Ștefan Răchișan s-a făcut ”pandur”! Mijlocașul revine în Liga 2, unde a mai jucat cu FC Brașov: ”Cu toții credem că vom face o figură frumoasă în play-out”

Adi MARICA 10 Feb. 2021, 10:05 Liga 2
Ștefan Răchișan s-a făcut ”pandur”! Mijlocașul revine în Liga 2, unde a mai jucat cu FC Brașov: ”Cu toții credem că vom face o figură frumoasă în play-out”

Unul dintre cei mai buni fotbaliști de la SR Brașov în prima parte a sezonului, mijlocașul Ștefan Răchișan (22 de ani) va juca în Liga 2.

Răchișan a încheiat contractul cu gruparea brașoveană la finalul anului trecut, iar de săptămâna trecută este oficial jucătorul echipei Pandurii Târgu Jiu.

Formația gorjeană traversează o perioadă complicată din punct de vedere juridic, dar principalul creditor al clubului, Marian Condescu, este convins că va reuși să redreseze situația. Și din punct de vedere sportiv lucrurile nu stau bine la Pandurii, echipă aflată pe ultimul loc în Liga a 2-a după 15 etape, cu doar 7 puncte.

Ștefan Răchișan va juca în Liga 2 pentru Pandurii: ”Îmi doresc să am evoluții apreciate”

Ștefan Răchișan a făcut pregătirea centralizată cu Pandurii și l-a convins rapid pe antrenorul Călin Cojocaru de calitățile sale. A semnat un contract valabil pe un sezon și jumătate, însă în cazul în care gruparea din Târgu Jiu va retrograda, fotbalistul brașovean va putea pleca liber la finalul acestui campionat.

În ciuda situației dificile din campionat, Răchișan este optimist că echipa gorjeană va reuși evitarea retrogradarea. ”Au fost câteva oferte în această iarnă, iar în final am ales Pandurii. Am fost în cantonament cu echipa la Timișoara, am fost primit foarte bine de colegi, dar și de cei din staff și pot spune că m-am integrat în grup. Îmi doresc să joc cât mai mult, să am evoluții apreciate, să dau goluri și, cel mai important, să ne îndeplinim obiectivul. Este o provocare, nu va fi ușor, dar cu toții credem că vom face o figură frumoasă în play-out”, a spus Răchișan pentru Monitorul Expres.

Brasov, Romania, 19.09.2020 Fotbal – Sezon 2020/21 – SR Brașov 1-2ACS Odorheiu Secuiesc – Liga 3

”Brașovul a fost și este echipa mea de suflet”

Despre prima parte a sezonului în care a jucat la SR Brașov, Răchișan spune că a fost o perioadă frumoasă.

”Am avut evoluții bune în turul campionatului asta și pentru că antrenorii mi-au dat multă încredere. Nu a fost ușor să plec, pentru că Brașovul a fost și este echipa mea de suflet. Eu am fost ultimul jucător aflat sub contract cu FC Brașov atunci când echipa a intrat în faliment. Lumea știe că la Brașov eu nu am stat pentru bani, nici la FC Brașov, nici la SR Brașov. Le țin pumnii colegilor mei de la SR Brașov și sper din tot sufletul să reușească promovarea în Liga a 2-a”, a spus Răchișan pentru Monitorul Expres.

9 meciuri are Ștefan Răchișan în campionatul Ligii 2, toate disputate pentru FC Brașov, în sezonul 2016/2017. Are și un gol marcat

”Părinţii mă susţin şi mă ajută”

În urmă cu trei ani, Răchişan oferea declaraţia sezonului în plin campionat cu SR Brașov în Liga a 3-a. Într-un moment în care nemulţumirile jucătorilor şi antrenorilor răbufneau din cauza problemelor financiare, Răchişan a ieşit în faţă în cadrul unei conferinţe de presă.

”Este o situaţie dificilă la echipă, dar pentru mine este o şansă mare să joc aici. Pe noi, cei tineri, partea financiară nu ne stresează foarte mult. Indiferent dacă voi primi sau nu banii, pe mine tata mă va ţine acasă! Părinţii mă susţin şi mă ajută. Eu nu trebuie să hrănesc pe nimeni acasă, eu sunt hrănit, dar sunt jucători mai în vârstă care au familii, soţii, copii şi ei trebuie să îi întreţină. Lor nu le dă nimeni”, declara Ştefan Răchişan.

A depășit momente dificile

Ştefan Răchişan a trecut printr-o perioadă dificilă în ultimii ani din cauza unei accidentări la mână! Problemele talentatului fotbalist braşovean au apărut la un meci din toamna lui 2017, atunci când îmbrăca tricoul lui AFC Hărman, scrie Monitorul Expres.

Într-un joc cu CSM Focşani, Răchişan a suferit o accidentare teribilă, dublă fractură a antebraţului! A trecut printr-o operaţie dificilă, dar care avea să nu fie reuşită! A revenit pe gazon, dar a fost nevoit să se opereze din nou la antebraţ. De această dată operația a fost reușită și a reușit să revină mai puternic pe teren.

A început fotbalul cu Lucia Ghioc

Ştefan Răchişan este un produs 100 a sută al FC Braşov. A început fotbalul la 9 ani sub comanda cunoscutei antrenoare Lucia Ghioc.

”Este un copil cuminte, serios, talentat, care poate ajunge departe”, era caracterizarea lui Răchişan făcută de Lucia Ghioc.

La juniori, Răchişan a mai lucrat cu Folberth, Solomon, Păun, Szabo şi Văduva. A debutat la seniori pentru FC Braşov în Liga a 2-a, iar în primul joc în care a fost folosit ca titular, în primăvara lui 2017, avea să marcheze, într-un meci cu Metalul Reşiţa, scor 1-1, care s-a disputat la Ghermăneşti.

”Cu siguranţă, golul din meciul de la Ghermăneşti îl voi ţine minte toată viaţa”, spunea Răchişan.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/primarul-brasovului-un-nou-atac-asupra-echipei-de-fotbal-a-coronei-o-insulta-la-adresa-comunitatii-allen-coliban-lauda-sr-brasov-si-face-promisiuni-pentru-renasterea-fc-brasov-19168712

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-zi-de-transferuri-a-perioadei-de-iarna-clubul-din-liga-2-care-nu-a-inregistrat-la-frf-nicio-venire-dar-si-nicio-plecare-19168561

https://liga2.prosport.ro/seria-1/amical-ripensia-pandurii-cosmin-petruescu-calin-cojocaru-19168300

Adi MARICA 10 Feb. 2021, 10:05 Liga 2
Pe aceeași temă