Sucevenii sunt pentru mini-mercato la finalul turului

Marius ANGHEL 18 Oct. 2013, 16:33 Liga 2
Sucevenii sunt pentru** mini-mercato la finalul turului

În luna august, la stabilirea țintarului Ligilor a II-a și a III-a s-a decis ca în anul 2013 să se joace și în luna decembrie, așa că, după finalul turului, se vor mai disputa încă cinci etape din retur. Nu s-a reglementat însă nimic legat de perioada de transferuri.

Cum până acum, între tur și retur era o pauză de mai bine de trei luni, cluburile aveau la dispoziție timp berechet pentru a-și primeni loturile în funcție de necesități. Schimbarea sistemului competițional face însă ca, în acest moment, între tur și retur să existe doar o săptămână (9-16 noiembrie), iar mai multe cluburi vor să solicite Comitetului Executiv să aprobe o mini-perioadă de transferuri în acest interval de timp.

„Dacă am rămâne pe sistemul vechi, nu am avea dreptul să mai facem transferuri până la sfârșitul lui ianuarie, dar deja atunci suntem destul de aproape de jumătatea returului. Ceea ce nu e normal, mai ales că multe echipe au avut probleme în a se acomoda la ritmul presupus de noul sistem competițional și au avut un start mai greu. Așa că ar fi normal să se permită o mini-perioadă de transferuri între tur și retur”, a declarat Auraș Brașoveanu, reprezentantul cluburilor de Liga a II-a în Comitetul Executiv.

Pe aceeași lungime de undă cu Auraș Brașoveanu sunt și reprezentanții grupărilor sucevene Rapid (Liga a II-a) și Sporting (Liga a III-a), care apreciază ca fiind oportună aprobarea unui mini-perioade de transferuri la finalul turului.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 18 Oct. 2013, 16:33 Liga 2
Pe aceeași temă