Susținere de peste ocean pentru Rapid. Artyom Karamyan își vrea fosta echipă promovată, dar avertizează: ”Alexa trebuie lăsat în pace, să stea măcar doi ani”

Răzvan STÎNGĂ 14 Apr. 2020, 16:13 Liga 2
Susținere de peste ocean pentru Rapid. Artyom Karamyan își vrea fosta echipă promovată, dar avertizează: ”Alexa trebuie lăsat în pace, să stea măcar doi ani”

Plecat de patru ani din România în SUA după ce a câștigat la Loteria Vizelor, Artyom Karamyan continuă să urmărească fotbalul de la noi, în special când vine vorba de Rapid. Fostul fotbalist se uită la meciurile giuleștenilor, iar recent a vorbit despre ultimele schimbări de la club, înaintea pandemiei de COVID-19. Noul proiect care se conturează, cu Dan Alexa la conducerea băncii tehnice a alb-vișiniilor, va avea primele rezultate peste câțiva ani, e de părere Artyom.

Dacă Rapid o să-și îndeplinească obiectivul și promovează în Liga 1, pretențiile pentru anul următor nu trebuie să fie foarte mari, avertiează fostul jucător al bucureștenilor. E nevoie ca lucrurile să fie luate ușor.

”E ciudat. Am văzut că Pancu a fost dat afară. Am vorbit şi cu suporteri şi am spus că omul a făcut treabă. Fiecare patron, suporter, să înţeleagă. La fotbal n-ai cum să câştigi fiecare meci. Vine o zi în care poţi să şi pierzi. Durează un an, doi ani, să construieşti tot ce trebuie, o echipă cum a fost a noastră. Am jucat un an, doi, am fost o familie. Atunci poţi să aducă un jucători, doi, care să completeze echipa şi să faci faţă şi la Liga 1.

Dar aşa… Dacă la fiecare jumătate de an pleacă unul, vine celelalt, nu merge. Nu e vorba de Dan Alexa… Ştie toată lumea, e prietenul meu. E un om foarte bun, dar ştii cum e. Trebuie lăsat în pace, să stea măcar doi ani. E foarte greu… Fiecare echipă are jucători buni, vrea să promoveze. Pentru asta trebuie să aibă un pic de răbdare şi o să fie totul bine”, a spus Karamyan în pentru TelekomSport.

Artyom Karamyan: ”Jucătorii să-l asculte pe Alexa, e foarte important să dai totul” 

Deși e plecat în Statele Unite ale Americii, fostul fotbalist nu vrea să se rupă definitiv de România. Își dorește să vină la un meci al Rapidului pe noul stadion.

”În primul rând, pentru Alexa şi pentru toată lumea, sănătate. Să aveţi grijă de voi, de familii. Doamne ajută să promoveze. Să facă treabă, e un om serios, cu caracter. Jucătorii să-l asculte, e foarte important să dai totul. Sută la sută, numai aşa poţi să faci treabă. Doamne ajută să promoveze şi noi să fim fericiţi, să mergem la stadion”, a mai spus Artyom Karamyan.

Rapid ocupă locul 6 în Liga 2 după 24 de etape, cu 37 de puncte, cu două mai puțin decât CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele, ocupantele locurilor 2, respectiv 3, cele care duc la promovare, respectiv barajul pentru promovare.

Modul în care se va relua campionatul Ligii 2 este incert în acest moment din cauza pandemiei de coronavirus, la FRF încercându-se în această perioadă să se găsească variante optime pentru continuarea competițiilor sportive. Una din ele este stabilirea ierarhiei finale cu sistem play-off/ play-out. Dacă sistemul va fi aplicat, Rapid va începe clasamentul de pe locul 5, la aceeași diferență de două puncte față de pozițiile 2 și 3.

Răzvan STÎNGĂ 14 Apr. 2020, 16:13 Liga 2
Pe aceeași temă