Sucevenii au auzit că FRF vrea o singură serie în Liga 2: „Am fi de acord cu acest format, dar cu două condiții”

Marius ANGHEL 03 Dec. 2014, 17:13 Liga 2
Sucevenii au auzit că FRF vrea o singură serie în Liga 2:**

Conducerea Federației Române de Fotbal, în frunte cu președintele Răzvan Burleanu și secretarul general Gheorghe Chivorchian, se va întâlni pe data de 4 decembrie, la Bacău, cu reprezentanții cluburilor afiliate din județele Suceava, Botoșani, Vaslui, Iași, Neamț și Bacău. Conform comunicatului trimis cluburilor de către FRF, scopul acestei întâlniri este acela de a împărtăși opinii, păreri și propuneri pe tema dezvoltării fotbalului românesc.

Din partea grupării Rapid Suceava, la întrunire va participa președintele executiv Dumitru Moldovan, acesta intenționând să ridice câteva probleme stringente pe ordinea de zi. „Am aflat că Federația intenționează să structureze eșalonul secund într-o singură serie de 22 de echipe, pentru a-i crește atractivitatea. Noi am fi de acord cu acest format cu o singură condiție, să ni se garanteze vânzarea drepturilor de televiziune la pachet, pentru că un sezon competițional cu 42 de etape necesită cheltuieli suplimentare. De asemenea, cerem ca și cluburile din Liga II-a să primească o parte din banii care vin anual de la UEFA, pentru dezvoltarea sectorului juvenil”, a declarat conducătorul Rapidului.

„Măsurile să fie luate din timp”

O altă nemulțumire a formațiilor din eșalonul secund este legată de cuantumul taxelor percepute de FRF, care nu s-au micșorat în noul regim, așa cum promisese  președintele Răzvan Burleanu în momentul investiturii sale. „Știm că se preconizează ca, începând din campionatul viitor, fiecare formație din Liga II-a să fie obligată să folosească doi jucători sub 19 ani pe toată durata unei partide de campionat. Nu suntem nici pentru nici împotriva unei astfel de prevederi. Tot ce dorim este ca aceste măsuri să fie luate din timp, astfel încât cluburile să aibă posibilitatea să-și facă planul de bătaie. Nu în ultimul rând, dorim să se modifice un paragraf în regulamentul de desfășurare al Cupei României, astfel încât echipele mai slab cotate să aibă garanția că vor juca meciurile din fazele superioare pe teren propriu”, a precizat Dumitru Moldovan.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 03 Dec. 2014, 17:13 Liga 2
Pe aceeași temă