Suma pe care ”U” Cluj o poate lua în 2022 de la bugetul local. Câți bani i-au fost propuși din partea Comisiei de Analiză și Selecție și care e situația echipelor Viitorul Cluj și Sănătatea Cluj

Răzvan STÎNGĂ 29 Mar. 2022, 14:11 Liga 2
Suma pe care ”U” Cluj o poate lua în 2022 de la bugetul local. Câți bani i-au fost propuși din partea Comisiei de Analiză și Selecție și care e situația echipelor Viitorul Cluj și Sănătatea Cluj

Universitatea Cluj poate încasa o sumă importantă de la autoritățile locale, după ce a ajuns pe lista propunerilor Comisiei de Analiză și Selecție a Proiectelor pentru Cofinanțarea Proiectelor depuse la Registratura Municipiului Cluj-Napoca. De altfel, echipa din Liga 2 are cea mai mare sumă în dreptul ei.

”U” Cluj ar putea încasa 4 milioane de lei de la bugetul local. Plus important față de anul trecut 

Comisia la care se face referire a trecut în dreptul Universității Cluj suma de 4 milioane de lei, echivalentul a ceva mai mult de 800.000 de euro! O sumă importantă dacă ne raportăm la faptul că toate proiectele însumează 10.450.000 de lei. Asta înseamnă că Universitatea Cluj poate lua mai mult de un sfert din total.

Ca o comparație cu anul trecut, ”U” Cluj a încasat 3.1 milioane de lei de la autoritățile Municipiului Cluj-Napoca. Acum, plusul ar fi de aproximativ 900.000 de lei.

CFR Cluj, propusă cu 82.000 de lei, Sănătatea Cluj și Viitorul Cluj cu câte 73.000 de lei

Pe lista propunerilor comisiei se mai regăsesc și alte echipe de fotbal CFR Cluj, dar și două cluburi din Liga 3. Campioanei României i-a fost propusă suma de 82.000 de lei (aproximativ 16.000 de euro), iar pentru Sănătatea Cluj și Viitorul Cluj aceeași sumă, de câte 73.000 de lei.

  • Banii propuși de Comisia de Analiză și Selecție, AICI.

Banii pe care Universitatea Cluj îi poate lua din partea autorităților clujene, deloc puțini pentru o echipă din Liga 2, au fost explicați, deși la acel moment nu existau propunerile în mod oficial, de primarul Emil Boc. Încă de la începutul anului anunța că echipa de fotbal este prioritatea principală a orașului și că va fi ajutată pentru a promova în Liga 1.

Câtă vreme nu este în Divizia A încă mai aștept rezultate mai bune. Evident că și noi ne vom ridica la nivelul așteptărilor lor cu susținere financiară. Pentru noi Universitatea Cluj rămâne prioritatea sportului clujean și promovarea în prima ligă, iar din perspectiva noastră vom aloca resursele financiare permise de lege și de buget astfel încât să își îndeplinească acest obiectiv.

Și mulțumesc domnului Radu Constantea pentru că a preluat din nou conducerea după ce a apărut demisia fostului președinte al Consiliului de Administrației și și-a asumat conducerea într-un moment greu și a pus-o pe linia de plutire”, declara Emil Boc în primele zile din acest an.

Suma propusă Universității Cluj are la bază și situația din Liga 2?

Dintr-o altă perspectivă, propunerea comisiei pentru suma de 4 milioane de lei trecută în dreptul Universității Cluj poate fi fundamentată și de locul ocupat de echipă în acest moment, după prima rundă a play-off-ului Ligii 2.

”U” Cluj se află pe locul 3, cu 43 de puncte, la un punct de locul 2, FC Hermannstadt, și la șapte de locul 1, Petrolul. În etapa a 2-a a grupei pentru promovare, ardelenii vor juca pe terenul Unirii Slobozia. În primul meci din play-off, ”U” Cluj a făcut 0-0 pe terenul Petrolului.

Foto: Universitatea Cluj

Răzvan STÎNGĂ 29 Mar. 2022, 14:11 Liga 2
Pe aceeași temă