Suspendat la jocul cu Dinamo, Adrian Mihalcea s-a declarat surprins de publicul venit să încurajeze Gloria Buzău: ”Păcat de atmosfera asta de Liga 1. Puteam să continuăm lupta pentru promovarea directă”

Marius ANGHEL 02 May. 2023, 08:14 Liga 2

După victoria cu Steaua (scor 1-0), Gloria Buzău a fost aproape de un al doilea succes consecutiv pe teren propriu, de această dată cu Dinamo, luni, 1 mai. Echipa din Crâng a condus cu 2-0, însă a fost egalată în partea secundă a jocului, astfel că meciul s-a terminat cu scorul de 2-2.

În loc să o depășească pe Dinamo în clasament, Gloria Buzău a rămas la un punct în spatele ei și a ratat o bună șansă de a se apropia de SC Oțelul, clasată pe al doilea loc direct promovabil.

  • Andrei Blejdea (9′) și Alexandru Boiciuc (14′) au înscris pentru Gloria, iar Gorka Larrucea (18′) și Ahmed Bani (67′ – penalty) au egalat pentru Dinamo.

Adrian Mihalcea, suspendat de pe banca Gloriei, a lăudat publicul prezent la meciul cu Dinamo

Gloria se poate declara chiar dezavantajată de arbitrajul brigăzii conduse de Andrei Moroiță, însă, după joc, antrenorul Adrian Mihalcea, suspendat și absent de pe bancă, a remarcat în primul rând prezența masivă de spectatori.

”N-a fost să fie, păcat de publicul ăsta numeros, păcat de atmosfera asta de Liga 1, spune eu, au fost vreo 7-8 mii de spectatori. Frumos, ne-au încurajat. Și ăsta este un câștig al nostru, faptul că am reușit să aducem lumea asta la stadion. Am văzut la sfârșitul meciului stadionul aproape plin. Că unii dintre ei au plecat, îmi pare rău, sper să nu fie dezamăgiți, poate așa au considerat. Dar faptul că au venit într-un număr atât de mare e un lucru pozitiv pentru noi”, a declarat antrenorul Gloriei, care nu cu mult timp în urmă era dezamăgit de publicul buzoian.

”Puteam să continuăm această luptă pentru promovarea directă

Echipa din Crâng a avut un penalty clar în minutul 7, însă Moroiță nu a dictat nimic. A validat apoi un gol fiindcă mingea ar fi depășit linia porții. Nici penalty-ul acordat dinamoviștilor și transformat de Bani, prin care a adus egalarea, se poate spune că a fost validat foarte ușor, la o ținere banală de tricoul a lui Lopez asupra lui Gorka Larrucea.

Mihalcea nu a dorit, însă, să vorbească despre arbitraj sau fazele controversate ale partidei.

”Nu vreau să vorbesc de Dinamo, de arbitraj, de cine a fost dezavantajat sau de cine a fost avantajat. Vreau să vorbesc doar de jocul nostru și de faptul că puteam astăzi să continuăm această luptă pentru promovarea directă”, a spus Mihalcea, care mai are de ispășit o etapă de suspendare și nu se va afla pe bancă nici la partida de acasă cu Poli Iași: ”Am stat separat, singur, nu am vrut să fiu înconjurat de cineva. Dar nu poți să trăiesc astfel. E și mai mare presiunea. Nu e ok. Îmi asum gestul de la meciul cu Steaua, l-am făcut prostesc, nu trebuia, dar acum ce pot să fac? Mai am o etapă de suspendare.”

  • În locul său, de pe margine a dat indicații în timpul meciului antrenorul secund Daniel Florea (foto).

Mihalcea se plânge că are puțini jucători la dispoziția sa

Unul dintre cei mai importanți jucători ai Gloriei în acest meci, Andrei Blejdea, marcator și pasator decisiv, era dezamăgit la final că echipa nu a reușit să câștige cu Dinamo. Antrenorul a lăudat jucătorii pentru dăruire și a mai spus că are probleme cu lotul.

”E supărat, bravo lui (n.r. – Blejdea).Băieții au luptat. Toată lumea vorbește că au puțini jucători, dar noi avem foarte puțini. Noi avem un lot de 20 de jucători, dintre care patru băieți sunt accidentați. Azi am fost 16 inși pe bancă. Și noi suntem puțini, dar ne luptăm, încă avem și sper să avem forță, că pe final de meci… Eu le-am transmis, știam ce înseamnă un play-off și lucrurile acestea de intensitate și de presiune… Nu te joci cu presiunea. Dacă ești stăpân pe tine și ai și o experiență, poți să faci astfel de meciuri fără problemă. Dacă nu, ai emoții și te apasă”, a mai spus Mihalcea la finalul partidei cu Dinamo..

Urmează al treilea meci consecutiv pe teren propriu pentru Gloria Buzău

Gloria Buzău are 38 de puncte și rămâne pe locul 5 în play-off-ul Ligii 2, la un punct în spatele celor de la Dinamo (39 de puncte). Poziția duce la barajul de promovare în SuperLigă.

În etapa următoare, Gloria Buzău are al treilea joc consecutiv pe teren propriu, de această dată cu Poli Iași (7 mai, ora 12:00). Iașiul poate promova matematic astăzi, dacă învinge acasă SC Oțelul Galați.

Foto: Andrei Pițigoi / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-a-remarcat-revenirea-in-meci-a-jucatorilor-sai-contra-gloriei-buzau-echipa-are-caracter-ce-a-spus-antrenorul-dinamovist-despre-arbitraj-si-criticile-primite-in-ultima-19268894

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbal-pe-paine-in-crang-nu-mici-de-1-mai-gloria-buzau-dinamo-se-joaca-de-la-ora-1730-cu-o-miza-importanta-pentru-ambele-echipe-speranta-la-un-loc-direct-promovabil-19268838

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-inainte-de-poli-iasi-sc-otelul-mentalul-va-juca-un-rol-foarte-important-in-acest-joc-antrenorul-galatenilor-nu-se-gandeste-la-vreo-razbunare-si-vrea-un-joc-fara-19268871

https://liga2.prosport.ro/seria-1/derby-pentru-promovare-in-copou-poli-iasi-si-sc-otelul-echipele-cu-cele-mai-mari-sanse-la-accederea-directa-in-superliga-se-intalnesc-pentru-prima-data-la-iasi-in-acest-sezon-leo-grozavu-spune-cu-19268845

Marius ANGHEL 02 May. 2023, 08:14 Liga 2
Pe aceeași temă