, apropiindu-se la doar un punct de liderul UTA și distanțându-se de CS Mioveni. Ambele echipe au însă câte un meci în minus, însă, până când aceste jocuri vor fi desfășurate, teleormănenii se mențin în loc direct promobavil.

”Echipa și liniștea pe care le avem, și oamenii dornici de performanță, nu sunt lucruri de neglijat și ne stă la îndemână să promovăm. Stăm la mâna noastă, nu la mâna niciunui rezultat”, a mai spus Ispas, care a mulțumit coechipierilor săi din atac pentru evoluția din acest meci: ”Au fost șapte goluri, dar eu, unul, personal, nu voiam să primesc atâtea goluri. Sunt fundaș central și echipa mea nu vreau să primească goluri. A venit rândul atacanților acum să ne scoată. Am avut și meciuri, când s-a început returul, în care noi i-am scos pe ei. Acum a venit rândul lor. De accea suntem 11 în teren și suntem o echipă.”

În sezonul regulat ”înghețat” din cauza pandemiei, Ispas a evoluat în 23 de meciuri și a înscris două goluri.

La finalul meciului de la Arad, după succesul cu UTA, Turris Oltul au format hora bucuriei pe gazon.

  • Turris Oltul urcă pe locul 2 în urma acestei victorii în fața liderului, cu 24 de puncte, și începe să visese și mai mult la promovare. UTA, cu 25 de puncte, rămâne în continuare lider, dar are și un meci mai puțin disputat.
  • În etapa a 3-a a play-off-ului, Turris Oltul urmează să primească vizita celor de la Petrolul. Până atunci, la mijlocul săptămânii, s-ar putea desfășura restanța dintre UTA și Petrolul.

Foto: UTA Arad și Ciprian Petcuț / Sport Pictures

 

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 09 Jul. 2020, 21:28 Actualizat: 10 Jul. 2020, 00:35 Liga 2
Pe aceeași temă