”U” Cluj, prioritatea numărul 1 a sportului clujean! Autoritățile locale oferă sprijin total. Emil Boc: ”Vom aloca resursele financiare permise de lege și de buget, pentru ca echipa să promoveze”. Ce spune primarul de venirea unui finanțator puternic

Răzvan STÎNGĂ 03 Jan. 2022, 17:31 Liga 2
”U” Cluj, prioritatea numărul 1 a sportului clujean! Autoritățile locale oferă sprijin total. Emil Boc: ”Vom aloca resursele financiare permise de lege și de buget, pentru ca echipa să promoveze”. Ce spune primarul de venirea unui finanțator puternic

Universitatea Cluj primește susținere totală din partea autorităților locale, dar e adevărat că are și o presiune suplimentară pe umeri. Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că ”U” Cluj este prioritatea sportului din oraș, dar că trebuie să și demonstreze că merită ajutorul.

Emil Boc așteaptă ca Universitatea Cluj să urce, în sfârșit, în Liga 1, după ani în care a ratat obiectivul și chiar a dezamăgit. Cel mai recent exemplu este traiectoria din sezonul trecut, când nu s-a prins nici măcar barajul de promovare, echipa fiind distribuită, în urma rezultatelor din campionatul regular, în play-out.

Emil Boc: ”Universitatea Cluj rămâne prioritatea sportului clujean” 

În câteva cuvinte, primarul Clujului a declarat că susținerea financiară e proporțional egală cu nivelul așteptărilor, dar a promis și că autoritățile locale vor face totul pentru ca echipa să beneficieze de Baza Sportivă Dan Anca.

”Așteptăm soluționarea ei în instanță (n.r. – Baza Sportivă Dan Anca), iar obiectul nostru este de a o reda Universității Cluj.

Câtă vreme nu este în Divizia A încă mai aștept rezultate mai bune. Evident că și noi ne vom ridica la nivelul așteptărilor lor cu susținere financiară. Pentru noi Universitatea Cluj rămâne prioritatea sportului clujean și promovarea în prima ligă, iar din perspectiva noastră vom aloca resursele financiare permise de lege și de buget astfel încât să își îndeplinească acest obiectiv.

Și mulțumesc domnului Radu Constantea pentru că a preluat din nou conducerea după ce a apărut demisia fostului președinte al Consiliului de Administrației și și-a asumat conducerea într-un moment greu și a pus-o pe linia de plutire”, a declarat Emil Boc, citat de Sportul Clujean.

Emil Boc, sceptic în posibila venire a unui finanțator privat puternic 

În privința unui acționar privat puternic care să vină alături de Universitatea Cluj, Emil Boc pare sceptic. A declarat că autoritățile sunt deschise unui om de afaceri care să vină și să investească serios la echipă, dar nu a uitat cum s-a sfârșit ultima aventură de acest fel, când ”U” Cluj a intrat în faliment.

”Dacă vom avea unul foarte serios (n.r. – acționariat privat)mâine aș face acest lucru, dar noi nu vrem să repetăm greșelile trecului. Am avut un investitor și a dus-o în faliment. Trebuie să ne asigurăm că cine vine respectă brandul Clujului, iar primăria va avea grijă de echipă până atunci”, a mai declarat Emil Boc.

”U” Cluj a primit aproximativ 600.000 de euro înainte de startul sezonului trecut 

Universitatea Cluj a primit bani importanți și sezonul trecut, dar pandemia a afectat într-o oarecare măsură suma totală pe care clubul trebuia să o încaseze. Cu puțin timp înaintea începutului stagiunii trecute, în iunie 2020, autoritățile locale anunțau că ”U” Cluj va primi puțin sub 600.000 de euro.

Oricum, deși s-a speculat pe seama faptului că ”U” Cluj ar avea probleme cu banii, există stabilitate, chiar antrenorul Erik Lincar declarând că a primit asigurări că toate lucrurile sunt în regulă, iar echipa nu va suferi din acest punct de vedere nici în a doua parte a campionatului.

”Am susținere, trebuie să recunosc faptul că echipa este într-un moment bun financiar și sper să fie așa și pe viitor”, declara ”principalul”.

”U” Cluj nu duce lipsă de sponsori, ba din contră 

De la finalul ultimei etape din Liga 2, din 2021, Universitatea Cluj a anunțat, pe pagina de Facebook, atragerea unui nou sponsor lângă echipă, local, din Cluj, dar și prelungirea înțelegerilor cu alte companii care au dorit să își acocieze numele cu ”studenții”.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-a-oficializat-cele-sapte-plecari-le-multumim-pentru-munca-depusa-si-le-dorim-succes-in-viitor-carol-taub-era-cel-mai-longeviv-s-a-despartit-de-st-19215241

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-inceput-anul-2022-la-fel-cum-a-terminat-2021-cu-un-premiu-albert-hofman-favoritul-fanilor-universitatii-cluj-in-clasamentul-celui-mai-frumos-gol-din-prima-parte-a-campionatului-19215233

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-patru-locuri-sunt-libere-pentru-play-off-ul-ligii-2-insa-doua-sunt-ca-si-ocupate-pentru-celelalte-doua-are-sanse-matematice-si-clasata-pe-locul-15-cum-poate-fk-miercurea-ciuc-lua-fata-cel-19215222

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/video-albert-hofman-pe-locul-2-in-topul-celor-mai-frumoase-goluri-din-2021-pentru-echipele-nationale-atacantul-universitatii-cluj-depasit-doar-de-ianis-hagi-19215190

Răzvan STÎNGĂ 03 Jan. 2022, 17:31 Liga 2
Pe aceeași temă