Suporterilor călărășeni li se dă speranțe de Liga 1. „Mihalcea are tot sprijinul nostru. Nu am renunțat niciodată la visul promovării”

Marius ANGHEL 18 Feb. 2016, 15:39 Liga 2
Suporterilor călărășeni li se dă speranțe de Liga 1.**

Fostul jucător al Dunării Călărași din perioada 1995-1996, Adrian Mihalcea, revine pe meleagurile Borcei, de această dată ca antrenor. Înlocuitorul lui Ionel Ganea are o misiune grea, aceea de a duce echipa locală mai sus decât a lăsat-o „Ganezul”. Pentru acest lucru, Mihalcea are nevoie de un lot competitiv, o echipă unită și un sprijin din partea autorităților locale. Marian Dinulescu, vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, este unul dintre oamenii apropiați acestui fenomen și îi acordă tot sprijinul noului antrenor principal, zis „Țăranu”.

„Este un antrenor bun care, dacă vă aduceți aminte, a terminat cu Unirea Slobozia pe primul loc în Liga a 2-a, asta înainte ca echipa să decadă din punct de vedere financiar. Mihalcea este ca și „băiatul” nostru. A jucat la Dunărea, iar de la noi a făcut pasul cel mare spre Dinamo București. A venit într-un moment bun pentru noi, dar greu pentru el și trebuie să-l lăsăm să-și facă treaba. Are tot sprijinul nostru. Vreau să vă spun că oficialii clubului lucrează acum la dosarul de Licențiere pentru Liga 1, ceea ce înseamnă că nu am renunțat niciodată la acest vis. Important este ca echipa să joace foarte bine în play-off-ul Ligii a 2-a, iar, apoi, evident, promovarea. Repet, nu renunțăm la Liga 1″, a spus Marian Dinulescu.

Mihalcea: „Vom termina campionatul cu o performanță extraordinară”

Adrian Mihalcea a semnat un contract cu Dunărea până la 30 iunie 2016, cu posibilitatea de prelungire pe încă un an. Ca jucător, Mihalcea a debutat în fotbalul mare la Călărași, evoluând pentru Dunărea în sezonul 1995-1996, imediat după ce a promovat în cel de-al doilea eșalon. S-a transferat apoi la Dinamo București, unde a jucat timp de șase sezoane consecutiv. În două rânduri a devenit campion al României cu gruparea din Sos. Ștefan cel Mare. Are 235 de jocuri în Liga 1, marcând 74 de goluri. La echipa națională a bifat 16 selecții.

Ca antrenor, a activat la CSM Unirea Slobozia și ACS Berceni. „Am găsit un grup foarte unit, o echipă foarte puternică, nu este o întâmplare că se afla pe primul loc. Tehnicianul de dinaintea mea a făcut o treabă extraordinară. El a plecat la o echipă din prima ligă și asta mă ambiționează. Cred că vom termina campionatul cu o performanță extraordinară”, a spus Mihalcea.

Alături de „Țăranu”, la Dunărea a mai venit și Ion Manu, antrenor cu portarii. Manu este un tehnician cu o carte de vizită impresionantă. Acesta a antrenat la Dinamo București, Rapid, CFR Cluj, dar și în străinătate, la Al Jazeera Abu Dhabi, Al Ain sau Al Nasr.

Un nou transfer pentru călărășeni

După Ionuț Vînă, Dunărea Călărași a reușit al doilea transfer al iernii, scrie site-ul oficial al clubului. La Călărași, va juca până în vară, cu drept de opțiune pe încă un an, Marian Chițu. În vârstă de 29 de ani (împliniți pe 19 august 2015), Chițu evoluează pe flancul stâng atât ca fundaș, cât și ca mijlocaș. Ultima oară a activat la Metalul Reșița. „Am rezolvat și cel de-al doilea transfer. E vorba de Marian Chițu care va juca pentru echipa noastră până la vară, cu posibilitatea prelungirii contractului pe încă un an. Sper să se acomodeze rapid la Călărași. Îi doresc mult succes”, a declarat președintele Dunării, Costică Ștefan.

Chițu a început fotbalul la Poli Timișoara în 2006. A mai evoluat la CS Buftea (2008), Gloria Buzău (2009), Concordia Chiajna (2010- 2012), Gloria Bistrița (2013-2014), Săgeata Năvodari (2014-2015), Academica Clinceni (2015) și Metalul Reșița (2015). A bifat 38 de meciuri în Liga 1 și a marcat un gol.

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Marius ANGHEL 18 Feb. 2016, 15:39 Liga 2
Pe aceeași temă